Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ο απόλυτος τουρκικός εφιάλτης. Ρωσικά πολεμικά πλοία και ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη στην Αίγυπτο (Video)

aigypt
Ούτε «ψύλλος στον κόρφο τους» για τους Τούρκους που βλέπουν την ενεργοποίηση μιας ιδιότυπης συμμαχίας από  Ρώσους , Αιγύπτιους και Έλληνες  μαζί στην χώρα των Φαραώ.
Πρόκειται για διαφορετικές ασκήσεις σημειολογικά, αλλά στην ουσία  πρόκειται για την ενεργοποίηση ενός άξονα ο οποίος αποτελεί το « αντίπαλο δέος» στους Τούρκους και στα οθωμανικά τους  σχέδια , να « αλωνίζουν» με την απόκτηση αεροπλανοφόρου και  μεγάλου στόλου,  την θαλάσσια  αυτή περιοχή.

Στο άξονα  αυτό θα πρέπει να « προσθέσουμε» και την Κύπρο και ενδεχομένως και το Ισραήλ. Με τέτοια « σύνθεση» πάντως ο συνασπισμός αυτός ,  καταδικάζει στα τάρταρα τα όποια σχέδια της Άγκυρας .
Ξεκίνησε η ναυτική άσκηση με την επωνυμία «Γέφυρα Φιλίας-2015» που είναι   προγραμματισμένη  να διεξαχθεί από τις 6 – 14 Ιουνίου, 2015. Στόχος της άσκησης είναι η ενίσχυση και η ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ του αιγυπτιακού  και του ρωσικού ναυτικού, προς το συμφέρον της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο θάλασσα, αναφέρει το ρωσικό γενικό επιτελείο . Γεγονός που σηματοδοτεί επίσημα το τεράστιο ρωσικό ενδιαφέρον για την περιοχή αυτή , η οποία συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα. 

Παράλληλα από την Παρασκευή 29 Μαΐου έως και την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Tanta, στην Αίγυπτο, η άσκηση «Houras 2015″, με τη συμμετοχή δυνάμεων των Πολεμικών Αεροποριών Ελλάδας – Αιγύπτου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας 2015 των δύο χωρών.

5june15-houras-100_0106
 Ελληνικά μαχητικά αεροπλάνα στις πυραμίδες

Στην συνέχεια τα αιγυπτιακά αεροσκάφη θα μεταβούν στην χώρα μας για συνεκπαίδευση στο Αιγαίο Πέλαγος , με τους γείτονες  Τούρκους να « βγάζουν καπνούς».

Στο πλαίσιο της ναυτικής άσκησης των πλοίων του ρωσικού και του αιγυπτιακού Πολεμικού ναυτικού , θα υπάρξει συνεργασία  με την αποστολή εναέριας υποστήριξης,  για την προστασία των θαλάσσιων μεταφορών , αλλά και διάφορες άλλου  τύπου  απειλές. Επίσης θα διεξαχθούν και βολές με πραγματικά πυρά , αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο επικεφαλής της  ναυτικής  άσκησης από τη ρωσική πλευρά θα είναι ο Αναπληρωτής Διοικητής του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Αντιναύαρχος Valery Kulikov, ενώ από την αιγυπτιακή πλευρά , επικεφαλής είναι Διευθυντής  εκπαίδευσης του στρατού της  Αιγύπτου, Πτέραρχος Μαχμούντ Αχμάντ Μουφαράχ .

Από το Ρωσικό Ναυτικό θα συμμετάσχει το  βαρύ καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Moskva» με ένα ελικόπτερο Ka-27 επί του σκάφους, το χόβερκραφτ «Samum»,  το οποίο είναι εφοδιασμένο με πυραύλους επιφανείας -επιφανείας,  το αποβατικό πλοίο « Alexpander  Shabalin», το δεξαμενόπλοιο  «Ivan  Bubnov» και το  θαλάσσιο ρυμουλκό «MB-31».
Από το αιγυπτιακό ναυτικό θα συμμετάσχουν οι φρεγάτες «Τάμπα» και «Δαμιέτη», το  δεξαμενόπλοιο «Shalateen», δυο πυραύλακατοι  η «25η, Απριλίου» και η «18η Ιουνίου», καθώς και  δύο  μαχητικά αεροσκάφη F-16 και ένα  ελικόπτερο.

1343532977_0_62be6_dbe66513_orig-new_article

Το  κέντρο της κοινής διοίκησης  του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου ευρίσκεται στην Αλεξάνδρεια.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, πρόκειται στην πραγματικότητα για  έναν « εφιάλτη» για την Άγκυρα,  η οποία κατάφερε , να « κατεβάσει» τους Ρώσους στην Αίγυπτο, να συσπειρώσει Έλληνες , Αιγύπτιους και Κύπριους, με μπαλαντέρ το Ισραήλ. Πρόκειται φυσικά για μια ιδιότυπη συμμαχία που εάν γίνει ακόμα πιο στενή , θα μιλάμε για αναβίωση της περιόδου των βαλκανικών πολέμων. Έτσι και τότε τα κοινά συμφέροντα ένωσαν διαφορετικούς λαούς, για την εξουδετέρωση του κοινού εχθρού που ήταν και πάλι η Τουρκία… σύμπτωση;,,,δεν νομίζουμε.



Egypt: Russian Navy docks in Alexandria for first joint drills with Egyptian Navy 
 
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters