Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

Ελεύθερος με εγγύηση €30.000 για λίστα Lagarde ο Παπακωνσταντίνου!

papakonstantinou 
Του Παναγιώτη Στάθη
Ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ και με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά το μήνα, αφέθηκε μετά την απολογία του στον ειδικό αρεοπαγίτη ανακριτή Ι. Τσαλαγανίδη, ο πρωην «τσάρος» της οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου που ειχε κληθεί να δωσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ.
Ο πρωην υπουργός, ο πρώτος στον οποίο εφαρμόζεται τα τελευταία 20 χρόνια ο νόμος περι ευθύνης υπουργών, απολογήθηκε εν κρυπτώ καθώς η ημερομηνία και η ώρα (αργά το μεσημέρι) που προσήλθε στον ανακριτή κρατήθηκαν ως επτασφράγιστο μυστικό.
Οι περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν καθώς με βάση τις διατάξεις του νόμου περι ευθύνης υπουργών, δεν χωρεί προφυλάκιση σε περίπτωση που διωχθεί μέλος της κυβέρνησης για πεπραγμένα κατα της διάρκεια της θητείας του.

Κακουργήματα για την απαλοιφή
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα σε βαθμό πλημμελήματος (παράβαση καθήκοντος) για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται ότι έσβησε τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων από τη λίστα Lagarde. Τα τρία αυτά συγγενικά πρόσωπα θα «ακολουθήσουν» (αν αποφασιστεί η παραπομπή τους) τον πρώην υπουργό Οικονομικών στο Υπουργοδικείο, προκειμένου να δικαστούν ως συμμέτοχοι -μη πολιτικά πρόσωπα. Θα είναι δε η πρώτη φορά που θα στηθεί Ειδικό Δικαστήριο (υπουργοδικείο) μετά το 1991 και τη δίκη του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει δικαίωμα να μην εμφανιστεί στο Υπουργοδικείο και να δικαστεί σαν να είναι παρών. Φυσικά, μπορεί να εκπροσωπηθεί με δικηγόρους, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να ξεπερνούν τους τρεις.
Συγγενείς
Πέρα απ΄ όλα αυτά, ο ειδικός ανακριτής ενέταξε στη δικογραφία του πρώην υπουργού Οικονομικών τη συναφή δικογραφία των μη πολιτικών προσώπων (συμμέτοχων), που ήταν εκκρεμείς στους οικονομικούς εισαγγελείς και αφορά συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου.
Ο κ. Τσαλαγανίδης ενέταξε στη δικογραφία του κ. Παπακωνσταντίνου, ως συμμετόχους, τα ξαδέλφια του, Ελένη Παπακωνσταντίνου, το σύζυγό της, Συμεών Σικιαρίδη που, από την αρχική λίστα Lagarde «χάθηκαν» περιέργως 1,222 εκατ. δολάρια και τον Ανδρέα Ρωσσώνη.
Τα συγγενικά πρόσωπα του τέως «τσάρου» της οικονομίας αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στις πράξεις που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου.
Αντίθετα, την πόρτα του Ειδικού Δικαστηρίου δεν θα περάσουν ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, ο οποίος έχει εμπλακεί στην υπόθεση λόγω των αναπαραγωγών usb που έκανε με τα ονόματα και τα άλλα οικονομικά στοιχεία της λίστας Λ και ο επίσης επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης.
Οι δικογραφίες για τα δύο αυτά πρώην στελέχη του ΣΔΟΕ παρέμειναν στην τακτική Δικαιοσύνη και την έρευνα θα συνεχίζει ο ανακριτής υποθέσεων διαφθοράς, πρόεδρος Πρωτοδικών Χρήστος Παπακώστας. Σε βάρος του κ. Διώτη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία και υπεξαγωγή εγγράφου, ενώ σε βάρος του κ. Καπελέρη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία.
Πηγή:www.capital.gr

http://alfeiospotamos.gr/?p=7189

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters