Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Το κοινοβούλιο ενέκρινε ρατσιστικό νόμο που μετατρέπει τη χώρα αποκλειστικά σε «εβραϊκό κράτος»

Έναν άκρως ρατσιστικό νόμο περί «εβραϊκού έθνους-κράτους», που παραπέμπει σε καθεστώς απαρτχάιντ, ενέκρινε την Πέμπτη το κοινοβούλιο του Ισραήλ (Κνέσετ), παρά τις αντιδράσεις.

Ο νόμος αυτός αναγνωρίζει μόνο στους Εβραίους το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στη χώρα, επιτείνοντας τις διακρίσεις κατά του αραβόφωνου πληθυσμού. «Το Ισραήλ είναι η ιστορική πατρίδα του εβραϊκού λαού και αυτός έχει το αποκλειστικό δικαίωμα στην εθνική αυτοδιάθεση σε αυτό», αναφέρει η απαράδεκτη νομοθεσία.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου, ανακοίνωσε την ψήφιση του νόμου, κάνοντας λόγο για «καθοριστική στιγμή στα χρονικά του Σιωνισμού και στην ιστορία του Κράτους του Ισραήλ». Η διαδικασία προκάλεσε την οργή των Αράβων βουλευτών που είναι Ισραηλινοί πολίτες, οι οποίοι φώναζαν κι έσχιζαν αντίγραφα του κειμένου μετά την ψηφοφορία. Ο νόμος εγκρίθηκε με 62 ψήφους υπέρ έναντι 55 κατά, ενώ δύο από τα 120 μέλη του ισραηλινού κοινοβουλίου απείχαν.

Ο νόμος εγκρίθηκε λίγο καιρό μετά την 70ή επέτειο από την εγκαθίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Ωστόσο, η υιοθέτησή του δεν έχει μόνο συμβολική σημασία, αλλά επιφέρει μεγάλες διακρίσεις κατά των Αράβων που κατοικούν στο Ισραήλ καταργώντας για παράδειγμα την αραβική ως επίσημη γλώσσα.

Μάλιστα, υποτίθεται πως αυτή είναι η πιο «μετριοπαθείς» εκδοχή..., αφού το αρχικό σχέδιο, που κατέθεσαν ο πρόεδρος της χώρας και ο υπουργός Δικαιοσύνης, προέβλεπε την εγκαθίδρυση αποκλειστικά εβραϊκών κοινοτήτων και έδινε τη δυνατότητα στα δικαστήρια να αποφαίνονται με βάση το εβραϊκό θρησκευτικό και εθιμικό δίκαιο στις περιπτώσεις εκείνες που δεν υπήρχαν νομικά προηγούμενα. Τελικά, εγκρίθηκε μια πιο αόριστη διατύπωση, η οποία πάντως αναφέρει πως το κράτος «θεωρεί την ανάπτυξη των εβραϊκών οικισμών ως εθνική αξία» και άρα θα «ενεργήσει για να ενθαρρύνει και να προωθήσει την εγκαθίδρυσή τους»!

Η αραβική μειονότητα στο Ισραήλ αποτελείται κυρίως από απόγονους των Παλαιστίνιων που παρέμειναν στη γη τους μετά τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1948, ενώ αποτελεί περίπου το 20% του πληθυσμού.


Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη Γάζα 


Tην ίδια ώρα η δολοφονική πολεμική μηχανή του Ισραήλ -ενός κράτους το οποίο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το θεωρεί «στρατηγικό εταίρο» και κάνει κοινές ασκήσεις κλπ.-αυξάνει την επιθετικότητα της στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, στο φόντο ενός σκληρού ενδοϊμπεριαλιστικού παζαριού που φουντώνει σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Ο κλοιός γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας σφίγγει ασφυκτικά, ειδικά μετά την προχτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, που ουσιαστικά απαγόρευσε τη διακίνηση καυσίμων και αερίου προς τη Γάζα, κλείνοντας το πέρασμα Κερέμ Σάλομ. Μάλιστα, οι κατοχικές αρχές είπαν ότι το Κερέμ Σάλομ θα μείνει ανοιχτό για τη διακίνηση τροφίμων και φαρμάκων, αλλά και πάλι μετά από εξέταση κάθε περίπτωσης.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το Ισραήλ εξαπέλυσε κατά της Γάζας τις πιο ισχυρές επιθέσεις από την πολυήμερη αιματηρή επιχείρηση του 2014. Παράλληλα, όλα δείχνουν ότι ο ρόλος του Ισραήλ αναβαθμίζεται για την προώθηση ευρύτερων γεωπολιτικών σχεδιασμών στην περιφέρεια, κάτι που κατέγραψε και η πρόσφατη συνάντηση των προέδρων ΗΠΑ - Ρωσίας.

Χτες, υπέκυψε στα τραύματά του ο 24χρονος Σαρι Νταούντ Σομπάκι, που είχε καθηλωθεί στο κρεβάτι από ισραηλινά πυρά ανήμερα των εγκαινίων της νέας αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, που σηματοδότησε από μόνη της την επικίνδυνη όξυνση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Ενδεικτικά της αγριότητας των ισραηλινών αρχών είναι και τα αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν για τις συνθήκες θανάτου της 20χρονης Ραζά αλ-Νατζάρ, που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά την 1η Ιούνη, ενώ είχε σπεύσει να βοηθήσει τραυματισμένους διαδηλωτές ως παραϊατρικό προσωπικό. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία -όπως αναμετέδωσαν αραβικά ΜΜΕ- η 20χρονη πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από Ισραηλινούς στο στήθος, από τέτοια απόσταση μάλιστα που επέτρεψε στη σφαίρα να βγει από την πλάτη της.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Ριζοσπάστη», «Reuters», AFP).
 

    
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters