Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Δεν γίνεται τροποποίηση καιρού στην Ελλάδα δηλώνει υπεύθυνος του ΕΛΓΑ!

Γίνεται επίσημα και φανερά τροποποίηση καιρού στην Ελλάδα;


Η απάντηση που μας δόθηκε από τον κο Ευάγγελο Τσαγκαλίδη, προϊστάμενο του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ, είναι πως… όχι!
Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία σήμερα εκφράσαμε κάποιες απορίες και θελήσαμε να μάθουμε πληροφορίες σχετικά με:
  • Το κόστος της χαλαζικής προστασίας μέσω σποράς νεφών σε συνεργασία με την 3d/έτος
  • Το βαθμό επιτυχίας προγράμματος/περιοχή/περίοδοι
  • Τις αποζημιώσεις αγροτών/περιοχή/περίοδοι
  • Πόσο υπολογίζεται ότι θα ήταν οι αποζημιώσεις σε περίπτωση μη εφαρμογής του προγράμματος με εναέρια μέσα
  • Την εκτίμηση του ΕΛΓΑ για ποιο λόγο κάθε χρόνο αυξάνονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις συγκεκριμένες περιοχές και αν αυτό συνδέεται με την πολυετή πρακτική της σποράς νεφών
Η συζήτηση όπως ήταν φυσικό δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτά. Τα στοιχεία που μας έδωσε τηλεφωνικά ήταν ότι δαπανούνται 16 εκατ. ευρώ για ένα πενταετές πρόγραμμα (3,2/το χρόνο) και οι αποζημιώσεις στο νομό Ημαθίας ανέρχονται τα 7,2 εκατ. το χρόνο. Πόσες θα ήταν αν δεν εφαρμοζόταν το πρόγραμμα; Αυτό είναι μια υποθετική ερώτηση που έχει μόνο υποθετική απάντηση, αφού δεν ξέρουμε τι καιρικές συνθήκες επικρατούν  κάθε χρόνο και αν αυτές τελικά επηρεάζονται με το αποτέλεσμα του ντόμινο μετά από παγκόσμιες πρακτικές ετών. Η απάντηση, λοιπόν, η υποθετική ήταν στα 16,8 εκατ. και πηγάζει από το βαθμό επιτυχίας που επίσης υποθετικά συνεπάγεται, αφού δεν γνωρίζουμε τι χαλάζι θα έπεφτε αν δεν έκαναν σπορά νεφών.
Στη συνέχεια και κατόπιν και γραπτού αιτήματός μας για όλα τα ερωτήματα, λάβαμε απλά αυτό όλο κι όλο:
ΕΛΓΑ_ΚΕΜΕ_ΕΠΧΠ
καθώς και την εξής απάντηση:
Από πλευράς καιρικών φαινομένων ότι ισχύει στον πλανήτη και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο ισχύει και για ολόκληρη την Ελλάδα και τα αίτια είναι σε πλανητική και ηπειρωτική κλίμακα και δεν σχετίζονται με την εφαρμογή του προγράμματος.

Τι ειπώθηκε τηλεφωνικά

Ο κος Τσαγκαλίδης μας είπε ότι η χαλαζική προστασία με εναέρια μέσα ΔΕΝ θεωρείται “τροποποίηση καιρού”, απλά διαλύουμε το χαλάζι σε νερό.
Τότε είναι απορίας άξιο γιατί πληρώνουμε ως χώρα ετήσια συνδρομή στη Διεθνή ́Ενωση WMA (Τροποποίησης Καιρού) και στο περιοδικό Journal of Weather Modification. Αναρτήθηκε πρόσφατα στο Δι@ύγεια για το έτος 2015:
elga 
Όταν του ανέφερα ότι το 2011 είχα έρθει σε επαφή με την εν λόγω εταιρία (3d) και ζήτησα να “χιονίσουν τη Μακρινίτσα” για λογαριασμό των ξενοδόχων που θα ήθελαν λίγο χιόνι κατά την τουριστική περίοδο, κι εκείνοι όχι μόνο προσφέρθηκαν με χαρά, αλλά μου έδωσαν και τιμή (150.000 ευρώ/μήνα Χ 4 μήνες), μου απάντησε ότι «αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, είναι φαντασίες. Σας χιόνισαν τελικά;»
Όχι, απάντησα, γιατί δεν τους μισθώσαμε, αν τους είχαμε προσλάβει θα μας το είχαν κάνει! (Φυσικά δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση, το τηλεφώνημα τότε στην εταιρία ήταν ερευνητικό).
Εξακολούθησε να αρνείται ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν. Αλλά η ιστορία άλλα λέει. Εκτός από την προσωπική μου εμπειρία, που δεν είναι φανταστική, όταν οι Ντίνος Κόκκαλης και Αταλάντη Μαρτίνου τέλεσαν τον πολυτελή γάμο τους στις Σπέτσες, όπως αναφέρει δημοσίευμα «οι οικογένειες των μελλόνυμφων είχαν φροντίσει ακόμα και να ψεκάσουν τα σύννεφα, ώστε να μην βρέξει κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, αλλά και να ραντίσουν ολόκληρη την παραλία για να μην ενοχλήσουν τους καλεσμένους τα κουνούπια».
Άρα, γίνεται τροποποίηση καιρού αν έχεις χρήμα και τον κάνεις ό,τι και όπως θες – χιόνι, ανομβρία, ψιλή βροχή, χοντρή βροχή, αν θες προσθέτεις και βατράχια!
Ακόμα του ανέφερα ότι ο ΕΛΓΑ εκτός του ότι “διαλύει το χαλάζι σε νεράκι”, κάνει και το νεράκι βόλτες στις διάφορες περιοχές, ευνοώντας τους αγρότες και καταδικάζοντας τους κτηνοτρόφους σε δίψα. «Όχι, βέβαια!», απάντησε κι επανέλαβε ότι ΔΕΝ κάνουν τροποποίηση καιρού.
Αλλά και πάλι η ιστορία τον διαψεύδει. Σε δικό μας αποκλειστικό ρεπορτάζ, τον Απρίλιο του 2013 επισκεφτήκαμε τα ορεινά των Τρικάλων όπου ζουν πολλοί κτηνοτρόφοι και συγκεκριμένα ένα πανέμορφο χωριό, το Διάσελλο. Όλο το χωριό μαζεύτηκε στο καφενείο για να μας μιλήσει και να πει τον πόνο του, πως “τα αεροπλανάκια του ΕΛΓΑ διώχνουν τα σύννεφα προς άλλες περιοχές”!
Δείτε το σχετικό βίντεο με τις μαρτυρίες των κατοίκων:



όλο το άρθρο: Μια “Τροποποίηση Καιρού” για την Ελλάδα
Στη συνέχεια ρωτήσαμε τον κο Τσαγκαλίδη αν υπάρχει αποτίμηση των επιπτώσεων της σποράς νεφών στο περιβάλλον και στο κλίμα. Μας είπε ότι ο ιωδιούχος άργυρος είναι “αβλαβής” εξάλλου η δόση είναι “μικρή” και ότι έχει γίνει μια μελέτη από το πανεπιστήμιο το… 1995! Και όλα βρέθηκαν εντάξει.
Να αλλά αυτή μελέτη, επισημάναμε είναι προ εικοσαετίας και μια έκθεση του ΕΛΓΑ του 2008 (πιο φρέσκια δεν βρίσκουμε) ανέφερε ΉΔΗ ΤΌΤΕ για αύξηση της σποράς και του υλικού.
Η μελέτη, μας απάντησε αφορούσε το τότε, αλλά και το μέλλον!
Ποιο μέλλον; Το μέλλον είναι ΤΏΡΑ, το βλέπετε να είναι εντάξει το “μέλλον”; Δεν βλέπετε τι γίνεται γύρω μας; Πόσο έχει αναστατωθεί το κλίμα μετά από τόσα χρόνια αυτών, αλλά και άλλων πρακτικών;
Κι εκεί πήραμε την απάντηση του αιώνα: Γι’ αυτό φταίτε εσείς που κυκλοφορείτε με αυτοκίνητο. Να πάρετε ποδήλατο!!!
Έχω κι ένα παιδί, συμπληρώνω, και εγγόνι, μήπως να τα σκοτώσω να μην παράγουν CO²;
Γέλασε, φυσικά, τι άλλο να κάνει, κι εκεί δέχτηκε την τελευταία ερώτηση: Αν εγώ φταίω για την κλιματική αλλαγή επειδή έχω αυτοκίνητο που βγάζει καυσαέρια, τότε τι έχετε να πείτε για τα “καυσαέρια” των αεροπλάνων που αφήνουν εκείνες τις τεράστιες ουρές επί ώρες στον ουρανό και μετατρέπονται σε μια γλίτσα από σύννεφα; Γιατί δεν αναφέρεστε στις εταιρίες χαμηλού κόστους που δεν βγαίνουν οικονομικά με τίποτα και λέγεται ότι επιδοτούνται για να σουλατσάρει ο κόσμος με 30 ευρώ σε όλη την Ευρώπη; Ποιος επιδοτεί “τέτοια ρύπανση”;
Ο κος Ευάγγλος Τσακαλίδης δήλωσε άγνοια επί του θέματος και η συνομιλία μας τέλειωσε εκεί.
Από πλευράς καιρικών φαινομένων, κε  Τσακαλίδη, θα συμφωνήσουμε ότι ό,τι ισχύει στον πλανήτη και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο ισχύει και για ολόκληρη την Ελλάδα: Γίνεται επίσημα τροποποίηση καιρού και ανεπίσημα χειραγώγηση καιρού και κατά περίπτωση ακόμα και οπλοποίηση καιρού, παρ’ ότι απαγορεύτηκε τη δεκαετία του ’70 από τον ΟΗΕ. 
Αλλά τα συμφέροντα πολλά και τα στόματα μπουκωμένα. “Δεν χρειάζεται άδεια για να μας χιονίσετε το Πήλιο;” είχα τότε ρωτήσει την 3D. Και η απάντηση που μου δόθηκε ήταν, αυτό να μην σας απασχολεί καθόλου.


©AllNewz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters