Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες από τη Δευτέρα

Ανοικτά θα είναι από αύριο, Δευτέρα 20 Ιουλίου, όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών, έπειτα από την απόφαση λήξης της τραπεζικής αργίας. Στα 60 ευρώ παραμένει το όριο ημερήσιων αναλήψεων. Μέχρι 420 ευρώ τη βδομάδα θα μπορούν να βγάζουν σωρευτικά οι πολίτες.


Δημοσιεύθηκε το Σάββατο (18/7) στο ΦΕΚ, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την άρση της τραπεζικής αργίας, όπου αναφέρονται λεπτομερώς οι όροι υπό τους οποίους θα επαναλειτουργήσει το τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με αυτή, το ημερήσιο όριο αναλήψεων παραμένει στα 60 ευρώ, πλέον όμως οι καταθέτες θα έχουν τη δυνατότητα, αν δεν προχωρήσουν σε αναλήψεις επί επτά συνεχόμενες ημέρες, να «σηκώσουν» μέχρι και 420 ευρώ αθροιστικά μέσα στην εβδομάδα.

Επίσης, στην ΠΝΠ ορίζεται ότι πλέον οι πολίτες δεν θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις μετρητών με πιστωτική κάρτα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αναλυτικότερα, τα βασικά σημεία που αναφέρει η ΠΝΠ, σχετικά με την επαναλειτουργία των τραπεζών είναι:

1. Από την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 λήγει η τραπεζική αργία η οποία κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
2. Επιβάλλεται περιορισμός στις αναλήψεις μετρητών και στην κίνηση κεφαλαίων κατά τα προβλεπόμενα στην παρούσα ΠΝΠ.
3. Από την Δευτέρα δεν επιτρέπονται οι κάθε μορφής αναλήψεις μετρητών από κατάστημα ή από Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές (ΑΤΜ) που υπερβαίνουν το ποσό των εξήντα (60) ευρώ ανά καταθέτη (CustomerID), ανά πιστωτικό ίδρυμα, ανά ημέρα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
4. Μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των τετρακοσίων είκοσι ευρώ (420) ανά εβδομάδα.
5. Η απαγόρευση ανάληψης μετρητών εφαρμόζεται και σε κάθε άλλη πληρωμή μετρητών από τα ιδρύματα, ανεξαρτήτως νομίσματος, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των εισπράξεων επιταγών και των πληρωμών βάσει εγγυητικών επιστολών, οι οποίες κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό, για τις αναλήψεις από τον οποίο ισχύουν οι περιορισμοί της προηγούμενης παραγράφου.
6. Επίσης, απαγορεύονται οι αναλήψεις μετρητών με χρήση πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 http://www.ksipnistere.com/2015/07/blog-post_2683.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters