Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ LAZARD FRERES, Ο ΄΄ΧΡΗΣΜΟΣ΄΄ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ ...

Tου “Αλιέως”

Στη χθεσινοβραδυνή εκδήλωση (συνεργασία της Eurobank με το Μέγαρο Μουσικής) με θέμα την Ευρώπη, την Ευρωζώνη, την Ελλάδα. Από την κρίση στην ανάπτυξη. Από τους κύριους ομιλητές ο Matthieu Pigasse, ο αποκαλούμενος και...αριστερός τραπεζίτης, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά της ευρωπαϊκής ηγεσίας για την πολιτική που ασκεί στον ευρωπαϊκό Νότο και την Ελλάδα.

Βέβαια στην ομιλία του, όπου μεταξύ άλλων διαπίστωσε την απουσία ενός Τσώρτσιλ ή ενός Ρούσβελτ δεν είχε να πει το παραμικρό για το περίφημο συμβόλαιο της εταιρείας Lazard με την κυβέρνηση Παπανδρέου, τις προνομιακές σχέσεις με τον τότε πρωθυπουργό & μοιραίο άνθρωπο στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Λέξη για όσα καταμαρτυρούνταν τον χειμώνα και την άνοιξη του 2010. Λέξη όμως ούτε από τον Jean Pisany-Frerry για τον ρόλο της Lazard ή του οίκου Rothchild στην διάρκεια της κρίσης.

Προφανώς γιατί από ένα σημείο και μετά το παιχνίδι πέρασε σε άλλων χέρια και εδώ και καιρό εξυπηρετεί άλλων ( γερμανικά ) συμφέροντα.

Ρηξικέλευθη όμως και η παρέμβαση του Ν. Νανόπουλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Eurobank να χαρακτηρίζει μονοδιάστατη την πολιτική της τρόικα (γ@μώ τις αναλύσεις και γ@μώ την διαπίστωση). Ομως ούτε ο κ. Νανόπουλος βρήκε να πει λέξη για την πληθώρα δηλώσεων, που έκανε στα πρώτα χρόνια της κρίσης (μέχρι το 2009-10). Όταν υπεραμυνόταν των επιλογών του ομίλου Eurobank, όταν διαβεβαίωνε για τις αντοχές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όταν εξήρε την συμβολή του και bla, bla, bla.

Οι έλληνες τραπεζίτες φαίνεται, πως πάσχουν από σύνδρομο επιλεκτικής αμνησίας και στερούνται της στοιχειώδους αυτοκριτικής.

Και ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank δεν διαφέρει στο ελάχιστο.

Αφήσαμε τελευταίο τον Νικόλα (ένας είναι ο Νικόλας)


ο οποίος ήταν συντονιστής της εκδήλωσης. Αυτή τη φορά προτίμησε να είναι φειδωλός στα λόγια και τις εκτιμήσεις του. Σε αντίθεση με τις πρόσφατες αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του όταν είχε φανεί να εδραιώνεται η άνοδος στο Χρηματιστήριο, στα εύκολα και εκ των υστέρων δηλαδή για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Τώρα στα δύσκολα ο Νικόλας εποίησε την...νήσσαν.



http://lobbystasgr.blogspot.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/11/lazard-freres.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters