Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΤΟΝ ΚΑΡΦΩΝΕΙ Ο Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ



"Ο Σημίτης έδωσε τα εκατ. για το θέατρο στην Αλβανία"
 
O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί οποιαδήποτε ευθύνη βαραίνει το ΠΑΣΟΚ και τις ημέρες διακυβέρνησης του διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο το οποίο αναφέρει ότι από τον Ιανουάριο του 2002, δηλαδή επί ημερών Κώστα Σημίτη, έχει κατατεθεί από την Ελλάδα το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Αλβανίας, για την ανέγερση νέου κτιρίου Εθνικού Θεάτρου στα Τίρανα.
Επιπλέον σημειώνει ότι η συμφωνία αυτή έγινε στο πλαίσιο Διμερούς Συμφωνίας Αναπτυξιακής Συνεργασίας και έκτοτε ο λογαριασμός παραμένει αδρανής. Kαλό θα ήταν βέβαια να ενημερωθούμε και τι ακριβώς λάβαμε εμείς ως αντάλλαγμα εφόσον η συμφωνία ήταν διμερής και....αναπτυξιακή!
Δεν παραλείπει βέβαια να τονίσει ότι «από πλευράς μας θεωρούμε σημαντική την υλοποίηση του έργου αυτού, λόγω της υψηλής συμβολικής αξίας που θα προσδώσει στις διμερείς πολιτιστικές σχέσεις με τη φίλη και γείτονα χώρα».
Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ακόμη ότι τον Δεκέμβριο του 2001, στο πλαίσιο Διμερούς Συμφωνίας Αναπτυξιακής Συνεργασίας Ελλάδος-Αλβανίας, η χώρα μας είχε αναλάβει να στηρίξει με το ποσό αυτό την ανέγερση του νέου κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας, και αναφέρει ότι είχε προηγηθεί, σχετικά με το ζήτημα αυτό, κοινή δήλωση των τότε πρωθυπουργών των δύο χωρών κκ Σημίτη και Μάικο, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα, στις 12 Νοεμβρίου 1998.
Το έγγραφο του υπουργού Εξωτερικών διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, η οποία είχε καταγγείλει ότι «την ώρα που ο πολιτισμός εντός των συνόρων στενάζει, εκατομμύρια ευρώ μοιράζονται σε όμορες χώρες».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters