Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: H ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΕΙ-ΕND




ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: H  ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ,
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΕΙ-ΕND
DSC00306.jpg

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ DSC00348.jpg

Αγαπητοί συνέλληνες, ονομάζομαι Βίκυ Χαραλάμπους, γεννήθηκα στην βόρεια Κύπρο από πρόσφυγες γονείς και τώρα ζω στην Ελλάδα, εδώ και 10 χρόνια. Μεγάλωσα με την οικογένεια να φτιάχνει το ψωμί στον φούρνο, με τον παππού να φτιάχνει το μέλι, να μεγαλώνω γνωρίζοντας πως αναπτύσεται ο μεταξοσκώληκας, πως τρώει τα φύλλα της μουριάς, πως πρέπει να μεγαλώσει το δέντρο, πως πρέπει να έχουμε γόνιμη γη, πως πρέπει να συναναστρεφόμαστε με όλους τους φίλους μας, πως παίζουμε, πως σεβόμαστε τον διπλανό μας και όλα αυτά ήταν η εκπαίδευσή μας. Φύγαμε παιδιά από εκεί, εγώ ήμουνα 6 χρονών, τα χάσαμε όλα. Η γενιά μας έζησε στην Κύπρο τον καπνό και το μακελειό της απόβασης των Τούρκων. Τους βομβαρδισμούς και την τραγωδία της κατοχής, έχουμε βαθιά χαραγμένα στο πετσί μας όλα αυτά τα οποία συνέβησαν. Σας μιλάω κάθε φορά, πολλοί από εσάς με γνωρίζετε, γιατί τι μας έσπρωξε ... συγνώμη είμαι συγκινημένη ... Βιώνουμε κάθε μέρα στο πετσί μας αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο σήμερα. Είδαμε το νησί μετά από τόσα πολλά προβλήματα σιγά-σιγά να βρίσκει κάπως τα πόδια του. Να οργανωθούμε, να φτιάξουμε μία οικονομία η οποία να μπορεί, να βγούμε περήφανα στο εξωτερικό. Φτιάξαμε επαγγέλματα, μεγάλωσαν οι οικογένειες, διατηρήσαμε οικογένειες, διατηρήσαμε δεσμούς, πρόσφυγες μεν αλλά και εκεί που πήγαμε ξανά ξεκινήσαμε.

ΟΙ ΚΛΟΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σήμερα αυτό που βιώνουμε είναι ντροπή. Μείναμε χωρίς δουλειά. Πήραμε παγκόσμια βραβεία γιατί αυτό που κάνουμε το κάνουμε καλά. Αυτά όλα έμειναν κάδρα στους τοίχους. Κλαίω γιατί η Κύπρος, σήμερα μετά την ΤΡΟΙΚΑ, ξαναεγκλωβίζεται πρώτον χάνοντας κάθε κυριαρχία αλλά την ίδια στιγμή το σχέδιο Ανάν μετά την παρέμβαση της ΤΡΟΙΚΑΣ, με όλα αυτά που είχαν συμβεί μόλις λίγα χρόνια πριν, έχουν παρθεί αποφάσεις, όλα αυτά τα ψηφίσματα του ΟΧΙ έχουν πάει στον αέρα. Τα πάντα δεν σημαίνουν τίποτα. Οι δικοί μας πολιτικοί είναι μόνο κλόουν, να τους πω, προδότες. Δεν σέβονται τίποτα, δεν υπάρχει τίποτα για αυτούς, δεν έχουν πονέσει εξάλλου. Το ίδιο συμβαίνει και εδώ. Είναι άσχημες οι αναμνήσεις, είναι οδυνηρές οι εμπειρίες, οι οποίες γίνονται ολοένα και πιο δυνατές, κάθε μέρα και χειρότερα.

Εμείς προσπαθούμε εδώ και τόσο καιρό, τρία χρόνια είναι ήδη που φαίνεται και πολλά άλλα χρόνια τα οποία όλοι εμείς που έχουμε ξεκινήσει αυτόν το ατέρμονο αγώνα, έχουμε θυσιάσει τα πάντα. Προσπαθούμε κάθε μέρα, εσείς τι κάνετε για αυτό; Κάθε ένας από σας, άλλοι βέβαια είσαστε φίλοι και έχετε ξεκινήσει να συμπορεύεστε και να προσπαθείτε και να κάνετε ό,τι μπορείτε και εσείς, άλλοι είστε νέοι, έχετε έρθει σήμερα ίσως για πρώτη φορά, έχετε ακούσει κάποια πράγματα, ίσως να μην έχετε πειστεί, όμως για να είστε εδώ κάτι σας λέει ότι μπορεί να είναι και αλήθεια. Βάλτε τη λογική σας να δουλέψει, είναι δυνατόν τόσα χρόνια προσπαθειών, που ακούσατε τους προλαλήσαντες, να κρατάμε κάτι κάλπικο; Να δίνεται πρόταση στην κυβέρνηση, η οποία σε αυτή την περίπτωση των 600 δις, να είναι χρεόγραφα του Αμερικάνικου δημοσίου; Μετά που ενημερώθηκε το ίδιο το Αμερικάνικο δημόσιο και έγιναν οι έλεγχοι που έπρεπε να έχουν γίνει, επικυρώσεις που έπρεπε να είχαν γίνει, που ενημερώθηκε η Ευρωπαϊκή ένωση, η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, το ΔΝΤ, η ΤΡΟΙΚΑ δηλαδή (οι τρεις, ΤΡΟΙΚΑ) και η δική μας κυβέρνηση και η κυβέρνηση στην Κύπρο, οι 300 της βουλής, ο κ. Στουρνάρας, ο κ. Παπούλιας και στην Κύπρο οι αντίστοιχοι. Το βλέπετε λογικό; Αν ήταν κάλπικη αυτή η πρόταση θα μας αφήνανε να κυκλοφορούμε και να τους κυνηγάμε όπως τους κυνηγάμε και να κάνουμε όλα αυτά που κάνουμε; Αυτή είναι η λογική; Η λογική λέει πως κάτι δεν μας λένε καλά, η λογική λέει ότι μας λένε ψέματα, η λογική λέει ότι μας προδίδουν, η λογική λέει ότι οι 300 στην βουλή είτε δεν νοιάζονται, είτε είναι προδότες, είτε είναι αγνώμονες, πάντως αυτό που ορκίστηκαν να κάνουν δεν το κάνουν. Το σύνταγμα είναι γραμμένο πολύ προσεκτικά. Το σύνταγμα λέει προστατεύει τον πολίτη από τους εξωγενείς αλλά και τους εσωτερικούς κατακτητές και ό,τι αυτό σημαίνει. Είδατε εσείς να προστατευόμαστε από ο,τιδήποτε;
END & ΑΡΤΕΜΗΣ.jpg

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΛΑΛΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ


Σήμερα καλούμαστε όλοι να ψηφίσουμε και πάλι δημοτικά συμβούλια, δημάρχους. Ο Δήμος είναι πολύ πιο κοντά στο να είναι η βοή η δική μας, η δική μας λαλιά να βγει προς τα έξω. Ο κάθε ένας στην θέση κλειδί που κάθεται έχει ένα τεράστιο βάρος στις πλάτες του. Πρέπει να το σέβεται, πρέπει να λειτουργεί υπέρ του πολίτη και όχι κατά του πολίτη. Ο πολίτης από την άλλη πρέπει να είναι ένας ενεργός πολίτης και αν αναγραμματίσουμε τα γράμματα του «πολίτης» θα βγει «οπλίτης». Είναι οπλίτης, είναι οπλίτης της περιφρούρησης της δημοκρατίας. Δήμος + κράτος = Δημοκρατία. Οι οικογένειές μας, που είναι αυτό που ενοχλεί του ξένους περισσότερο διότι η Ελλάδα κρατά τις οικογένειες, υπάρχει σεβασμός, υπάρχει η αρχή η ηλικία, οι συγγένειες, στις οικογένειες ακόμη κρατάμε. Οι πολλές οικογένειες φτιάχνουν την κώμη, οι πολλές κώμες φτιάχνουν την πολιτεία, οι πολλές πολιτείες φτιάχνουν το κράτος. Αυτά έχουμε να υπερασπιστούμε φίλοι μου.

Ακούσατε προηγουμένως τα δύο από τα τέσσερα εργαλεία που έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει και έχουμε βάλει σε λειτουργία για να μπορέσουμε να απεμπλακούμε από αυτά τα μνημόνια της ντροπής και να ξεκινήσουμε να έχουμε μία αναπτυξιακή πορεία η οποία να είναι στο ύψος που μας αρμόζει, να ξανακερδίσουμε πίσω την περηφάνια μας, να ξαναγίνουμε οι Έλληνες οι οποίοι δώσανε τον πολιτισμό στον πλανήτη και όχι Έλληνες που είναι πένητες και ντρέπονται να κοιτάξουν τον πλανήτη. Τα τρία εργαλεία όπως είπαμε προηγουμένως ήταν πρώτα ένα μέρος μιας στρατηγικής, μία στρατηγική η οποία μπορεί να αποδείξει την αλήθεια, το τι συμβαίνει γύρω μας, το τι συμβαίνει με εμάς, το ότι έχουμε μάθει να ζούμε αντί σαν ομάδα σαν μοναχικοί ο καθένας από μας, γίναμε έτσι αδύναμοι και για αυτό τον λόγο δεν έχουμε προς τα έξω την ανάλογη πίεση που θα έπρεπε να έχουμε.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ROTHSCHILD ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ


ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Γ.jpgΤα τέσσερα εργαλεία τα οποία έχουμε στα χέρια μας είναι το πρώτο που αφορά τις τράπεζες. Οι τράπεζες πολύ καλά γνωρίζετε ότι έχουν φτάσει πλέον να είναι πάνω από τα κράτη, αντί να έχουμε το κράτος που αντιπροσωπεύει τον πολίτη έχουμε την τράπεζα η οποία δεσμεύει τον πολίτη. Αντί να έχουμε ελεύθερο κράτος να έχει το δικό του νόμισμα, ή το σύνολο των κρατών με το δικό τους νόμισμα, που να ελέγχουν όμως ως κράτη το νόμισμα, έχουμε τις τράπεζες δηλαδή τις ιδιωτικές εταιρείες που επί το πλείστον βρίσκονται στα χέρια των Rothschild που έχουν κατασπαράξει τον πλανήτη. Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αυτό που συμβαίνει εδώ, συμβαίνει παντού, σε όλα τα κράτη μηδενός εξαιρουμένου. Οι κεντρικές τράπεζες ανήκουν στους ιδίους, οι ιδιωτικές και εμπορικές τράπεζες ανήκουν στους ιδίους. Εάν παρακολουθήσει κανείς τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, τις ιδρύσεις των τραπεζών, τις πτωχεύσεις των τραπεζών, αν θέλετε από το 1821 μέχρι σήμερα, τον δανεισμό της Ελλάδος, το που ταξιδέψανε τα χρήματα, πως έφυγε ο χρυσός από την Ελλάδα, πως καταλήξαμε να βασιζόμαστε μόνο στα δανεικά, θα δείτε ότι όλα αυτά είναι κάτω από μία ομπρέλα με το όνομα Rothschild. Όλα αυτά κάποτε φαντάζανε σαν παραμύθι. Σήμερα οι περισσότεροι από εσάς έχετε γνώση γιατί αρχίσατε να βρίσκετε πληροφορίες, σπρώξαμε στο να βγουν οι πληροφορίες. Έχετε επίσης δει ότι το ίδιο το τραπεζικό καθεστώς το οποίο το έχουν φτιάξει, γιατί όταν κλέβεις, κλέβεις και τον εαυτό σου και όταν κλέβεις αρχίζει ο ίδιος σου ο εαυτός να κατασπαράζει τον ίδιο σου τον εαυτό, τα σωθικά σου. Γι αυτό βλέπεται ότι και τα καλά παιδιά του, που όλοι γνωρίζουμε στην Ελλάδα, να υπάρχει ένας αέρας δικαιοσύνης που να φαίνονται ότι κάποια πράγματα άρχισαν να μπαίνουν σε μία εκκαθάριση εάν θέλετε. Αυτό το σπρώξαμε με την σωστή πληροφόρηση και εμείς, αλλά αυτό που βλέπετε δεν είναι τίποτα, αυτό είναι αν θέλετε μόνο σε εισαγωγικά τα τσιράκια. Σε έναν ναρκομανή πρέπει να ψάξουμε επίσης το βαποράκι, τον έμπορο αλλά και τον παραγωγό. Η Ελλάδα και οι Έλληνες είμαστε σαν τους ναρκομανείς. Θέλουμε να βρούμε πως έγινε αυτό, χρειάζεται αυτή τη στιγμή να βρούμε σωστά εργαλεία γιατί ο κοινωνικός μας ιστός, ο οικονομικός μας ιστός, ο πολιτικός μας και ο γεωπολιτικός μας ιστός βάλλεται από παντού. Όντως χρειαζόμαστε να βρούμε πρώτα γιατί συνέβηκε αυτό και δεύτερον πως μπορούμε να το φτιάξουμε ξανά, να βρούμε τα σωστά φάρμακα για να απεγκλωβιστούμε και να αποτοξινωθούμε. Όμως οι πολιτικοί μας είναι σαν τα βαποράκια και μετά είναι ο έμπορος, όλοι οι τοκογλύφοι που μας έχουν φορτωθεί από παντού και εμείς τους καλοδεχόμαστε, δηλαδή οι πολιτικοί μας τους καλοδέχονται, αλλά πρέπει να ψάξουμε και πιο πίσω για να δούμε ποιος παράγει άραγε αυτό το ναρκωτικό. Και πάλι καταλήγουμε στις ίδιες οικογένειες, στις 12 οικογένειες οι οποίες μαίνονται όλον τον πλανήτη. Αυτό θα το ψάξετε μόνοι σας, δεν θέλω να μπω πολύ σε αυτό γιατί θα σας κουράσω.

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ


Το πρώτο εργαλείο που δώσαμε ήταν η Τράπεζα της Ανατολής. Αυτό αγγίζει τις βρωμιές, τις ψευτιές και όλα όσα είχαν γίνει για τις τράπεζες, γιατί η Τράπεζα της Ανατολής είναι ένα τεράστιο μελανό σημείο το οποίο έγινε και στην Ελλάδα αλλά έγινε και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου με τον ίδιο τρόπο και πρόσφατο παράδειγμα με το τι συνέβηκε στην Κύπρο με την τράπεζα Κύπρου και την Λαϊκή, Μαρφίν και τώρα με την Πειραιώς. Είναι όλα ένα πάζλ, γίνονται και ξαναγίνονται.

Το δεύτερο εργαλείο άγγιξε την κυβέρνηση. Απέδειξε με τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα την εσχάτη προδοσία, την κακουργηματική απιστία και την παράβαση καθήκοντος όλων των υπευθύνων οι οποίοι βρίσκονται στις θέσεις κλειδιά και παίζουν με τις ζωές μας.
Το τρίτο (εργαλείο) είναι αυτό που θα συζητήσουμε τώρα, που αφορά στους Δήμους, που και εκεί το δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος, αφού είναι σε άμεση επαφή με τον πολίτη με τον δημότη, θα έπρεπε να ήταν πιο κοντά στον δημότη. Έχει μία πιθανότητα αυτά τα πράγματα τα οποία φέρνουμε εμείς ως εργαλεία εάν υλοποιηθούν, που θα υλοποιηθούν γιατί εμείς θα επιμένουμε να υλοποιηθούν, να δούμε ποιοί από όλους αυτούς τους δημάρχους και τους συμβούλους πραγματικά λένε την αλήθεια στον Έλληνα, στον δημότη ο οποίος τους έχει δώσει αυτόν τον χρυσό ψήφο.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ 2.jpg


Και το τέταρτο εργαλείο είναι η ψηφοφορία, η οποία πολύ καλά ειπώθηκε προηγουμένως, που μαζεύουμε ψήφους με το «ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ» όπως πολύ καλά το έχουμε οργανώσει και ονομάσει γιατί δεν δικαιούμαστε να πούμε «δημοψήφισμα» δεν είμαστε κράτος είμαστε ελεύθεροι, Έλληνες πολίτες οι οποίοι απαιτούμε να βρεθεί η αλήθεια. Αυτό αγγίζει τον πολίτη, ο οποίος πολίτης και αυτός με την σειρά του πρέπει να περάσει και αυτός το τεστ. Ποιός είναι πραγματικά Έλληνας πολίτης, ποιός είναι πραγματικά Έλληνας, ένας φωτεινός όπως έπρεπε να ήταν, γιατί ΕΛΛΑΣ Ελ-λάς είναι η πέτρα του φωτός, αυτό λέει η λέξη η ίδια και Ελ-λας πάλι είναι ο λαός που μεταφέρει το φως, οπότε πρέπει να γνωρίζουμε ποιο είναι το τεράστιο βάρος που έχουμε στις πλάτες μας. Αυτό το έθνος, η Ελλάδα, πρέπει να παραμείνει και να βρει τη σωστή του διάσταση. 



ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Πάμε τώρα λίγο στα έργα. Σε ένα πανέμορφο και επιτυχημένο έργο οι διάφορες λειτουργίες του συντονίζονται κάτω από ένα μικρό οικόπεδο, ένα μικρό κτήμα, με τόσες πολλές ασχολίες και τόσες πολλές εργασίες που βρήκαν αρκετοί άνθρωποι εργασία, διασκέδαση, χαρά, είναι ακριβώς αυτό που είναι το δικό μας όραμα για όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τον απανταχού Ελληνισμό. Ο Αρτέμης Σώρρας έχει αυτό το χαρτοφυλάκιο όπως είπαμε προηγουμένως είτε είναι δικό του, τα έγγραφα είναι δικά του, είτε τα διαχειρίζεται. Τα χρηματοοικονομικά εργαλεία τα οποία υπάρχουν είναι αρκετά για να μπορέσουμε να κάνουμε όλα αυτά τα οποία ήδη έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε και πολλά άλλα τα οποία θα έρθουν αργότερα. Εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε ξεκινήσει να μαζεύουμε πληροφορίες σε όλους τους Δήμους της Ελλάδος - 325 στο σύνολο και 36 στην Κύπρο με αρκετές κοινότητες - τι ανάγκες έχει πραγματικά η κάθε περιοχή μελετώντας μέχρι και την μυθολογία. Που η μυθολογία δεν είναι παραμύθι είναι ιστορία, είναι ιστορία γεωλογικών φαινομένων, είναι ιστορία ορυκτού πλούτου, φτάνει να γνωρίζεις πώς να αποκωδικοποιήσεις την ιστορία, να την γνωρίζεις γιατί εμείς χάσαμε τα εργαλεία μέσω των οποίων μπορείς να φτάσεις από την μάθηση στην γνώση. Κάνοντας τις μελέτες αυτές ο πλούτος της Ελλάδας που επανεμφανίζεται είναι τεράστιος. Είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Η κάθε γωνιά της Ελλάδος, η κάθε πέτρα, το κάθε σπήλαιο, το νερό, η θάλασσα, ο αέρας, ο ήλιος, τα υλικά μας, τα τρόφιμά μας ακόμα και μετά τις τόσες παρεμβάσεις είναι θησαυροί. Μέσα από όλες αυτές τις μελέτες τολμήσαμε να σκεφτούμε και να έχουμε ένα όραμα ξανά αν μπορούσαμε να βρούμε χρήματα για να τολμήσουμε να ξανά ξεκινήσουμε όλα αυτά τα οποία έχουμε ονειρευτεί και να τα κάνουμε πραγματικότητα. Ο Αρτέμης Σώρρας με το δικό του χαρτοφυλάκιο αφού τα έχει ελεύθερα και μπορεί να τα δεσμεύσει ήταν η έναρξη στο να υλοποιηθεί αυτό το όραμα να γίνει πραγματικότητα.


 ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ EI-END 
DSC00286_3.jpg

Η ομάδα του οργανισμού EI-END με όλους τους επιστήμονες που διαθέτει, που πέρα από τα βασικά της στελέχη υπάρχουν και πολλοί άλλοι επιστήμονες οι οποίοι είναι σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και στην Ελλάδα και στην Κύπρο και σε όλων των ειδών τα επαγγέλματα, ξεκίνησαν να γνέθουν το όμορφο αυτό όραμα πως μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Μελετήσαμε όπως είπα πριν τις ανάγκες από το τι χρειαζόμαστε σαν τρόφιμα, καλλιέργειες, σχολεία, νοσοκομεία, αέρα, ενέργεια, για να έχουμε μία καλή ζωή η οποία θα έχει πολύ χαμηλό κόστος λειτουργίας, θα έχουμε πλέον ασφαλή την μάθηση για να φτάνουμε στην γνώση δηλαδή θα έχουμε ένα πολύ καλό εκπαιδευτικό νέο τρόπο λειτουργίας, θα έχουμε πολύ καλές πηγές ενέργειας το οποίο θα μας φέρει τα πραγματικά δεδομένα να μπορούμε να έχουμε χαμηλό κόστος στο σπίτι μας και στις εργασίες μας και στη λειτουργία του δήμου και του κράτους. Και όλα αυτά αφού μελετήθηκαν, μαζεύτηκαν τα δεδομένα, δημιουργήθηκαν οι μελέτες οι οποίες να μπορούν να δημιουργηθούν και μελέτες βιωσιμότητας ούτως ώστε τα έσοδα από κάποια από αυτά τα έργα να μπορέσουν να αποσβέσουν το κόστος εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης όλων αυτών των έργων, και όσα θα παράγουν και όσα δεν θα παράγουν. Και μετά να έχουμε και τα απαραίτητα χρήματα, τα κεφάλαια να επιστραφούν τα κεφάλαια πίσω από όπου τα λάβουμε. Αυτό είναι μία μελέτη βιωσιμότητας όπως κάνουμε για τις επιχειρήσεις μας, για τα έργα μας, με τον ίδιο τρόπο τολμήσαμε να σκεφτούμε εάν γίνεται και για την Ελλάδα. Και αφού πήραμε όλα τα στοιχεία όπως είπα πριν, ξεκινήσαμε το ταξίδι. Κράτησε σχεδόν 5 χρόνια.

30% ΕΡΓΑ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ & 70% ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ

Βγάλαμε έναν μέσο όρο, ότι αν 30% αυτών των έργων είναι έργα κοινής ωφέλειας που δεν παράγουν χρήματα και κρατήσουμε τα 70% τα οποία να παράγουν χρήματα, σιγά-σιγά αυτά θα μπορέσουν να μας αποσβέσουν το αρχικό μας έξοδο - όπως είπα εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης - και να επιστρέψουμε πίσω τα κεφάλαια στην βάση από την οποία θα τα είχαμε λάβει. Αιτηθήκαμε στο εξωτερικό και εκεί που η Αμερική και οι άλλες χώρες οι μεγάλες του πλανήτη λαμβάνουν τα χρήματα άτοκα, στο μεγάλο παγκόσμιο καταπίστευμα. Εκεί για να ενταχθείς και να αιτηθείς πρέπει να έχεις 4 συγκεκριμένες προϋποθέσεις. 1ον είναι να είσαι μέλος, να έχεις δηλαδή κλειδάριθμο να αιτηθείς, 2ον να έχεις αντίστοιχη περιουσία, ύψους περίπου 130%, 3ον να έχεις τα έργα μελετημένα σωστά, με μελέτες βιωσιμότητας και 4ον να είσαι φορέας κρατικός, θα έπρεπε να ήταν το κράτος. Εμείς αιτηθήκαμε ως πολίτες έχοντας τα τρία πρώτα, δεν είμαστε κρατικοί φορείς, είμαστε απλοί πολίτες. Όμως αιτηθήκαμε για την Ελλάδα, την Κύπρο και όλον τον Ελληνισμό για όλα αυτά τα όμορφα τα οποία σας είχα πει πριν.

Θα σας δείξω τώρα ένα δείγμα μελετών, οι πρώτες σελίδες είναι πως είναι στοιχειοθετημένη η κάθε μελέτη και μετά ένα μικρό δείγμα για να δείτε την πολυπλοκότητα από την μία και δεύτερον ότι αυτά που λέμε είναι αλήθεια, τα κάναμε. Αυτό εδώ είναι στο Λεωνίδιο στην Κυνουρία, το πρώτο πράγμα που γίνεται είναι ότι μελετάμε την περιοχή, ελέγχουμε όπως είπα προηγουμένως τα πιο σημαντικά δεδομένα, γίνεται μία μελέτη αναπτυξιακής προοπτικής για τον Δήμο όπου συζητάμε που βασιστήκαμε για να μελετήσουμε αυτά τα δεδομένα τα οποία έχουμε χρησιμοποιήσει, γενική περιγραφή της περιοχής, το επενδυτικό σχέδιο οι σκοποί και οι στόχοι, ο άξονας ανάπτυξης που εδώ περιγράφονται όλα τα έργα, όπου φτάνουμε μετά στους προϋπολογισμούς. Οι προϋπολογισμοί είναι αυτοί που βλέπεται, είναι στο σύνολο. Και όταν λέμε για δρόμους, έχουμε μετρήσει χιλιόμετρα δρόμους πως θα περνάνε από σήραγγες, πως θα περνάνε από πεδιάδες, τρένα, μετρό, νέο μετρό, μέσα μαζικής μεταφοράς όλων των ειδών, ενέργεια και πάει λέγοντας. Έχουν μετρηθεί τα πάντα και αναλογικά μετά γίνανε εξισώσεις οι οποίες φέρνουν την αναλογία στον κάθε Δήμο, αναλογικά με την μορφολογία, τα δεδομένα, τις ανάγκες και τα λοιπά, τον πληθυσμό και πάει λέγοντας. Αυτό είναι μία μόνο μελέτη, σας πάω γρήγορα τις σελίδες για να δείτε τον όγκο. Εδώ είναι ο Ασπρόπυργος, Επίδαυρος, ακόμη και οι φωτογραφίες που βλέπετε έχουν σημασία δεν μπήκαν απλά για να φαίνεται όμορφο, είναι σημεία κλειδιά που πρέπει να τα λάβουμε υπόψη. Η Σάμος, Ορχομενός, πήρα έτσι μερικά για να σας δείξω ένα γενικό. Αθήνα Πικέρμι, Τροιζηνία, Στυλίδα, οροπέδιο Λασιθίου στην Κρήτη, Πάτμος, Νεμέα, πεδιάδα Μίνωα πάλι στην Κρήτη, Αποκορώνου, Λάρισα, Γόρτυνα στην Κρήτη, Σικυωνίων Πελοπόννησος, Ιεράπετρα, Αμοργός, Σούλι, Φολέγανδρος στις Κυκλάδες, Άγιος Βασίλειος στο Ρέθυμνο, Αμάρι και Λειψοί στα Δωδεκάνησα.
Όλα αυτά ήταν για να σας δείξω το μικρό, μικρό, μικρό δείγμα του τι μελέτες έχουν γίνει. Αυτά όπως είπα είναι απλώς μία γενική περιγραφή του Δήμου.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ


Ποια είναι η διαδικασία. Θα σας την πω εν τάχει. Επειδή μας ακούνε και άνθρωποι που είναι των Δήμων θέλω να γνωρίζουν γιατί ακούσαμε ότι εμείς απλώς προσπαθούμε να περάσουμε το σωστό μήνυμα αλλά ακούμε παράλληλα κα πολλές παραφιλολογίες. Και πάλι εδώ να μας λοιδορήσουν, να πουν τα διάφορα και να γίνουν όλες οι ανόητες παρεμβάσεις οι οποίες κανένας δεν κατανοεί τι στο καλό αποσκοπούν, κάνοντας όλες αυτές τις παρεμβάσεις οι οποίες δεν έχουν ούτε λογική ούτε και έχουν καμία νομική ισχύ.

Η διαδικασία για να αιτηθούμε στο εξωτερικό όπως είπα προηγουμένως απαιτεί να υπάρχει παρέμβαση, αίτημα από Δήμο - αφού εμείς δεν είμαστε Δήμος - ή από κράτος. Το κράτος εφόσον μπορεί να αιτηθεί από μόνο του θα έπρεπε να βάλει τη δική του περιουσία, να κάνει τα δικά του έργα, δηλαδή ο δικός μας πρόεδρος, ο πρωθυπουργός της χώρας θα μπορούσε να αιτηθεί και θα μπορούσε να έχει δάνειο με 0% επιτόκιο. Η Ελλάδα έχει δικαιώματα στο ταμείο από πολλά χρόνια πριν. Το ταμείο έχει δημιουργηθεί για να μπορέσει να βοηθά τα κράτη εάν και εφόσον το έχουν ανάγκη με τις προϋποθέσεις που είπα πριν, ότι θα δώσουν μία περιουσία η οποία να διασφαλίζει ότι τα κεφάλαια θα επιστραφούν, γιατί αυτά τα κεφάλαια είναι για να διασφαλίζουν τις γενιές τις επόμενες, και να υπάρχουν τα έργα, να υπάρχει ο κλειδάριθμος του μέλους και επίσης να είσαι κράτος. Η Ελλάδα ενώ δικαιούται, δεν δέχτηκε ποτέ να πάρει χρήματα από εκεί. Αυτό είναι μία τεράστια άλλη ιστορία που δεν είναι της παρούσης αλλά μπορείτε σε κάποιες άλλες συναντήσεις να ρωτήσετε ή και κατ΄ ιδίαν να ακούσετε πολύ περισσότερα τα οποία έχουν σημασία.
Στην διαδικασία, αφού δεν είμαστε κράτος και προσπαθούμε με τον Δήμο ο οποίος έχει και περιορισμούς. Η ισχύς των αποφάσεων του Δήμου δεν μπορεί να έχει ανεξαρτησία διότι η κάθε απόφαση στον Δήμο πρέπει να περάσει από τον ελεγκτή νομιμότητας ΟΤΑ ο οποίος με τη σειρά του αφού ανήκει στο υπουργείο εσωτερικών, παρόλο που η αρχή ήταν ότι απλώς θα ελέγχει την νομιμότητα, τελικώς τα γρανάζια της κρατικής μηχανής ό,τι αποφάσεις έχουν σημασία παραμένουν μέσα στα συρτάρια και ποτέ δεν παίρνονται αποφάσεις για να έχουμε πρόοδο όπως αρχικά ήταν η έναρξη αυτού του μεγάλου σχεδίου «Καλλικράτη».

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΟΣ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ - ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ


Οπότε εμείς με τα δεδομένα αυτά, τα οποία υποχρεωτικώς επειδή είναι η Ελληνική νομοθεσία φτιαγμένη μ' αυτά τα δεδομένα πρέπει να τα σεβαστούμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Έχουμε φτιάξει όλο το πακέτο των εγγράφων μας και την διαδικασία υλοποίησης με τέτοιον τρόπο που να είναι νόμιμη και να μπορεί να υλοποιηθεί εντός των ορίων του νόμου Καλλικράτη από το Δημαρχείο και μόνον μέχρι τις παρεμβάσεις τις κεντρικής κυβέρνησης, αφού δεν καλείται η κεντρική κυβέρνηση ούτε και ο δήμος να δεσμεύσει καμμία περιουσία δεν δικαιούμαστε να φέρουμε κανένα βάρος στο δήμο ή στο δημόσιο, δεν δικαιούμαστε να κάνουμε αλλαγές στο κανονιστικό περιεχόμενο του δήμου, δεν δικαιούμαστε να αξιώσουμε καμία πληρωμή έναντι μελετών και τα λοιπά, όλα αυτά τα έχουμε λάβει υπόψιν και τα έχουμε συμπεριλάβει στο έγγραφο στο οποίον έχουμε ξεκινήσει και έχουμε συντάξει να είναι η πρόταση από το δήμαρχο προς το δημοτικό συμβούλιο και η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία θα πρέπει να κάνει το εξής, θα αναθέσει στο δήμαρχο ο οποίος πρέπει να είναι ο πλήρως εξουσιοδοτημένος υπογράφων άρχοντας του δήμου το οποίο είναι στην ουσία, αλλά το θέλουμε και γραπτώς όπου περιγράφεται ο νόμος Καλλικράτη και ορίζουμε ότι δεν πρέπει να παρέμβει κανένας σε ό,τι έχει να κάνει με περιουσία του δήμου, δεν δεσμεύεται, δεν θα χρειαστεί δέσμευση της ιδιοκτησίας, δεν θα χρειαστούν να δοθούν ούτε κεφάλαια δεν είναι χρηματοδότηση προς το δήμο, δεν είναι δάνειο προς το δήμο, άρα περιγράφουμε με μεγάλη ακρίβεια τον νόμο αφού γίνει και αυτό το επόμενο στάδιο είναι ότι ο δήμαρχος δεσμεύεται από το δημοτικό συμβούλιο, κατ' εντολήν του δηλαδή, στην ανεύρεση εξεύρεση επενδυτών να χρησιμοποιήσουν δικιάν τους περιουσία για να δομήσουν χρηματοδότηση η οποία είναι αναγκαία για υλοποίηση των έργων στην περιοχή του εκάστοτε δήμου, άρα ο δήμαρχος το μόνο που πρέπει να κάνει είναι εντός των ορίων του νόμου να αιτηθεί προς τον εν δυνάμει επενδυτή και να του δώσει την εντολή να κάνει ό,τι είναι νόμιμο να δεσμεύσει δικιάν του περιουσία εάν και εφόσον χρειαστεί, να κάνει το αίτημα, να κάνει τις μελέτες, να κάνει ο,τιδήποτε χρειάζεται για να στοιχειοθετηθεί αυτό το αίτημα προς το ταμείο που θα απευθυνθεί που θα φέρει τα χρήματα και όταν και εφ' όσον λέει μέσα η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τα χρήματα είναι πλέον κατατεθημένα σ' ένα λογαριασμό δηλαδή έχει τελειώσει η δόμηση χρηματοδότησης , έχουν γίνει τα απαραίτητα μέτρα που έπρεπε να είχαν γίνει και πέρασε το αίτημα κατέβηκαν τα χρήματα μπήκαν σε ένα λογαριασμό και είναι δεσμευμένα υπέρ της υλοποίησης των έργων τότε και μόνον τότε ο επενδυτής θα έρθει πλέον με νέες προτάσεις προς το δημοτικό συμβούλιο για να εγκριθούν και θα ακολουθηθεί η νόμιμη Ελληνική νομοθεσία.


Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ


 Δηλαδή θα περάσουμε από τις επιτροπές, επιτροπή νομιμότητας ΟΤΑ και οποιεσδήποτε άλλες επιτροπές χρειαστεί. Άρα το σημείο που μας ενδιαφέρει εμάς είναι το αίτημα που θα ξεκινάει από την ώρα που θα αιτηθούμε μέχρι να κατεβάσουμε τα χρήματα. Από κει και πέρα η υλοποίηση των έργων έρχεται σε δεύτερο στάδιο, βασίζεται στις κεντρικές μελέτες που είχαμε κάνει αλλά δεν είναι περιοριστικές, το λέμε και αυτό μέσα στο πρώτο έργο το οποίο αναμένουμε από το δημοτικό συμβούλιο ενός Δήμου, η απόφαση να γίνει εντολή προς το δήμαρχο και επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα γνωρίζοντας πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα, έχουμε και το ρητό μας που λέει «τα πάντα ρει» άρα πρέπει να προσέξουμε στην Ελλάδα αφού τα πάντα ρει, αυτή η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προς το δήμαρχο να είναι με τους όρους που είπα πριν, δηλαδή υπό όρους αμετάκλητη, δηλαδή δεν είναι να αλλάζουμε κατά το δοκούν απόφαση διότι ο αντισυμβαλλόμενος που είναι όχι ο δήμαρχος αλλά αυτός που είναι πίσω, αυτός που θα κάνει συμφωνία να ξεκινήσει την δόμηση χρηματοδότησης, δηλαδή ο εν δυνάμει επενδυτής θα κάνει πολλά έξοδα και άρα δεν νοείται να αλλάζουμε κατά το δοκούν αποφάσεις για ένα αίτημα, αν ήταν σύμβαση ήταν διαφορετικό, εδώ επειδή αιτούμαστε απλώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει από το να διατηρηθεί αυτή η εντολή μέχρι την υλοποίησή της και αυτή η υλοποίηση πρέπει να καλυφθεί εφ' όλης ύλης για να μην έρθει κανένα βάρος πίσω προς το Δημόσιο και το Δήμο. Το πρώτο που γίνεται όπως είπα πριν γίνεται το αίτημα η εντολή ανάθεσης του δημοτικού συμβουλίου προς το δήμαρχο και αφού ο δήμαρχος έχει πλέον αυτήν την εντολή που έχει αυτή την ισχύ που είπα προηγουμένως έρχεται και βρίσκει τον έναν εν δυνάμει επενδυτή που είναι ο Αρτέμης Σώρρας ο οποίος έχει δικιά του περιουσία και του λέει σ' ένα πληρεξούσιο κι αυτός με την σειράν του, του κάνει ένα αίτημα και του δίνει μιαν εντολή και  του λέει : «Αρτέμη Σώρρα μας έχεις εξηγήσει πως μπορείς εσύ να υλοποιήσεις χρηματοδότηση και περιγράφουμε τον τρόπο, θα κάνεις ό,τι χρειάζεται και ό,τι είναι νόμιμο.» Άρα ήδη αρχίσαμε να βάζουμε τους όρους, αν δε είναι νόμιμο εννοείται τα πάντα αίρονται, να χρησιμοποιήσεις την περιουσία σου, να την δεσμεύσεις, να κάνεις μελέτες κτλ. Να φέρεις αυτά τα χρήματα στον λογαριασμό τον οποίο θα υλοποιήσεις αυτά τα έργα τα οποία θέλεις να κάνεις, με την προϋπόθεση ότι δεν θα παρέμβεις με κανέναν τρόπο να φέρεις βάρος στο Δήμο ή το Δημόσιο άμεσο ή έμμεσο, και όταν φέρεις τα χρήματα και τα βάλεις σε λογαριασμό, τότε θα 'ρθεις να αιτηθείς με συγκεκριμένες μελέτες προς το δήμο για τις περαιτέρω εγκρίσεις και αυτό είναι η εντολή που δίνει ο δήμαρχος προς τον Αρτέμη Σώρρα, επίσης έχει μέσα γιατί είναι μια μακροσκελής εντολή η οποία τον δεσμεύει κιόλας ότι τα χρήματα που θα'ρθουν δεν θα τα βάλει στην τσέπη, θα υλοποιήσει τα έργα, θα τα κάνει με τοπικούς φορείς, θα τα κάνει στην περιοχή και θα είναι προς όφελος των πολιτών και πάει λέγοντας και επισυνάπτουμε επίσης την μελέτη που έχουμε κάνει για την περιοχή η οποία ορίζεται ως μη περιοριστική, ότι θα μπορέσει και να έχουμε και αλλαγές πάνω σε αυτό αλλά το χρησιμοποιούμε σαν ένα γενικό κανόνα ούτως ώστε να ξέρουμε περίπου τον προϋπολογισμό της περιοχής πόσον αναλογεί για να υλοποιηθεί μέσα σ' αυτά τα όρια. Αυτό είναι το αίτημα, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Άρα η απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο στον δήμαρχο, και ο δήμαρχος με την σειρά του το αίτημα εντολή προς τον Αρτέμη Σώρρα να φέρει τα χρήματα αυτός. Εμείς με την σειρά μας αφού έχουμε αυτό πάμε στο εξωτερικό καταθέτουμε το αίτημα και το πρωτοκολλούμε εκεί που πρέπει να πάμε, γίνονται οι απαραίτητες μελέτες προσαρτούνται συνεχίζουμε με ο,τιδήποτε μας ζητήσουν όπως πάει κανείς σε μία τράπεζα να πάρει ένα δάνειο και εκεί περιμένουμε εάν εγκριθούμε ή όχι. Εάν ήταν κράτος η έγκριση θα ήταν εύκολη, επειδή είναι δήμος που εμείς πάμε να κάνουμε ισχύ κράτους παίρνει πιο αργό ρυθμό, όμως εμείς αν καταφέρουμε να μαζέψουμε πολλούς δήμους τότε γίνεται σχεδόν κράτος και άρα με αυτήν την ισχύ πάμε και απαιτούμε πιο γρήγορα να υλοποιηθούν όλες οι πράξεις. Αφού εξηγήσαμε όλα αυτά οι πολίτες, καλή ώρα όπως και σεις, αφού ενημερωθήκαν καλά ξεκίνησεν ο κάθε ένας ξεχωριστά να κάνει την παρουσίαση στον εκάστοτε δήμο όπου γίνεται η αρχική παρουσίαση, και μετά την αρχική παρουσίαση όταν υπάρχει οποιαδήποτε απορία εξηγούμε εμείς τα έντυπα και πάει λέγοντας και όταν ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζουν να προχωρήσουν γίνεται η πράξη συμβολαιογραφικά σφραγίζεται μεταφράζεται στα αγγλικά γίνεται με σφραγίδες της Χάγης και βγαίνουμε προς το εξωτερικό.


ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ


Κάποιοι δήμοι έχουν προχωρήσει, δεν θέλω να πω ονόματα ποιοί δήμοι είναι αυτοί γιατί στις αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων είδαμε διάφορα, ποιοι δημάρχοι όμως ήρθαν να συνεχίσουν μετά την εντολή του δημοτικού συμβουλίου θέλω να το κρατήσω λίγο, να μην το χρησιμοποιήσουμε, δεν θέλω να φανεί ότι χρησιμοποιούμε ονόματα κάποιων για να προσελκύσουμε άλλους. Κάθε δήμος υποχρεούται να ελέγξει από μόνος του να δει την σοβαρότητα, να δει τα οφέλη που θα 'ρθουν στον δήμο του και έτσι να πράξει. Αφού τα χρήματα έρθουν και είναι πλέον στον λογαριασμό ανοίγεται πλέον ένα ταμείο, να το ονομάσω ταμείο, είναι περισσότερο όρος πως θα είναι αλλά ας το αφήσουμε του ταμείου κάτω από την διαχείρισην του Αρτέμη Σώρρα όπου από εκεί υλοποιούνται τα έργα. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την αποπληρωμή των χρημάτων πίσω στο αρχικόν ταμείο από όπου πήρανε τα χρήματα ως δάνειο. Το δάνειο είναι για 50 χρόνια με 0% επιτόκιο και άρα σημαίνει ότι το κεφάλαιο επιστροφής είναι 2% το χρόνο και άρα τα έργα που θα φτιάξουμε πρέπει με προσοχή να έχουν αποδόσεις ούτως ώστε κάποια από αυτά που είπα προηγουμένως να μας καλύψουν τα έξοδα και συν το 2% το χρόνο. Εάν υπάρξει αστοχία για ο,τιδήποτε γιατί δεν τα καταφέραμε ο Δήμος ή το Δημόσιο δεν έχουν καμμία σχέση. Πάλι αυτός που έχει σχέση είναι αυτός που εγγυήθηκε και είναι αυτός που έδωσε την περιουσία, τώρα είναι ο Αρτέμης Σώρρας και ο οργανισμός 
ΕΙ-END που έχει συμπράξει σε όλο αυτό. Άρα ο Δήμος είτε στην αρχή είτε και στο μέλλον κατά την λειτουργία μέχρι να τα πάρει στα χέρια του δεν έχει καμμία ευθύνη των έργων. Για να έχουμε έτσι έναν μπούσουλα να το πω σε εισαγωγικά, ένα βοήθημα πως μπορούν να χτιστούν αυτά τα έργα και να 'χουμε το κεφάλαιον περιοριστήκαμε ότι περίπου το 30% μπορεί να είναι κοινωφελή έργα, όπως δρόμοι νερό και όλα τα άλλα τα οποία δεν έχουν έσοδα. Το 70% είναι τα ανταποδοτικά έργα.

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ - ΙΔΙΩΤΙΚΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΤΑ ΕΡΓΑ & ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Β.jpgΣφηνώσαμε μέσα στα έργα και μιαν τρίτη ενότητα έργων που παρόλο που δεν δικαιούμασταν από την αρχή τον βρήκαμε τον τρόπο να πάμε γύρω γύρω να το φέρουμε να το κάνουμε και αυτό σαν έργο, είναι την εξαγορά των κόκκινων δανείων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, είναι η τρίτη ενότητα έργων  και με αυτό μπορούμε να κάνουμε το εξής, τα δάνεια ή και τα χρωστούμενα προς το Δημόσιο, τις οφειλές δηλαδή γενικότερα μπορεί να τις εξαγοράσει να τις πληρώσει με λίγα λόγια το ταμείο και ο δημότης πολίτης θα έχει μια νέα σύμβαση με το ταμείο, το οποίο ταμείο θα του δώσει 35 χρόνια περίπου, μπορεί να είναι και περισσότερα αλλά τουλάχιστον το 35 το έχουμε ήδη πετύχει χρόνια αποπληρωμής, δύο χρόνια περίοδο χάριτος και 0% επιτόκιο, άρα ξαφνικά ένα δάνειο που σήμερα καραδοκεί για να μας πάρει το σπίτι η τράπεζα ή το δημόσιο ή ο,τιδήποτε από τα ασφαλιστικά ταμεία κτλ. Μπορούμε άνετα με αυτήν την τεχνική που έχω πει προηγουμένως να κερδίσουμε πίσω τα πάντα και να ξεκινήσουμε να έχουμε μία άλλη πορεία χρησιμοποιώντας αυτά τα χρήματα προσωρινά και αναπτύσσοντας έτσι σιγά σιγά μία αναπτυξιακήν πορεία και στον δήμο και στα ίδια μας τα σπίτια και στις επιχειρήσεις μας. Τα έργα επίσης έχουμε βάλει έναν όρο θα υλοποιηθούν από τους τοπικούς φορείς. Ότι δεν μας ενδιαφέρει πλέον να έρχεται κάποιος Μπόμπολας ή τύπου Μπόμπολας ο οποίος να παίρνει τα έργα, αλλά μας ενδιαφέρει ο τοπικός φορέας να ενδυναμωθεί, να έχει την ανεξαρτησία ο δήμος σιγά σιγά να μπορέσει να έχει τους δικούς του ανθρώπους για να φτιάχνει τα έργα του και ακόμα και αν έχουν χρωστούμενα και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και έχουν σφραγισμένες επιταγές είτε είναι κατασκευαστές είτε είναι ό,τι να 'ναι, προμηθευτές ηλεκτρικών και τα λοιπά δεν μας πειράζει θα ασφαλιστούν, θα δώσουμε την απαιτούμενη ασφάλεια για να γίνουν τα έργα και θα παρακολουθείται βεβαίως και για την ποιότητα αλλά και για την υλοποίηση δεν είναι να δημιουργούμε τεμπέληδες, είναι για να δημιουργούμε ξανά ενεργούς πολίτες και θα ξεκινήσουμε με αυτά τα δεδομένα να έχουμε και τον έλεγχο σωστά και την υλοποίηση κτλ. Τα έργα τα κοινωφελή είναι απλώς εργολαβία, πλέον αυτό θα βρει ο δήμος τις δικές του νόμιμες ενέργειες δηλαδή θα βγει στους διαγωνισμούς και απλώς το ταμείο θα πληρώσει τον ανάδοχο όπως θα πλήρωνε το δημόσιο. Αντί να πληρώσει το δημόσιο θα πληρώσει το ταμείο. Οι νόμιμες διαδικασίες και όλα αυτά είναι καλυμμένα θα τα πούμε με ανάλυση σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται, όταν είναι η ώρα. Άρα θα τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, όσον αφορά για τα ανταποδοτικά έργα τα οποία μπορεί να είναι όλων των ειδών, τα έργα μπορεί να είναι είτε ξενοδοχείο που θα αγοράσουμε γη και θα χτίσουμε πάνω και θα το λειτουργήσουμε για να έχουμε έσοδα ή ακόμα ένα ΣΔΙΤ και πάλι θα λειτουργήσουμε, εάν είναι ΣΔΙΤ κάτω από την Ελληνική νομοθεσία θα τηρηθούν οι ανάλογοι όροι. Εάν είναι του δημοσίου οικόπεδο θα έχει το ποσοστό του θα έχει τα έσοδά του κτλ. όπως θα ήταν υπό κανονικές συνθήκες τα ΣΔΙΤ. Το ανταποδοτικόν έργο, ο τίτλος του έργου αυτού αφού χτιστεί θα δοθεί αμέσως προς τον Δήμο σαν δωρεά και θα διατηρηθεί η επικαρπία αν θέλετε για την λειτουργία. Θα το λειτουργούμε κάτω από το ταμείον μέχρι να αποσβεστεί και να αποπληρωθεί.
(ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΔΙΤ)

ΤΟ ΕΡΓΟ & ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ


Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε ταμείο ανεξάρτητα για τον Δήμο σιγά-σιγά, που αφού το αποπληρώσουμε και
φύγουν τα βάρη τέλος πάντων από το σύνολο  θα δοθούν και αυτά προς το δήμο, παντρεμένο βέβαια με ένα εγχειρίδιο λειτουργίας που θα πρέπει ο δήμος να το σεβαστεί. Δεν θα τα δώσουμε να γίνουν όπως τα Ολυμπιακά ακίνητα, θέλουμε να έχουμε ανάπτυξη και όχι απλά κοροϊδία. Όλα αυτά είναι αυτά που μπορεί ο κάθε ένας από σας να ελέγξει, να μελετήσει να συμβάλλει αν θέλετε και στις μελέτες, ούτως ή αλλιώς όπως είπα τώρα δεν είναι περιοριστικές, ο δήμος ο εκάστοτε δήμος δικαιούται να πει την άποψίν του να ζητήσει κάτι να αφαιρεθεί ή να προστεθεί έτσι για, απλώς τώρα κλείνοντας εδώ στον Δήμο Ν. Σμύρνης το ποσόν το οποίο είχε μελετηθεί ήταν 7 δις, ο Δήμος μέχρι σήμερα κάνει την πάπια, ο λόγος δεν γνωρίζω, όπως σας το είχα πει προηγουμένως είναι ελεγμένο από όλες τις απόψεις, η πρόταση είναι καθόλα νόμιμη και μάλιστα θα πω ένα συμβάν.

Ο ΤΖΑΜΤΖΗΣ & ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ


ceb5cf81cf89cf84ceb7cf83ceb7-cf84ceb6ceb1cebccf84ceb6ceb7-ceb2cebfcf85cebbceb5cf85cf84ceb7-cf80ceb5cebbcebbceb1cf83-1.jpgΟ κύριος Τζαμτζής παρευρισκόμενος σε μία συνάντηση συμβουλίου της Σκύδρας στην Βόρεια Ελλάδα μόλις άκουσε ότι συζητιέται το θέμα Σώρρα και υπήρχε πολίτης ο οποίος το υποστήριξε άρχισε να ωρύεται και να λέει «αυτούς τους λωποδύτες, τους εγκληματίες, τι μας τους φέρατε ; τι κάνουν εδώ ; κτλ., υπάρχουν τα βίντεο μπορείτε να τα δείτε και φεύγοντας από κει πήγε στην βουλή των Ελλήνων και κατέθεσε μια ερώτηση προς τους υπουργούς εσωτερικών, οικονομικών και δικαιοσύνης. Εάν είναι νόμιμη ή όχι, αυτή η πράξη κτλ. Εάν είναι νόμιμη εννοείται έχουμε να κάνουμε με τον νόμο το υπουργείο δικαιοσύνης πρέπει να απαντήσει. Το υπουργείο δικαιοσύνης μετά από κάποιες μέρες, ένα μήνα σχεδόν, 18 μέρες, απήντησε προς την βουλή των Ελλήνων διεύθυνση κοινοβουλευτικού ελέγχου στο τμήμα ερωτήσεων, επίσης κοινοποιήθηκε προς τους υπουργούς εσωτερικών, οικονομικών και στον ίδιο το βουλευτή. Σε απάντηση της υπ΄αριθμό 1912/24092013 ερώτησης που κατέθεσε στην βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής κύριος Ιωάννης Τζαμτζής με θέμα δραστηριότητα της εταιρείας END και του1395451_751546108204279_123265358_n.jpg Αρτέμη Σώρρα σας γνωρίζουμε ότι για τα διαλαμβανόμενα στην εν λόγω ερώτηση ζητήματα, αρμόδια να σας απαντήσει είναι τα συν-ερωτώμενα υπουργεία οικονομικών και εσωτερικών τα οποία θεωρούμε βέβαιο ότι αν στο πλαίσιο σχετικών ερευνών εντοπίσουν στοιχεία από τα οποία προκύπτουν αξιόποινες πράξεις θα τα θέσουν στην διάθεση των δικαστικών αρχών. Αυτό σημαίνει ότι το υπουργείο δικαιοσύνης αφού δεν βρήκε τίποτα παράνομο το παράπεμψε παρακάτω να βρεθεί αν έχει ο,τιδήποτε άλλο το οποίο είναι μεμπτό που ο κύριος Τζαμτζής στην ερώτησή του είχε καταθέσει, εάν τα έγγραφα που δόθηκαν προς υπογραφή στο δήμο επιφέρουν κυρώσεις, δημιουργούν ποινικά κολάσιμες πράξεις, είναι σύννομες οι διαδικασίες που περιγράφουν και  την αποδοχή τους από το δημοτικό συμβούλιο. Καλά έχει γράψει και ένα σωρόν άλλες ανοησίες, αλλά τέλος πάντων. Άρα, με λίγα λόγια το υπουργείο δικαιοσύνης έχει αποφανθεί και έχει δώσει και πόρισμα το οποίον δεν λέει ότι είναι παράνομο, εννοείται ότι είναι νόμιμο.

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ.doc

Την ίδια στιγμή σε ένα άλλο δημοτικό συμβούλιο, στην Ιεράπετρα της Κρήτης, όπου το δημοτικό συμβούλιο ήθελε να ψηφίσει θετικά αλλά ό δήμαρχος ήταν όχι αρνητικός, αλλά δεν ήταν ούτε και θετικός. Έτσι ανατέθηκε σε μία επιτροπή να μπορέσει να ελέγξει την πρόταση εφ' όλης την ύλης και αυτή η επιτροπή συστάθηκε από έναν πρώην δικαστή, μία δικηγόρο, αρκετούς μηχανικούς και έναν οικονομολόγο. Το πόρισμα το οποίο βγήκε είναι ότι είναι καθ' όλα νόμιμη πράξη, δεν φέρει κανένα βάρος στο Δημόσιο, στο Δήμο και στο Δημόσιο και ότι μόνο ανάπτυξη μπορεί να φέρει στον τόπο αυτό, κατατέθηκε στην Ιεράπετρα εδώ και 15 ημέρες πρωτοκολλήθηκε αλλά ακόμα σιγή ιχθύος. Το καλό είναι ότι κάποιοι όπως είπα προηγουμένως δημάρχοι και τα δημοτικά τους συμβούλια, φωτεινοί άνθρωποι αν θέλετε, γιατί τους είδα και από τις αντιδράσεις τους, προχώρησαν ήλεγξαν και εκεί καταλαβαίνεις πόσο σοβαρά κινείται κανένας. Ήταν οι μόνοι άνθρωποι, οι μόνοι λειτουργοί αν θέλετε του δημοσίου, που με κάλεσαν, είχαν σημειώσεις κίτρινα κάθε λέξη, σημαίνει ότι τα διάβασαν, ήρθαν με απορίες ξαναήρθαν, ξαναήρθαν, ξαναήρθαν, δεν είχαν πει από την αρχή ότι μας έπεισες, είπαν ότι το ελέγχουμε. Ένας έλεγχος σημαίνει ότι το διαβάζουμε, ότι το διαβάζεις και ο ίδιος δεν τα δίνεις σε κάποιον να σου πει την γνώμη του, αυτό σημαίνει πετάω πάλι τις πλάτες μου πάνω από τον ώμο μου να μην φέρω ευθύνη. Ήρθαν, ξαναήρθαν και αφού αποφάνθηκε ο ίδιος ο δήμαρχος με το δικό του δημοτικό συμβούλιο, τότε πήγαν σε δικηγόρο και ο δικηγόρος ξαναπέρασε το ίδιο τεστ επί ωρών ελέγχοντας κάθε λέξη αντικρούοντας κάθε συζήτηση που είχαμε, τέλος πάντων μου έφερνε σαν δικηγόρος τα αντίθετα για να μπορεί να δει και τις απαντήσεις μας και βεβαίως ήταν όλα γραπτά και αφού αποφάνθηκαν ότι ήταν όλα νόμιμα, ο δήμαρχος αυτός ο πρώτος τώρα υπέγραψε χωρίς πολλά-πολλά και εμείς αμέσως μετά τις 15 του Νοέμβρη του 2013 μπορέσαμε να αιτηθούμε στο εξωτερικό υπέρ της Ελλάδας ολόκληρης έστω και διαμέσου του ενός δήμου, κάναμε δηλαδή το αίτημα για όλη την Ελλάδα προσπαθώντας εάν δεν βρούμε άλλους έντιμους ανθρώπους, τουλάχιστον να έχουμε ανοιχτή την πόρτα να υλοποιήσουμε και διαμέσου του ενός δημάρχου για την Ελλάδα, Κύπρο και ολόκληρο τον Ελληνισμό.
Οι αγώνες που γίνονται όμως θα τους δούμε δεν είναι στο χέρι μας.

ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ: Η ΣΚΩΤΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ


Εμείς το αιτηθήκαμε, δεν έπρεπε να το κάνουμε ; Εμείς έπρεπε, από κει και πέρα τώρα τι εγκρίσεις θα έχουμε, όπως γνωρίζετε και για ένα σπίτι να πάτε ακόμα και για 100.000 ευρώ σε μια τράπεζα παίρνει τους χρόνους της, πάει έρχεται, ρωτάει, βλέπει, ελέγχει, κάνει, άρα φανταστείτε τώρα για 2,3 τρις που ήταν οι μελέτες, εννοείται ότι θέλει χρόνο, θέλει ελέγχους, θέλει ξανά ελέγχους, όμως οι πιέσεις που γίνονται είναι τεράστιες, μάλιστα για να σας πω τα τελευταία, κάποια κράτη είδαν το δικό μας κίνημα και ξαφνικά βρεθήκαν η Σκωτία π.χ. να αιτείται με τον ίδιο τρόπο, να βρίσκεται άλλο κράτος πάλι στην Ευρώπη που αιτείται τώρα, άρα είδαν εμάς που μπήκαμε μπροστά και ήρθαν πίσω μας, γιατί αυτά τα χρήματα που δικαιούνται τα κράτη μέλη, δυστυχώς λόγω του ότι η Federal Reserve της Αμερικής , μετά την πτώχευση της Αμερικής το 1933 έβαλε χέρι και στο κράτος, άρα όταν κατασχέθηκε η Αμερική ο έλεγχος πλέον δεν έμεινε στα χέρια των δύο, δηλαδή κράτος και της τράπεζας, έμεινε στα χέρια του ενός, της τράπεζας της Federal Reserve η οποία ήταν ο ελεγκτής και κατέληξε να είναι διαιτητής, άρα παίρναν τα χρήματα από την Federal Reserve με 0% , ενώ έπρεπε να τα παίρνει η Αμερική τα έπαιρνε η Federal Reserve τα έδινε στην Αμερική με 0,5%, η Αμερική τα έδινε στην Ευρώπη, είχε κάνει το δολλάριο από κει ότι είναι το βασικό μας νόμισμα, άρα εκδίδει λέει δολλάριο το περνάει στις αγορές έρχεται στην κεντρική τράπεζα της Ευρώπης με 0,7%, πάει στις τράπεζες δευτερογενή αγορά με ο,8%, hedge funds από πίσω 0,9%,  κράτη μετά 1% και η δευτερογενής αγορά των κρατών να παίρνει 2,3,4,5 επιτόκιο και πάει λέγοντας, άρα η τοκογλυφία ξεκίνησε να υπάρχει διαμέσου αυτού του ταμείου και πάλι με καταχραστικούς τρόπους και αυτό παραπέμπει πάλι πίσω στα αρχικά που είχα πει για τις κομπίνες των τραπεζών και πάλι αν τα σκάψουμε πολύ πίσω θα βρούμε και πάλι τους κυρίους Rothschild, το χέρι τους να είναι παντού απλωμένο και να έχουν βάλει και πάλι όλες αυτές τις διαδικασίες κάτω από την δικιάν τους την εποπτεία και από εγκρίσεις βεβαίως κρατών, οι οποίοι βεβαίως υποστηρίζουν. Δεν θέλω να σας κρατήσω περισσότερο, ήταν μεγάλη μας τιμή να είστε εδώ, με συγχωρείτε για την αρχική συγκίνηση. Τέτοιες συγκεντρώσεις γίνονται σε όλη την Ελλάδα, έρχεται πολύ μεγάλη συγκέντρωση η οποία θα γίνει στην Αθήνα και να είστε κοντά για να την ακούσετε και να είστε παρόντες, δεν ξέρουμε ακριβώς αν θα είναι τέλος του Μάρτη ή λίγο αργότερα, θα την ανακοινώσει ο ίδιος ο Αρτέμης Σώρρας όταν θα συμβεί και όχι τα δίπλα άτομα.


Η ΗΜΕΡΙΔΑ & Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στην Θεσσαλονίκη είχαμε καταφέρει να έχουμε σχεδόν 8000 άτομα στο στάδιο και στην ημερίδα που καλέσαμε όλα τα ΜΜΕ, όλους τους πρέσβεις, όλους τους πράκτορες του εξωτερικού οι οποίοι έχουν βάση στην Ελλάδα, δυστυχώς τα βασικά ΜΜΕ, γιατί είχαμε αρκετά μικρά αλλά τα μεγάλα ήταν όλοι απόντες, είχαμε όμως στην ημερίδα 2000 άτομα και αυτό δείχνει ότι από πλατεία σε πλατεία, σε σπίτια, σε αίθουσες, σε συνεδριακά, ξαφνικά βρεθήκαμε στο γήπεδο και μετά από πάρα πολλές αντίξοες συνθήκες, μας ακυρώσαν τελευταία στιγμή το Αλεξάνδρειο Μέλαθρον, το οποίο είχαμε προσυμφωνήσει και τη στιγμή που πήγαμε να κάνουμε να κατατεθεί το συμβόλαιο στην εφορία την Τρίτη ακριβώς Σάββατο ήταν η συνάντηση. Τρίτη πήγαμε στην εφορία για να πληρώσουμε, να κατατεθεί και να πληρώσουμε και ξαφνικά αρχίσαν τα τηλέφωνα, ακυρώσαν το συμβόλαιο, μας το εξαφανίσαν κιόλας και βρεθήκαμε εμείς την Πέμπτη να μην έχουμε επικυρωμένο συμβόλαιο και ο κόσμος ερχόταν, ο κόσμος είχε κλείσει αεροπλάνα, εισιτήρια πολλοί από αυτούς, από τους περισσότερους είχαν πρόβλημα να μετακινηθούν λόγω οικονομικών προβλημάτων, βρήκαν τον τρόπο πήραν τα εισιτήρια και εμείς βρισκόμασταν μέσα σε ένα αιωρούμενο κλίμα όπου το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο ξαφνικά βρέθηκε να μην υπάρχει. Εμείς ευτυχώς είχαμε προνοήσει, χωρίς να το πούμε βέβαια πουθενά και για να δείτε πόσο η Νέμεσις δουλεύει, είχαμε κλείσει του ΠΑΟΚ το γήπεδο με βεβαίως 8 φορές πάνω την τιμή, το οποίο πήγα εγώ ως Κύπρια, ότι έρχομαι από την Κύπρο να κάνω μία εκδήλωση με Πόντιους και Κρήτες και Κύπριους, κλείδωσα το συμβόλαιο στο όνομά μου, με ρωτήσανε αν έχετε να κάνετε κάτι με το Μέλαθρον, απάντησα δεν ξέρω, όχι του λέω, δεν έχω κάτι εγώ με το Μέλαθρο, δεν ήταν ψέμα όμως γιατί εκ των πραγμάτων είχε ήδη πρόβλημα το Μέλαθρον και έτσι υπήρξε το συμβόλαιο και φτάσαμε τελευταία στιγμή, εμείς επιμέναμε για το Αλεξάνδρειο Μέλαθρον, λόγω του συμβολισμού του περισσότερο γιατί στην Θεσσαλονίκη, γνωρίζετε τι σημαίνει και εμείς θέλαμε να σφραγίσουμε την πρώτη μας έναρξη αυτής της συνένωσης, συνέλευσης Ελλήνων παγκόσμια αν θέλετε, γιατί όντως ήρθαν από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη θέλαμε να γίνει στην Θεσσαλονίκη στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον, δεν τα καταφέραμε , ήμασταν όμως αρκετοί και αυτό και μόνο λέει πολλά. Τα καταφέραμε, έγινε μια πολύ ωραία εκδήλωση και ελπίζουμε στην Αθήνα τα πράγματα να είναι πολύ καλύτερα και να το χαρούμε. Αναμένονται 30 με 50 χιλιάδες εδώ στην Αθήνα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ - ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΔΟΜΗΣΗ.jpg

EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗmnemosyne.jpg

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ & ΒΙΚΥ ΔΡΟΣΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ & VIDEO: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ





http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2014/03/biky-haralampoys-h-domhsh-hrhmatodothshs-twn-dhmwn-artemhs-swrra.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters