Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου 20 χρόνια μετά την αναγνώριση από τη Βουλή των Ελλήνων


Α­που­σί­α και Ύ­βρις
Εί­ναι να θαυ­μά­ζεις τους Αρ­μέ­νιους για το σε­βα­σμό στη μνή­μη των θυ­μά­των τους και για την προ­σπά­θεια α­πό­δο­ση της α­λή­θειας στους ζω­ντα­νούς α­πο­γό­νους τους. Εί­ναι να θαυ­μά­ζεις πως χω­ρίς υ­πο­κρι­σί­α και προσ­δο­κί­ες πο­λι­τικών ω­φε­λειών έ­χουν συμ­φω­νή­σει Ο­ΛΟΙ για το ζή­τη­μα της Γε­νοκτο­νί­ας. Για­τί ά­ρα­γε δεν συμ­βαί­νει το ί­διο σε μί­α χώ­ρα του ευ­ρω­παι­κού Νό­του, η ο­ποί­α και ε­πι­σή­μως, πλην της οι­κο­νο­μι­κής της χρε­ο­κο­πί­ας, χρε­ο­κό­πη­σε πο­λι­τι­κά και πνευ­μα­τι­κά στην υ­πό­θε­ση α­να­γνώ­ρι­σης της Γε­νο­κτο­νί­ας;
Την πρό­τα­ση του Μιχ. Χα­ρα­λα­μπί­δη και την ψή­φι­ση του σχε­τι­κού νο­μο­σχε­δί­ου για την α­να­γνώ­ρι­ση της Γε­νο­κτο­νίας των Ελ­λή­νων του Πό­ντου το Φε­βρουά­ριο του 1994 και η θέ­σπι­ση της 19ης Μαί­ου  ως η­μέ­ρα  Ε­θνι­κής μνή­μης (λί­γα χρό­νια αρ­γό­τε­ρα ακο­λού­θη­σε η ψή­φι­ση του νο­μο­σχε­δί­ου για τη Γε­νο­κτο­νί­α στη Μι­κρά Α­σί­α και η α­να­κή­ρυ­ξη της 14ης Σε­πτεμ­βρί­ου ως η­μέ­ρα μνή­μης), α­κο­λού­θη­σαν μί­α σει­ρά α­πό ε­νέρ­γειες οι ο­ποί­ες πραγ­μα­τι­κά ά­φη­σαν έκπλη­κτους τους Έλ­λη­νες και τους Φι­λέλ­λη­νες.
Την 19η Μαί­ου προ­σγειώ­νο­νται τουρ­κι­κά α­ε­ρο­σκά­φη στην προ­σφυ­γι­κή Νέ­α Αγ­χί­α­λο και γί­νε­ται η συ­ναυ­λί­α Ρου­βά - Κούτ στην η­μι­κα­τε­χό­με­νη Κύ­προ. Την 19η Μαί­ου γί­νε­ται α­πό­πει­ρα να στα­λεί η Κρα­τι­κή Ορ­χή­στρα Α­θη­νών στις ε­ορ­τές μνή­μης του Κε­μάλ στην Ά­γκυ­ρα (!), ε­νώ οι ε­να­λασ­σό­με­νοι ως πρωθυ­πουρ­γοί και υ­πουρ­γοί ε­ξω­τε­ρι­κών Παπαν­δρέ­ου και Κα­ρα­μαν­λής κα­τα­θέ­τουν στε­φά­νι στο μαυ­σω­λεί­ο του βα­σι­κού υ­πεύ­θυ­νου για τη Γε­νο­κτο­νί­α(!).
Πως μπο­ρεί να δι­καιο­λο­γη­θεί η α­που­σί­α, η α­δια­φο­ρί­α, η ο­λι­γω­ρί­α του ε­πο­νο­μα­ζό­με­νου πο­λι­τι­κού προ­σω­πι­κού της για το ζή­τη­μα α­νά­δει­ξης της Γε­νο­κτο­νί­ας ε­ντός και ε­κτός Ελ­λά­δας; Πως μπο­ρεί να γί­νει ερ­μη­νεί­α ό­τι 20 χρό­νια με­τά τη ψή­φι­ση του νό­μου, στο λε­γό­με­νο α­ντι­ρα­τσι­στι­κό νό­μο α­που­σιά­ζει η α­να­φο­ρά για τη Γε­νο­κτο­νί­α, με τη δι­καιολoγί­α της μη διε­θνούς α­να­γνώ­ρι­σης; Και οι α­να­γνω­ρί­σεις που ε­λή­φθη­σαν με­τά α­πό συ­στη­μα­τι­κή και α­νι­διο­τε­λή ερ­γασία Ελ­λή­νων και Φι­λελ­λή­νων στη Σου­η­δί­α, Η­ΠΑ, Αυ­στρα­λί­α, Κύ­προ, και αλ­λού τι εί­ναι; Πως μπο­ρεί να γί­νει α­πο­δε­κτό ό­τι υ­πάρ­χουν “πο­λι­τι­κοί“ και “πνευ­μα­τι­κοί“ άν­θρω­ποι στην Ελ­λά­δα του 2014, απo Ο­ΛΟ το πο­λι­τι­κό και πνευμα­τι­κό χώ­ρο, που α­πο­δέ­χο­νται και θαυ­μά­ζουν τον Κε­μάλ; Τον ε­ξο­λο­θρευ­τή των Ελ­λή­νων και άλ­λων ε­θνο­τήτων; Για­τί η Ελ­λά­δα α­που­σιά­ζει ό­ταν γί­νε­ται α­να­φο­ρά για το ζή­τη­μα της Γε­νο­κτο­νί­ας σε διε­θνείς ορ­γα­νι­σμούς και διε­θνείς συνα­ντή­σεις και κρύ­βε­ται φο­βού­με­νη, ε­νώ την ί­δια στιγ­μή υ­βρί­ζει τους νε­κρούς μας προ­γό­νους και πα­ρί­στα­ται σε εγκαί­νια του ψεύ­τι­κου σπι­τιού του Μου­στα­φά Κε­μάλ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη! Για­τί η Ελ­λά­δα ως Υ­πουρ­γεί­ο Εσω­τε­ρι­κών, Νο­μαρ­χί­α, Πε­ρι­φέ­ρεια, Πε­ρι­φε­ρεια­κή Ε­νό­τη­τα, κλπ, κα­λεί τον ελ­λη­νι­κό λα­ό να ε­ορ­τά­σει (!!) την η­μέ­ρα μνή­μης της Γε­νο­κτο­νί­ας και με­τα­θέ­τει την η­μέρα μνή­μης σε άλ­λη η­με­ρο­μη­νί­α, κά­νο­ντάς την “λά­στι­χο“ με τε­λε­τουργι­κό που   φω­νά­ζει «να βγού­με α­πό την υ­πο­χρέ­ω­ση».
Στα πα­ρα­πά­νω  θα πρέ­πει να προ­στε­θούν και άλ­λες κι­νή­σεις με  τε­λευ­ταί­α το  Μά­ιο του 2013 με    την α­πά­ντη­ση   του Υ­πουρ­γεί­ου Ε­ξω­τε­ρι­κών της Ελ­λά­δας στο α­ντί­στοι­χο της Τουρ­κί­ας.  Στη δή­λω­ση της Τουρ­κί­ας ό­τι «οι εκδηλώσεις για τη δή­θεν γε­νο­κτο­νί­α των Πο­ντί­ων που ορ­γα­νώ­θη­καν και φέ­τος στην Ελ­λά­δα στη­ρί­ζο­νται σε ι­σχυ­ρισμούς που δια­στρε­βλώ­νουν την ι­στο­ρί­α»,  εκ­δη­λώ­σεις οι  ο­ποί­ες «δεν ε­ξυ­πη­ρε­τούν το σκο­πό της α­νά­πτυ­ξης των τουρ­κο­ελ­λη­νι­κών σχέ­σε­ων», η Ελ­λά­δα α­πή­ντη­σε ως ε­ξής: «Η ι­στο­ρί­α εί­ναι α­λή­θειες και γε­γο­νό­τα που ού­τε ξεχνιού­νται ού­τε πα­ρα­γρά­φο­νται. Σύσ­σω­μος ο Ελ­λη­νι­σμός τι­μά τη μνή­μη και την θυ­σί­α των Πο­ντί­ων. Ω­στό­σο, άλλο η ι­στο­ρί­α και άλ­λο το πα­ρελθόν, το ο­ποί­ο δεν πρέ­πει να σκιά­ζει την α­μοι­βαί­α βού­λη­ση να δη­μιουρ­γή­σου­με έ­να μέλ­λον συ­νερ­γα­σί­ας, φι­λί­ας, στα­θε­ρό­τη­τας και α­μοι­βαί­ου σε­βα­σμού για τους δύ­ο λα­ούς».
Στην α­πά­ντη­ση δεν υ­πάρ­χει ού­τε  η λέ­ξη Γε­νο­κτο­νί­α, ού­τε έ­γκλη­μα, ού­τε α­να­φο­ρά στο θύ­τη Τουρ­κί­α. Α­ντιθέ­τως  ό­πως α­να­φέ­ρε­ται το πα­ρελ­θόν δεν πρέ­πει να ε­μπο­δί­ζει τη συ­νερ­γα­σί­α, φι­λί­α, στα­θε­ρό­τη­τα και λοι­πές κε­νο­λο­γί­ες.
“Οφείλουμε σεβασμό στους ζωντανούς, στους νεκρούς οφείλουμε μόνο την αλήθεια” (Βολταίρος)
Η ζωντανή Ελλάδα είμαστε εμείς
Κάθε 24η Απριλίου στην Αρμενία και στην Αρμενική Διασπορά εκατομμύρια Αρμένιοι τιμούν τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, ενώ το 2015, οι εκδηλώσεις μνήμης θα κυριαρχήσουν στον αρμενικό βίο. Ξεχωρίζει βεβαίως η αγιοποίηση των 1.500.000 θυμάτων της Γενοκτονίας στην εκατοστή  επέτειο του μαζικού εγκλήματος! Τώρα που λαοί, όπως ο Αρμενικός, μας δείχνουν το δρόμο της αξιοπρέπειας και της αλήθειας στη χρεοκοπημένη Ελλάδα, πολλοί κοροιδεύουν και υβρίζουν. Συνεχίζουν να απουσιάζουν από τον αγώνα της μνήμης και του πολιτικού βίου. Τώρα που έχουν καταλυθεί φασιστικά, ρατσιστικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα, τώρα που έχουν καταρρεύσει όλα τα σύμβολα των φασιστών ηγετών, στην Ελλάδα, υπάρχουν ακόμη φωνές ΑΠO  OΛΑ τα μήκη και τα πλάτη της αποκαλούμενης πολιτικής και πνευματικής ζωής, που θαυμάζουν τα επιτεύγματα  και τα πρόσωπα του μίσους, που μιλούν για τον Κεμαλισμό και το Ναζισμό. Την ίδια στιγμή ο Κεμαλισμός και ο Φασισμός στη μήτρα Τουρκία που τους γέννησε καταρρέει και αποκαθηλώνεται, στην Ελλάδα των εκατομμυρίων θυμάτων, οι οπισθοφυλακές του δίνουν μάχη για  την επιβίωσή του!Ωστόσο η δυναμική του ζητήματος της Γενοκτονίας δεν μπορεί να εμποδισθεί από ιδιοτελείς και μικρούς ανθρώπους, από στρατευμένους απολογητές και θαυμαστές του Κεμαλισμού. Το ζήτημα της Γενοκτονίας είναι τόσο ψηλά που κανείς “εύκαιρος” δεν μπορεί να το σβήσει, όσο και εάν προ-σπαθήσει, όσα στεφάνια καταθέσει, όσα κείμενα και εάν γράψει, ό, τι και εάν κάνει. ¨Οπως γράφει ο Γιώργος Σεφέρης: «Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία, η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στην Ελλάδα σε  φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις…. είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα»Αυτοί όμως και αυτές που έφεραν το Ποντιακό ζήτημα στο “μηδέν εις το πηλίκιον” δεν είναι η ζωντανή Ελλάδα. Η ζωντανή Ελλάδα είμαστε εμείς και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ιστορική αλήθεια και το δίκαιο, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας! 
Θεοφάνης Μαλκίδης
Ο Θεοφάνης Μαλκίδης είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαικών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, η οποία το 2007 μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών της, αναγνώρισε με ποσοσοτό 83% τη Γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων.


Πηγή: azador.gr
http://www.armeniancommunity.gr/index.php/arthra/3447-i-genoktonia-ton-ellinon-tou-pontou-20-xronia-meta-thn-anagnorisi-apo-ti-vouli-ton-ellinon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters