Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για την Κριμαία

του Andrew Wilson
1. Οι νέες αρχές της Κριμαίας είχαν συσταθεί υπό την απειλή όπλου. Παρά τη ρητορική της Ρωσίας για ένα «πραξικόπημα» στο Κίεβο, το πραγματικό πραξικόπημα ήταν στην Κριμαία. Το κτήριο της Βουλής της Κριμαίας κατελήφθη υπό την απειλή όπλου μετά από μια φαινομενικά επιτυχημένη συγκέντρωση υποστήριξης προς τις αρχές του Κιέβου. Η πολιτοφυλακή της Berkut, που προσπαθεί να ξεφύγει από τα εγκλήματα που διέπραξε στο Κίεβο, φέρεται να είχε εμπλοκή.
2. Αυτό δεν είναι καθόλου το ίδιο με τον ρωσικό πόλεμο στη Γεωργία το 2008. Τότε, από τις περισσότερες πλευρές, οι Γεωργιανοί προκλήθηκαν να πυροβολήσουν πρώτοι. Μόνο ένας Ρώσος πολίτης έχει χάσει τη ζωή του στην τωρινή κρίση, και ήταν από ελεύθερους σκοπευτές στο Κίεβο.
3. Το προτεινόμενο δημοψήφισμα είναι κατά του Συντάγματος της Ουκρανίας. Μόνο μια εθνική ψηφοφορία μπορεί να αλλάξει τα σύνορα της χώρας.
4. Ο νέος «πρωθυπουργός» της Κριμαίας, Sergey Aksionov ήταν γκάνγκστερ στη δεκαετία του '90. Το ψευδώνυμό του ήταν «δαιμόνιο». Το κόμμα του (Russia Party) έλαβε μόλις 4% στις προηγούμενες εκλογές στην Κριμαία.
5. Υπάρχουν 266.000 Τατάροι της Κριμαίας στην Κριμαία. Πριν από το πραξικόπημα φώναζαν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος! Δόξα στην Ουκρανία!». Τώρα φέρεται να έχουν σχηματίσει μονάδες αυτοάμυνας. Απελάθηκαν όλοι από τον Στάλιν στην Κεντρική Ασία το 1944. Οι μισοί πέθαναν. Τους επετράπη να επιστρέψουν μόνο μετά από το 1989 και ακόμη ζουν σε οριακές συνθήκες. Η 70η επέτειος της απέλασης είναι αυτό το Μάιο.
6. Οι Τατάροι της Κριμαίας είναι Σουνίτες Μουσουλμάνοι. Ο Khanate, Τατάρος της Κριμαίας, ήταν η κυρίαρχη δύναμη στην περιοχή από το 1441 μέχρι που η Κριμαία κατελήφθη από τη ρωσική αυτοκρατορία το 1783. Η εκστρατεία για τη μετατροπή του σε Ρωσικό Άθως, ένα κέντρο του ορθόδοξου χριστιανισμού, κέρδισε έδαφος μόνο μετά από τον Πόλεμο της Κριμαίας.
7. Υπάρχει μια εθνική ρωσική πλειονότητα στην Κριμαία (58%), αλλά οι περισσότεροι εγκαταστάθηκαν εκεί μετά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Περίπου το 24% είναι Ουκρανοί. Οι Τατάροι είναι περισσότεροι από το 13%, αλλά κοντά στο 20% του πληθυσμού που είναι ακόμη μαθητές.
8. Η Κριμαία είναι χερσόνησος. Λαμβάνει όλο το νερό και το αέριό της από την υπόλοιπη Ουκρανία.
9. Υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου γύρω από τις ακτές της Κριμαίας.
10. Η Ρωσία επαναπροσδιορίζει το στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα για ένα ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης με την παλιά σοβιετική ναυτική βάση στην Ταρτούς της Συρίας.
(capital)

 
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2014/03/10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters