Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Απρόβλεπτες διαστάσεις: Διπλωματικό επεισόδιο Αθήνας - Ουάσιγκτον

Απρόβλεπτες διαστάσεις λαμβάνει η σύγκρουση που προκλήθηκε μεταξύ Αθήνας με την Ουάσιγκτον για την υπό όρους αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού...

Απόφαση της ελληνικής πλευράς έχει προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης και σήμερα λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι στις 15:00 σήμερα, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα...
Ντέιβιντ Πηρς, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το νομοθέτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι θα οδηγήσει στην απελευθέρωση τρομοκρατών που έχουν δολοφονήσει προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας.

Νωρίτερα, στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας αναφέρθηκε στο θέμα της τρομοκρατίας αποστέλλοντας μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή ανακοίνωση του State Department με την οποία το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μην υλοποιήσει το σχέδιο για απελευθέρωση και κατ' οίκον περιορισμού του Σάββα Ξηρού με το αιτιολογικό ότι έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας είπε ότι δεν έχει διαβάσει την ανακοίνωση του State Department και πρόσθεσε:

Εμείς έχουμε μεγαλύτερη έγνοια απ' ότι έχουν αυτοί (σσ. εννοώντας τους Αμερικανούς) για το συγκεκριμένο θέμα.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο δίδεται η ευκαιρία σε δύο βαρυποινίτες, (ο ένας εκ των οποίων είναι ο καταδικασθείς για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη Σάββας Ξηρός), ο ίδιος παράγοντας σημείωσε: Η δημοκρατία δεν πρέπει να εκδικείται. Η δημοκρατία πρέπει να είναι γενναιόδωρη.

Μάλιστα, το ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος πρόσθεσε απαντώντας στις αιτιάσεις της Ουάσιγκτον ότι οι τρομοκράτες που θα απελευθερωθούν -ακόμη κι αν μείνουν σε κατ'οίκον περιορισμό- θα μπορούν να επαναλάβουν τα τρομοκρατικά τους σχέδια:

Σύμφωνα με αυτά που είναι γνωστά για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές, πιο εύκολα ελέγχεις κάποιον που θα μπορούσε να γίνει καθοδηγητής με βραχιολάκι στο σπίτι παρά μέσα στη φυλακή.

Εμείς έχουμε δύο φορές ευαισθησία στα εγκλήματα των τρομοκρατών γιατί σε βάθος χρόνου τα χρεώνουν στο όνομα της αριστεράς, είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με ανώτατα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και τον Γιάννη Πανούση.

Ουάσιγκτον: Τρομοκράτες θα είναι σε θέση να επαναλάβουν τα τρομοκρατικά τους σχέδια...
Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσιγκτον, αποφάσισε να εκφράσει δημοσίως την απογοήτευσή της για την επικείμενη αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, καταδικασθέντος μέλους της 17 Νοέμβρη.

Λίγες ώρες πριν την συνάντηση Κέρι-Κοτζιά, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθετήθηκε επίσημα για το θέμα της πιθανής αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, υποστηρίζοντας ότι το μέλος της 17 Νοέμβρη, εάν τελικώς απελευθερωθεί για λόγους υγείας, θα επαναλάβει, όπως αναφέρει η γραπτή δήλωση, τα τρομοκρατικά του σχέδια.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Μας ανησυχεί το γεγονός ότι η προτεινόμενη ελληνική νομοθεσία, που φαινομενικά αποσκοπεί στην βελτίωση της διαβίωσης των κρατουμένων με προβλήματα υγείας, θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόωρη αποφυλάκιση καταδικασμένων τρομοκρατών υπεύθυνων για την πρόκληση τρομερής ζημιάς στην Ελλάδα, μέσω πολλαπλών επιθέσεων για πάνω από 27 χρόνια, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν Ελληνες πολίτες, Αμερικανοί, και άλλα θύματα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα συνεργάζονται εδώ και καιρό στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ελπίζουμε ότι αυτό θα παραμείνει κεντρικό στοιχείο της συνεργασίας μας.

Η ανησυχία μας για την προτεινόμενη νομοθεσία δεν είναι μόνο θέμα της επώδυνης ιστορίας: Τρομοκράτες, που θα αφεθούν ελεύθεροι, ακόμα και υπό καθεστώς περιορισμού, όπως ο κατ' οίκον περιορισμός, θα είναι σε θέση να επαναλάβουν τα τρομοκρατικά τους σχέδια.

Ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε για πολλαπλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Ακολούθου Αμυνας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Νορντίν και του στελέχους της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Ρόναλντ Στιούαρτ.

Καταδικάστηκε επίσης για απόπειρες δολοφονιών. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ολοκληρώσει την ποινή του, όπως αυτή του επιβλήθηκε από το ελληνικό δικαστικό σύστημα».
 
 
http://grafologoi.blogspot.gr/2015/04/blog-post_720.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters