Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Μπουτάρης: Το θέμα δεν είναι γιατί δίνει λεφτά ο Σόρος, αλλά γιατί δεν δίνουν οι Ελληνες κεφαλαιοκράτες

Στο δημόσιο διάλογο για τη δραστηριότητα του Ιδρύματος του Τζορτζ Σόρος στην Ελλάδα παρενέβη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά την τελετή των εγκαινίων του πρώτου Κέντρου Αλληλεγγύης του Solidarity Now στην Ελλάδα, στην οδό Λέοντος Σοφού 26 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το θέμα, σχολίασε, δεν είναι γιατί μας δίνει χρήματα ο Σόρος, αλλά γιατί δεν δίνει η πλειοψηφία των Ελλήνων κεφαλαιούχων που τα φυλάει σε τράπεζες του εξωτερικού.

Το Solidarity Now είναι ένα δίκτυο ανθρώπων και οργανώσεων που δημιουργήθηκε από το Open Society Foundations με στόχο την αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων ευπαθών ομάδων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

«Το κέντρο αποτελεί ένα παράδειγμα και ένα πρότυπο σε άλλους δυνητικούς χορηγούς για το πώς μπορεί κανείς να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των οδυνηρών, για χιλιάδες συμπολίτες μας, συνεπειών της κρίσης», σημείωσε στην ομιλία του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και σχολίασε για τη δραστηριότητα του Open Society στην Ελλάδα και το δημόσιο διάλογο που έχει προκαλέσει ο ιδρυτής και χρηματοδότης του, Τζορτζ Σόρος:

«Το θέμα δεν μπορεί να είναι γιατί δίνει χρήματα στη Θεσσαλονίκη και αλλού στην επικράτεια, το Open Society και Τζορτζ Σόρος, και μάλιστα σε απαραίτητες κοινωνικές δράσεις που υλοποιούν αξιόπιστες ελληνικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Τοπικές Αυτοδιοικήσεις... Το θέμα είναι γιατί δεν δίνουμε χρήματα εμείς... Γιατί δεν δίνει χρήματα η πλειοψηφία των Ελλήνων κεφαλαιούχων που τα έχει προφυλάξει σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού; Γιατί δεν δίνει χρήματα, η Ελληνική Διασπορά, η ελληνική εφοπλιστική κοινότητα, που συγκαταλέγουν στα μέλη τους κεφαλαιούχους ανάλογης και μεγαλύτερης επιφάνειας από αυτή του Τζορτζ Σόρος, σε πρωτοβουλίες σαν το Κέντρο Αλληλεγγύης; Γιατί δίνουμε το δικαίωμα, ιδίως η οικονομική ελίτ της χώρας, να χαρακτηρισθεί από το γερμανικό (περιοδικό) Σπίγκελ ως 'φρικτοί πολίτες';».

«Μήπως όμως η Ελληνική Διασπορά δεν δίνει χρήματα επειδή ακόμα και όταν θέλει να προσφέρει στη χώρα την απαρνιόμαστε και την λοιδορούμε; Δείτε τους επιφανείς πανεπιστημιακούς μας της Διασποράς που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στα Συμβούλια Ιδρυμάτων των ΑΕΙ μας και κατηγορούνται από το εγχώριο πρυτανικό κατεστημένο ως 'πεμπτοφαλαγγίτες'. Ακούστε διακεκριμένους επιχειρηματίες, ιδίως της Βορειοαμερικανικής Διασποράς, που βρήκαν για δεκαετίες είτε κλειστές πόρτες, είτε προτάσεις για άνομες συναλλαγές, όταν σκέφτηκαν να επενδύσουν στην πατρίδα τους», παρατήρησε στον ίδιο τόνο ο Γιάννης Μπουτάρης και συνέχισε λέγοντας:

«Μήπως εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν δίνουμε χρήματα διότι ποτέ δεν υπήρξε ένα επαρκές κανονιστικό πλαίσιο που να μας εξασφαλίζει ότι η χορηγία δεν είναι μέσο φοροδιαφυγής; Και συνάμα στερηθήκαμε μια μακροχρόνια πολιτική φοροαπαλλαγών που να ευνοεί τη χορηγία και να ανυψώνει το κύρος της χορηγικής δράσης και του χορηγού;».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο δήμαρχος καλωσόρισε και πάλι το Κέντρο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη και εξέφρασε την ελπίδα τους επόμενους μήνες και στα χρόνια που έρχονται, «να δώσουμε ικανοποιητικές απαντήσεις στο ερώτημα 'γιατί δεν δίνουμε εμείς'". Και αυτές οι απαντήσεις – όπως είπε - "να μεταφραστούν σε χορηγίες Ελλήνων, είτε πολιτών αυτής της χώρας, είτε της Ελληνικής Διασποράς, για τη δημιουργία κοινωνικών και άλλων δράσεων, όπως αυτή που εγκαινιάζουμε σήμερα».

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκαλούν οι απόψεις του Τζορτζ Σόρος για την ΠΓΔΜ, ο κ. Μπουτάρης απάντησε: «Δεν νομίζω ότι ο Σόρος πήρε ποτέ θέση υπέρ των Σκοπίων ή υπέρ της Ελλάδος. Η πολιτική του τοποθέτηση δεν εκφράζεται υπέρ του ενός ή του άλλου. Την έχει για τον εαυτό του. Οι δράσεις που κάνει βοηθούν τις κοινωνίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Επειδή ξέρω προσωπικά τον Σόρος, μπορώ να σας διαβεβαιώσω για αυτό».

Πηγή: iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/139370#ixzz2qh56RjSv

O Μπουτάρης θα εγκαινιάσει το ίδρυμα του Σόρος!
Έφθασε χθες μια πρόσκληση...

...για τα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Αλληλεγγύης της Θεσσαλονίας, που βρίσκεται στην οδό Λέοντος Σοφού και θα τα πραγματοποιήσει, ποιος άλλος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης!

Δείτε την πρόσκληση:


Τι είναι αυτό; Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του Βήματος πριν από δύο χρόνια για τις πρωτοβουλίες Σόρος για τους πρόσφυγες:

Πρωτοβουλία Τζορτζ Σόρος για την Ελλάδα: Σπίτια αλληλεγγύης για τους μετανάστες

Ανακοίνωση-βόμβα από το Βερολίνο για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα
Πρωτοβουλία Τζορτζ Σόρος για την Ελλάδα:  Σπίτια αλληλεγγύης για τους μετανάστες



Ανακοίνωση-βόμβα για τους μετανάστες στην Ελλάδα έκανε σήμερα στο Βερολίνο οΤζόρτζ Σόρος.
Μιλώντας σε διεθνές φόρουμ για το μέλλον της Ευρώπης, ο διάσημος χρηματιστής ανακοίνωσε την ίδρυση ταμείου αλληλεγγύης με στόχο την οικοδόμηση σπιτιών αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που δεν έχουν που την κεφαλή κλίνη στη χώρα μας.
Το ταμείο, στο οποίο κατέθεσε ήδη ο ίδιος σεβαστό χρηματικό ποσό, έχει την έδρα του στην Σουηδία με πρωτοστάτη το ίδρυμα Ραούλ Βάλενμπεργ.
Ενδιαφέρον για συμμετοχή έχουν εκδηλώσει ήδη πολλές προσωπικότητες και οργανώσεις στην Νορβηγία, και ο ίδιος πιστεύσει ότι η πρωτοβουλία του θα επεκταθεί σύντομα σε όλη την Ευρώπη.
«Ο στόχος μου είναι διπλός», είπε. «Πρώτον, να δείξουν οι Ευρωπαίοι αλληλεγγύη προς τους Έλληνες και δεύτερον να δείξουν οι Έλληνες αλληλεγγύη στους ξένους».
Η Ελλάδα, πρόσεσε, είναι αιχμάλωτη του Συμφώνου Δουβλίνο 2 που δεν επιτρέπει σε ξένουν που πρωτομπήκαν σε αυτή να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκες χώρες.
Έτσι προκαλείται ένας απερίγραπτος συνωστισμός ξένων που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από το ελληνικό κράτος.
Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν έτσι στην παρανομία, εξίσουν πολλοί είναι και οι άστεγοι. Με τα χρήματα του νεότευκτου ταμείου θα μπορούσαν να χτιστούν σπίτια αλληλεγγύης  ή να ενοικιαστούν ήδη υπάρχοντα. Έτσι θα μπορούσε να μπει κάποιο φρένο στην συντελούμενη ανθρωπιστική καταστροφή.
Τα χρήματα του ταμείου, συνέχισε ο κύριος Σόρος, θα δοθούν σε ελληνικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών οι οποίες προσφέρουν ήδη βοήθεια τόσο σε ντόπιους όσο και σε ξένους.
Οι οργανώσεις αυτές πάντως, πρόσθεσε, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν για μεγάλο διάστημα την κρατική και ευρωπαϊκή παρέμβαση.
«Ο σκοπός μου είναι να γράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον προϋπολογισμό της επαρκή κονδύλια για αυτό από το 2014», είπε.
Ο ίδιος εξήγησε ότι η αφετηρία της ιδέας του ήταν ότι η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο θύμα της τρέχουσας χρηματιστικής κρίσης.
«Εκεί που είναι το επίκεντρο της ανθρωπιστικής καταστροφής, εκεί πρέπει να δοθεί και η πρώτη βοήθεια», είπε.
«Μια οραματική ιδέα» ήταν η φράση με την οποία συνεχάρη αμέσως μετά τον κ. Σόρος ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, που παρευρίσκεται επίσης στο Φόρουμ.   
Όπως επίσης αναφέρει πέρσι το Μάρτιο το protagon.gr:
Απ’ ό,τι προκύπτει από την επιστολή που επισυνάπτεται, τον Ιανουάριο είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και δυο στελέχη του Open Society Foundations, του ιδρύματος του Τζορτζ Σόρος. Μάλιστα, το ένα από τα δυο ήταν ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ιδρύματος. Σε αυτήν τη συνάντηση, ο Μπουτάρης ενημερώθηκε για την πρόθεση του Ιδρύματος να «τρέξει» ένα πρόγραμμα αλληλεγγύης (ονομάζεται Solidarity Net) για την Ελλάδα, στο πλαίσιο του οποίου θα ανοίξουν Κέντρα Αλληλεγγύης σε διάφορα σημεία της χώρας. Τα Κέντρα Αλληλεγγύης θα λειτουργούν σαν κόμβος με διάφορες ΜκΟ, έτσι ώστε να παρέχονται μια σειρά από υπηρεσίες σε αναξιοπαθούντες πολίτες: σε όσους χρειάζονται ιατρική περίθαλψη, νομική κάλυψη σε ανθρώπους που κινδυνεύουν με έξωση καθώς και επαγγελματική εκπαίδευση. Διευκρινίστηκε, επίσης, ότι το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από διάφορους οργανισμούς, ανάμεσα στους οποίους το Open Society Foundations και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όπως βλέπεται ο Σόρος έχει βάλει για τα καλά το πόδι του στην πόλη μας και δεν προβλέπεται να ξεκουνηθεί σύντομα, ούτε αυτός ούτε το πιόνι του, ο κυρ Γιάννης!
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/01/blog-post_5400.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters