Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Απαλλαχτείτε από τις ανοιξιάτικες αλλεργίες!

Εάν πάσχετε από τις αλλεργίες της άνοιξης, τότε τα ανθισμένα λουλούδια και οι ζεστές θερμοκρασίες, ερμηνεύονται σε εσάς ως υγρά μάτια, δυσκολία στην αναπνοή, και ενοχλητική καταρροή...
Πολλοί πάσχοντες από αλλεργίες ξεχνάτε ότι η διατροφή σας παίζει σημαντικό ρόλο στην νίκη κατά των αλλεργιών. Ξεκινήστε από νωρίς να τρέφεστε σωστά, έτσι ώστε να είστε προετοιμασμένοι για τις εκπλήξεις που σας προμηνύει η σεζόν!

1. Απαλλαγείτε από τη ζάχαρη.

Ζάχαρη, λιπαρά και αλάτι είναι συχνά τα βασικά συστατικά στα τρόφιμα του χειμώνα, δεν σας βοηθάνε όμως να προετοιμαστείτε σωστά για τις αλλεργίες της άνοιξης. Ξεκινήστε από τη μείωση της ζάχαρης στη διατροφή σας τώρα, για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να μειώσετε πιθανή αλλεργική αντίδραση σας. Προσπαθήστε να κρατήσετε την κατανάλωση ζάχαρης κάτω από 40 γραμμάρια ή 6 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη ανά ημέρα.

2. Χαμηλώστε την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.

Τα γαλακτοκομικά προιόντα μπορούν να πυκνώσουν τη βλέννα και να προκαλέσουν συμφόρηση, καθιστώντας αυξημένα τα συμπτώματα αλλεργίας . Μειώστε την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων σε μόλις λίγες μερίδες ανά ημέρα και προσπαθήσετε να καταναλώνετε πιο υγιεινές μορφές γαλακτοκομικών προϊόντων. Η πρωτεΐνη στα γαλακτοκομικά, διασπάται λίγο περισσότερο σε αυτές τις εναλλακτικές μορφές, διευκολύνοντας το έργο του εντέρου και μειώνοντας την αλλεργική αντίδραση.

3. Φάτε μήλα.

Μπορεί ένα μήλο την ημέρα να κρατήσει μακριά τις αλλεργίες; Τα μήλα περιέχουν κουερσετίνη, μια χημική ουσία με αντι-φλεγμονώδη και αντι-ισταμινική ιδιότητα. Η κουερσετίνη έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τα ποσά της ιντερλευκίνης 6, μιας φλεγμονώδους κυτοκίνης που προκαλεί τη δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού και είναι υπεύθυνη για αλλεργίες. Συνδυάστε τα μήλα με τα πράσινα smoothies ή χυμούς για μια εύκολη και νόστιμη θεραπεία της αλλεργίας.

4. Φάτε σκόρδο.

Αν και δεν αρέσει το σκόρδο σε πολλούς από εσάς, λόγω της αποθητικής αναπνοής, η κατανάλωση ωμού σκόρδου μπορεί να αποτρέψει τις αλλεργίες. Το σκόρδο περιέχει μια ουσία που βοηθάει να ελαχιστοποιηθεί η αλλεργική αντίδραση και ενισχύει παράλληλα τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Προσπαθήστε να τρώτε κάποιες σκελίδες ωμού σκόρδου καθημερινά. Αγαπημένο τέχνασμα είναι να πάρατε μερικές σκελίδες και να τις πιέσετε ώστε να γίνουν χυμός, προσθέτοντας τις πάνω στο αγαπημένο σας ντιπ.

6. Τρώτε λιπαρά ψάρια.

Ο σολομός, ο τόνος και ο γαύρος είναι λιπαρά ψάρια με υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ένα άλλο σημαντικό συστατικό στην εξάλειψη των αλλεργιών. Ωμέγα 3 λιπαρά διαδραματίζουν καίριο ρόλο στη διαχείριση τόσο της φλεγμονής όσο και στη μείωση των επιπέδων ισταμίνης. Προσθέτοντας 2-3 μερίδες ανά εβδομάδα οποιονδήποτε από αυτών των λιπαρών ψαριών μπορεί να σας βοηθήσουν στην πρόληψη των αλλεργιών.

Ενεργοποιήστε τον ουρανίσκο σας πριν από την άνοιξη, έτσι ώστε να απολαύσετε ελεύθερα τη σεζόν!


post4life.gr
 http://www.ksipnistere.com/2015/04/blog-post_390.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters