Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Οι τραπεζίτες σε πανικό


Χαράλαμπος Μηνάογλου

    Από χθες έχουν αρχίσει τα παπαγαλάκια των τραπεζιτών του άθλιου κατεστημένου που μας χρεοκόπησε, τόσο στα συμβατικά ΜΜΕ όσο και στα ιστολόγια να υποστηρίζουν το παρακάτω παραμύθι νομίζοντας ότι απευθύνονται σε αμερικανάκια:
εάν κάποιος, λέει, καταθέσει από Δευτέρα (βλέπετε βιάζονται, οι τράπεζές τους έχουν μέσα μόνο καρέκλες και τραπέζια, καθόλου χρήμα) χρήματα τα οποία είτε έχει στο σπίτι του, είτε έχει σε θυρίδα είτε φέρει από το εξωτερικό, αυτά θα μπουν σε νέους λογαριασμούς, οι οποίοι δεν θα υπόκεινται στον έλεγχο κεφαλαίων (δηλαδή θα μπορεί να σηκώνει από αυτούς τους νέους λογαριασμούς όσα χρήματα θέλει). Καταλαβαίνετε το άγχος, καταλαβαίνετε τον φόβο τους; Κλείνουν οι τράπεζες της απάτης, κλείνουν τα υποστυλώματα της ρεμούλας στην Ελλάδα!
    Αυτό που δεν λέει κανείς από τους μεγάλους αναλυτές των οικονομικών είναι ότι στις τράπεζες δεν επιβλήθηκαν έλεγχοι κεφαλαίων πρωτίστως επειδή πάγωσε την ρευστότητα ο Ντράγκι, αλλά επειδή οι τράπεζες έχουν αδειάσει από καταθέσεις. Τώρα, λοιπόν, έρχονται οι έλεγχοι των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και αν γίνουν στην κατάσταση που είναι τώρα οι τράπεζες, το αποτέλεσμα είναι ότι θα πρέπει να μείνουν μόνο δύο και αυτές με τα μισά (ίσως και λιγότερα) υποκαταστήματα από όσα λειτουργούσαν μέχρι σήμερα (μία θα έπρεπε με οικονομικούς όρους να μείνει, αλλά επειδή στην ΕΕ δεν πρέπει να υπάρχουν μονοπώλια θα αφήσουν δύο). Οι μεγάλοι τραπεζίτες της διαφθοράς της μεταπολίτευσης δηλαδή πάνε σπίτι τους και ίσως αντιμετωπίσουν διώξεις από τους κατεστραμμένους μετόχους των τραπεζών τους.
    Πρέπει λοιπόν για να διασωθούν οι τραπεζίτες και όλο το υπόλοιπο σύστημα της διαφθοράς να ξαναπιάσουν κορόιδα τους Έλληνες, να πάνε οι τελευταίοι να ξανακαταθέσουν τα χρήματά τους στα αφερέγγυα τραπεζικά ιδρύματα. Αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχουν πλέον αφελείς στην Ελλάδα που θα πιστέψουν ότι, όταν θα ξανασφίξουν τα πράγματα, όταν δηλαδή ο ίδιος ο Σόιμπλε θα μας πετάξει εκτός ευρώ, θα ισχύσει η εξαίρεση για τους νέους λογαριασμούς και θα μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους. Οι ελληνικές τράπεζες είναι φέρετρα, είναι χρεοκοπημένες και όποιος βάζει ή αφήνει τα χρήματά του σε αυτές, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα τα χάσει (τουλάχιστον σημαντικό μέρος από αυτά). Τα λεφτά μας, λοιπόν, οπουδήποτε αλλού εκτός από τις τράπεζες.
    Μέσα σε όλα αυτά, προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση ο σκασμός που έχει βγάλει σχετικά το ΚΚΕ. Το κόμμα που συμβουλεύει τα μέλη του μέχρι και το τι πρέπει να τρώνε, για τις τράπεζες δεν λέει τίποτε. Δεν θα έπρεπε το ΚΚΕ να δίνει γραμμή όλα τα μέλη του να βγάλουν ό,τι έχουν και να μην ξαναβάλουν ποτέ τίποτε στις τράπεζες; Γιατί όμως δεν το κάνει; Μήπως γιατί είναι το πλέον αστικό κόμμα στην Ελλάδα; Ο πραγματικός φύλακας του καπιταλισμού;
    Γιατί, όποιος θεωρεί τον καπιταλισμό το απόλυτο κακό και θέλει να τον ανατρέψει, δεν χρειάζεται –τουλάχιστον στην δεδομένη συγκυρία στην Ελλάδα- ούτε επανάσταση, ούτε κινητοποιήσεις, ούτε διαδηλώσεις, ούτε καν εκλογές· χρειάζεται απλώς να μην ξαναβάλει ποτέ χρήματα στις τράπεζες. Ο καπιταλισμός με την μορφή που έχει πάρει στην εποχή μας είναι αδύνατο να υπάρξει χωρίς τράπεζες. Άρα, χωρίς τα χρήματά μας δεν υπάρχουν τράπεζες, άρα δεν μπορεί να υπάρξει ο σημερινός καπιταλισμός. Τόσο απλά και αβάδιστα.
    Όσα μνημόνια και να υπογράψουν, δεν μπορούν να εφαρμοστούν όταν δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τράπεζες. Όση χρηματοδότηση και να στέλνουν σε αυτές, όταν θα συνεχίσουμε μόνο να τραβάμε χρήμα και όχι να βάζουμε, τότε το πρόγραμμα θα αποτύχει και θα το σταματήσουν οι ίδιοι οι σοϊμπλέοι. Όλα είναι στο χέρι μας. 
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/07/blog-post_181.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters