Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Με ή χωρίς ( Ερντογάν) ζάχαρη;


Τα πάντα ¨¨ ρε騨 και ο καφές μπορεί να χυθεί….
Το 2014 ξεκινά με εξαιρετικά αρνητικές προοπτικές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τα 5 σενάρια "θερμού" ελληνοτουρκικού επεισοδίου που μελετούν τα Επιτελεία.

1.¨¨ εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε μικρό νησί¨¨

2.¨¨ Ναυτικός αποκλεισμός στις ανατολικές «παρυφές» του Αρχιπελάγους Αιγαίου από τη λοιπή ηπειρωτική και νησιωτική χώρᨨ


3.¨¨ Κατάληψη βραχονησίδας.¨¨

4. ¨¨Αμφισβήτηση αρμοδιότητας έρευνας & διάσωσης.¨¨

5.¨¨ Πετρελαϊκές έρευνες στην υφαλοκρηπίδᨨ defencenet.gr01/01/14 - 22:27
Θα τολμούσα να προσθέσω ακόμη ένα σενάριο απρόσμενης πλοκής στην Θράκη ή και την Κύπρο και να συμπληρώσω ότι τα παραπάνω θα μπορούσαν να παίξουν σε συνδιασμό μεταξύ τους για να έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα εντυπώσεων και τετελεσμένων.
Τελικά ¨¨το καρδιακό επεισόδι﨨 με τα καρντάσια στο Αιγαίο και το Κυπριακό πέλαγος απ ότι φαίνεται το έχουμε στο τσεπάκι μας.
Όταν όμως ακούς ειδήσεις του τύπου…
Γκιουλ και Μπαμπατζάν …μας κάνουν, όχι ο Ερντογάν, λένε οι ΗΠΑ.
Οι περισσότεροι αναλυτές δείχνουν να έχουν εκπλαγεί με το νέο «πρόσωπο» του αυταρχικού ηγέτη, που εμφάνισε ο Ταγίπ Ερντογάν το τελευταίο διάστημα. Κάνουν και τώρα λάθος, όπως έκαναν και πριν, όταν τον υμνούσαν ως ένα ισλαμιστή μεν, αλλά μετριοπαθή ηγέτη, που εμπνέεται από τα δημοκρατικά ιδανικά http://www.defence-point.gr/news/ 01/01/2014 13:02
Αναρωτιέσαι τότε αν το καφέ θα τον πιούμε σκέτο ή με Ερντογάν;
Γιατί αν τον καφέ τον πιούμε με Ερντογάν τα παραπάνω σενάρια μπορούν να παίξουν σαν πιθανότητες.
Αν όμως τον καφέ τον πιούμε σκέτο δηλ χωρίς Ερτνογάν τότε τα σενάρια αλλάζουν δραματικά άρδην και δεν θα είναι καν προβλέψιμα.
Στην δεύτερη περίπτωση οι όποιοι αναλάβουν την εξουσία είναι λογικό να υιοθετήσουν τους ευρύτερους σχεδιασμούς των πατρώνων τους και φυσικά όχι μόνο σε σχέση με εμάς αλλά και με γειτονικά κράτη βλ. Ρωσία, Αρμενία, Ιράν και δεν συμμαζεύεται το πράγμα.
Και στις δύο περιπτώσεις ο γείτονας δεν θα εξαγάγει μόνο φρούτα αλλά και κρίσεις. ΑΥΤΟ είναι το πλέον βέβαιο και τεκμηριωμένο ιστορικά.

Όταν ο πρωθυπουργός "απειλεί" τους Τούρκους: "Αν πέσω θα πεινάσετε"! τότε καταλαβαίνετε τι γίνετε;
¨¨Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να συσπειρωθούν γύρω του στον αγώνα εναντίον της «συνωμοσίας», όπως είπε, στοιχείων υποστηριζόμενων από το εξωτερικό τα οποία έχουν στοχοθετήσει «το ψωμί στο τραπέζι σας, τα χρήματα στην τσέπη σας, τον ιδρώτα του προσώπου σας¨¨. http://www.onalert.gr
Είναι έκδηλο ότι η κατάσταση είναι πλέον έκρυθμη και παλαντζάρει και το άσχημο είναι ότι ο Ερντογάν δεν επιθυμεί να γίνει ¨¨ Ιφιγένεια εν Αυλίδ騨.
Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η οποιαδήποτε μεταβολή της εξουσίας στην Τουρκία δεν πρόκειται να γίνει με ειρηνικό τρόπο. Αυτό σημαίνει κάτι απλό ότι αυτοί που θα ανέλθουν στα πράγματα δεν θα είναι δεσμευμένοι στις όποιες συμφωνίες υπογράφηκαν με γειτονικές χώρες ή θα επιθυμήσουν να τις τροποποιήσουν τάχιστα.
Φυσικά δεν θα βλέπουν τους Κύπριους να αντλούν πετρέλαιο και αέριο από τα ενεργειακά οικόπεδα της υφαλοκρηπίδας τους και αυτοί να κάθονται σε τραπέζια και να διαπραγματεύονται εκ νέου. Γνωρίζουμε ότι γι αυτούς υπάρχει και μία άλλη διπλωματία , αυτή των τετελεσμένων.
Τα παραπάνω είναι ένα πλάνο εργασίας διαχείρισης κρίσεων.
Υπάρχει όμως και ένα άλλο πιο ουσιαστικό πλάνο μελέτης στο οποίο είναι απαραίτητη η συμμετοχή εξειδικευμένων ψυχιάτρων και αναλυτών ψυχολογικού πολέμου γιατί ουσιαστικά σε αυτή την φάση που διερχόμασθε κάποιοι πιέζουν αφόρητα τον Σουλτάνο και παρακολουθούν τις αντοχές και τις αντιδράσεις του.
Μπορεί κάποιοι να θέλουν να πυροδοτήσουν μαζί με το ανθρώπινο μυαλό και ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή από Κουρδιστάν, Αρμενία, Γεωργία, Βουλγαρία και Ελλάδα- Κύπρο σε πρώτη φάση και μετά βλέπουνε…
Ιστορικά πρίν την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αυτή βρέθηκε να πολεμάει σε πολλά μέτωπα. Τότε είχανε οι παγκόσμιοι πάτρωνες εναλλακτικά σχέδια με τον σφαγέα του Ελληνισμού Κεμάλ.
Τώρα ο Ερντογάν τους χαλνάει ευρύτερους γεωπολιτικούς και ενεργειακούς σχεδιασμούς.
Όπως και να τον πιούμε τον καφέ με ή δίχως ¨¨Ερντογάν¨¨ σάχαρη δεν πρέπει να πέσουμε στα ίδια σφάλματα του παρελθόντος δηλ της λαικής διχόνοιας.
Οι αναλυτές ήδη περιμένουν τον Σουλτάνο να πέσει σαν ώριμο σύκο από την συκιά.
Άραγε μήπως γνωρίζουν πότε θα πέσουν και τα δικά μας σύκα; Για να τα αποξηράνουν όλα μαζί και να κάνουν ενεργειακό πετμέζι.
Όμως εμείς με αυτές τις επώδυνες εμπειρίες που βιώνουμε δεν θα μαζέψουμε σάπια σύκα αλλά σταφύλια στον ΕΘΝΙΚΟ ΤΡΥΓΟ των ψυχών που θα γίνει για να πιούμε πάλι από το αθάνατο κρασί του 21 και του 40.
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ


http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/01/blog-post_7367.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters