Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Αποκάλυψη-βόμβα της "Telegraph": "Η Ελλάδα διεκδικεί 7 δισ. ευρώ αποζημίωση για τα υποβρύχια από Γερμανούς και Άραβες"

Σε μία αποκάλυψη-βόμβα προέβη η βρετανική εφημερίδα Telegraph αναφορικά με την υπόθεση των υποβρυχίων Type-214 και τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα παραλαβής τόσο των τριών καινούργιων υποβρυχίων όσο και του ενός εκσυγχρονισμένου Type-209.
Η Ελλάδα φέρεται να διεκδικεί αποζημίωση από τους Γερμανούς και τους Άραβες με προσφυγή προς το Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας ύψους 7 δις ευρώ.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται τη στιγμή που τα υποβρύχια έχουν περάσει στην κυριότητα του Πολεμικού Ναυτικού μετά από πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου και συμφωνία με τον ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Ι. Σάφα και ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης των υποβρυχίων από εργαζόμενους του Π.Ν. και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Χθες μάλιστα επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευ. Αποστολάκης και όπως προκύπτει και από ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Π.Ν οι εργασίες προχωρούν κανονικά, ιδίως όσον αφορά στην φόρτιση των μπαταριών που είναι και το μείζον θέμα, και το πρώτο υποβρύχιο, μετά το «Παπανικολής», θα «πέσει» στο νερό για δοκιμές εντός του Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να παραληφθεί εντός του έτους.

Και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η διαδικασία «σκάει» η είδηση της προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας κατά των Γερμανών και των Αράβων που διαχειρίζονται σήμερα τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Μάλιστα, η ThyssenKrupp συμμετέχει στην ολοκλήρωση της ναυπήγησης των υποβρυχίων και αυτό ίσως σημαίνει, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το "αποκλειστικό" ρεπορτάζ της Telegraph και νέα δεδομένα.

Όπως αποκαλύπτει η Βρετανική εφημερίδα Telegraph η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί με αγωγή αποζημιώσεις ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ.



Στο δικαστήριο έφτασε χθες ένας φάκελος 200 σελίδων και όπως αναφέρει η εφημερίδα «μπορεί τώρα να αποκαλυφθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει αγωγή αποζημίωσης 7 δισ. ευρώ εναντίον της ThyssenKrupp Marine Systems και της Abu Dhabi Mar».

«Το 200 σελίδων έγγραφο που εστάλη στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας αναφέρει ότι διακυβεύτηκε η διεθνής θέση της Ελλάδας από την αποτυχία προμήθειας των υποβρυχίων και υπονομεύτηκε η θέση της στο ΝΑΤΟ» προσθέτει το ρεπορτάζ.

Έγκυρη πηγή δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι «το θέμα είναι τόσο ευαίσθητο που θα δικαιολογούσε ακόμη μεγαλύτερη οικονομική αποζημίωση από τους Άραβες και τους Γερμανούς, γιατί τα υποβρύχια είναι συνδεδεμένα με τη γεωστρατηγική θέση της χώρας, τη θέση της εντός του ΝΑΤΟ, και το γεγονός ότι η χώρα αναμένει την οριοθέτηση της ΑΟΖ που έχει φέρει πολλούς επενδυτές οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν στους φυσικούς της πόρους».

Η «αμφιλεγόμενη συμφωνία» για τα υποβρύχια, συμπληρώνει η Telegraph, οδήγησε στην ποινική δίωξη ενός υπουργού Άμυνας και στην παραίτηση ενός ανώτερου αξιωματούχου του Πολεμικού Ναυτικού. Το Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας επιλύει διεθνείς εμπορικές διαφορές. Η ThyssenKrupp Marine αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας ότι η εταιρεία δεν έχει δει λεπτομέρειες της προσφυγής.

Η αποκάλυψη αυτή, μένει να αποδειχθεί και σίγουρα δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση των υποβρυχίων, κυρίως ως πρός τις ευθύνες αυτών που υπέγραψαν τις συμβάσεις, μεταξύ των οποίων και ο Ε.Βενιζέλος, τις οποίες έχει πληρώσει ο Ελληνικός λαός πάνω απο 2,3 δισ. ευρώ με το Π.Ν. να στερείται χρόνα τώρα οπλικά συστήματα που κρίνουν τη "μάχη" στο Αιγαίο.
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/06/telegraph-7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters