Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου 2011- 2012: Εγκληματικές, δικτατορικές, βάρβαρες (και άκυρες;)

Αν οι κ. «Συνταγματολόγοι» που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση έγραφαν ως φοιτητές, αυτά που εφαρμόζουν τώρα, ούτε το πρώτο έτος της νομικής δεν θα περνούσαν!

Τα νέα μέτρα επιβάλλονται αυτόματες ρήτρες και απολυταρχικές ρυθμίσεις όχι από τη Βουλή, αλλά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με... παράνομες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που διαλύουν κάθε ψευδαίσθηση δημοκρατίας στη χώρα και στην Ευρώπη και οδηγούν οριστικά στην καταπάτηση κάθε έννοιας Δικαίου και συνταγματικής τάξης.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εκδίδεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά παράκαμψη της νομοθετικής διαδικασίας της Βουλής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ιδιαίτερα επείγουσες και σοβαρές περιπτώσεις για τις οποίες δεν προλαβαίνει να συνεδριάσει η Βουλή.

Παλαιότερα οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου σπάνια εκδιδόταν (λχ καταλήψεις Σχολείων Έτους 2000) . Μετά το Μνημόνια βρίσκονται σε ημερήσια σχεδόν διάταξη. Όλα ξαφνικά έγιναν επείγοντα !

Το ζήτημα αυτό ήδη μας είχε απασχολήσει από τις 25.9.12 και αναφέρθηκε στο άρθρο :

10 Ερωτήματα για τον "εξαιρετικά επείγοντα λόγο" κε Πρόεδρε να ξεπουλήσετε την δημόσια περιουσία και σε ποιους ; (ΠΝΠ ΦΕΚ Α΄ 175/07.09.2012)



Για να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης, παραθέτουμε επιλογή ειδικών δημοσιευμάτων.

Στο τέλος του παρόντος κειμένου υπάρχει υπερσύνδεσμος (Link) του Παν/μίου Αθηνών , που επεξηγεί ακριβώς τι είναι νομικά αυτές οι πράξεις και υπό ποιες προϋποθέσεις εκδίδονται :

Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου - πράξεις εγκληματικές και βάρβαρες

Με τρόμο, σαν να περνούσαν ερπύστριες τανκ έξω από το σπίτι μου, άκουσα τις τρομερές αυτές ειδήσεις που μοιάζουν να έρχονται από τα βάθη ενός κόσμου τελείως απολίτιστου και απολυταρχικού.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα επιβάλλονται αυτόματες ρήτρες και απολυταρχικές ρυθμίσεις με.... Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που διαλύουν κάθε ψευδαίσθηση δημοκρατίας στη χώρα και στην Ευρώπη και οδηγούν οριστικά στην καταπάτηση κάθε έννοιας Δικαίου και συνταγματικής τάξης.

Ειδικότερα: Όταν ο Δήμαρχος κλέβει ή κακοδιαχειρίζεται τους πόρους του Δήμου και όλοι οι χρυσοπληρωμένοι ελεγκτικοί θεσμοί τον αφήνουν να το πράττει ανενόχλητος, τότε το δημιουργηθέν έλλειμμα μετά από 6 μήνες θα επιβαρύνει τους δημότες με αύξηση των τελών. Πληρώνει όχι ο υπαίτιος και όσοι ελέγχοντες τον άφηναν να εγκληματεί, αλλά ο δημότης που δεν έχει λόγο στις αποφάσεις, δεν έχει έλεγχο στις δαπάνες, δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να σταματά τις σπατάλες και τις απάτες. Δεν πληρώνει ο ΚΛΕΦΤΗΣ αλλά ο αθώος, κατά παράβαση της κοινής λογικής, της απονομής Δικαιοσύνης και της οφειλόμενης λογοδοσίας.

Αυτό γίνεται, όχι για να αντιμετωπισθεί το χρέος που έτσι κι αλλιώς είναι μη βιώσιμο, αλλά για να εξοντωθεί ο μέσος πολίτης, να φορτωθεί χρέη που ΔΕΝ οφείλει και να του πάρουν το σπίτι μια μέρα οι δανειστές. Ο ανίκανος ή καταχραστής Δήμαρχος δεν διώκεται, δεν δεσμεύεται η περιουσία του, δεν έχει υποχρέωση να λογοδοτήσει και να καθαιρεθεί. Απλά μεταφέρει τα χρέη του στους πολίτες, με το δικαίωμα απολυταρχικού χαρακτήρα που αντλεί από το Μνημόνιο.

Ομοίως, όταν ο Υπουργός σπαταλά χρήματα δημιουργώντας έλλειμμα, δεν λογοδοτεί ούτε διώκεται αυτός και οι συνεργοί ή οι ελεγκτές, αλλά με καταχρηστικό δικαίωμα που αντλεί από το Μνημόνιο απολύει όσους υπαλλήλους επιθυμεί, καταργεί υπηρεσίες και η κοινωνία στερείται βασικών αγαθών βυθιζόμενη στο χάος.

Αυτή άλλωστε είναι και η αποστολή της τρικομματικής κυβέρνησης: να δημιουργήσει σε μικρό χρόνο ένα απολυταρχικό κράτος με έναν εξαθλιωμένο και γερασμένο πληθυσμό στην πιο ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη περιοχή της Ευρώπης, να αποδομήσει το κράτος ως μη βιώσιμο, η περιουσία των πολιτών να περνά στους δανειστές για να επιβληθεί το χάος και έτσι να επιτύχει το Μνημόνιο.

Ενώ λοιπόν το Μνημόνιο διαλύει το Νόμο και το Κράτος, από την άλλη διατηρεί αλώβητο το άθλιο και απαξιωμένο πολιτικό σύστημα της χρεωκοπίας, τον πλούτο των οικογενειών που το στηρίζουν, τη διαφθορά και την ανομία.



Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

ΠΗΓΗ: http://hassapis-peter.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9909.html





Η δικτατορία των «έκτακτων» νομοθετικών πράξεων…

Του Θύμιου Παπανικολάου



Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές ότι αυτή η κυβέρνηση κλιμακώνει και επιταχύνει τις πραξικοπηματικές διαδικασίες του δικτατορικού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ: Του ΓΕΝΙΚΟΥ «γύψου», μιας ΑΝΟΙΚΤΗΣ και ΩΜΗΣ δικτατορίας…

Ζούμε πλέον υπό καθεστώς πραξικοπηματικής αποχαλίνωσης: Υπό καθεστώς ανοικτών και αλληλοδιάδοχων κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων, υπό καθεστώς «δημοκρατικής» ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ που οδεύει ταχέως στην κατάλυση κάθε δημοκρατικού υπολείμματος…

Γι αυτόν τον πραξικοπηματικό κατήφορο που βιώνουμε διαβάστε πιο αναλυτικά το άρθρο μας:

«Ο πραξικοπηματικός κατήφορος οδηγεί στο “γύψο”…»

Ένα από τα «εργαλεία» της πραξικοπηματικής κυβερνητικής αυθάδειας είναι οι «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου»: Πράξεις που καταργούν και τις τυπικές διαδικασίες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που καταργούν και τα υπολείμματα της αστικής τους δημοκρατίας και μετατρέπουν τη Βουλή (τη δική τους Βουλή) σε ντεκόρ από πολύχρωμες γλάστρες…

Βεβαίως το ίδιο το Αστικό Σύνταγμα (το δικό τους Σύνταγμα) για να κατοχυρώσει και να εγγυηθεί τα συμφέροντα των δυναστών και για να θωρακίσει το καθεστώς αυτών των συμφερόντων, αφήνει ορθάνοικτη την πόρτα για τη δικτατορία των «Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου».

Στο άρθρο 44 §1 Συντάγματος προβλέπεται η έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου σε έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις!!!

Με βάση αυτές τις «έκτακτες» και «επείγουσες ανάγκες» κηρύχτηκε η Ελλάδα σε «κατάσταση πολιορκίας», σε «εμπόλεμη κατάσταση» και άρχισε ο πραξικοπηματικός κατήφορος από την ίδια την κυβέρνηση του ΓΑΠ…

Οι μετέπειτα τρικομματικές κυβερνήσεις αποτελούν το προϊόν αυτής της πραξικοπηματικής αλυσίδας της «έκτακτης ανάγκης»…

Το δικτατορικό «εργαλείο» των «πράξεων Νομοθετικού περιεχομένου» χρησιμοποιήθηκε συστηματικά, πολλαπλά και ασύστολα: Τρόικα, Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα, Επιτηρητές και Εμπειρογνώμονες, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σφαγές του ελληνικού λαού, ξεπουλήματα της δημόσιας Περιουσίας και πολλά άλλα: ΟΛΑ με «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου», δηλαδή με «έκτακτες», «εξαιρετέες» και «επείγουσες» νομοθετικές ρυθμίσεις που καταργούσαν και αυτή τη δική τους, ΑΠΑΤΗΛΗ κοινοβουλευτική νομιμότητα…

Και αυτό που πρέπει, εδώ, να υπογραμμιστεί ιδιαίτερα είναι τούτο: ΟΛΑ τα κόμματα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ αυτήν την πραξικοπηματική αλυσίδα της «έκτακτης ανάγκης», νομιμοποίησαν αυτό το δόλιο τέχνασμα του κατοχικού καθεστώτος, με τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ τους στη Βουλή, με το να αποδεχτούν το ρόλο της «γλάστρας», το ντεκόρ της κοινοβουλευτικής ΑΠΑΤΗΣ…

ΤΩΡΑ η κυβέρνηση Σαμαρά προχωρά ένα βήμα ακόμα, ένα βήμα πριν το …γύψο: Καταργεί και τις διαδικασίες του κοινοβουλευτικού ντεκόρ!!!

ΤΩΡΑ το τρικομματικό έκτρωμα της κυβέρνησης Σαμαρά ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ παντελώς τη Βουλή (και αυτή τη Βουλή «μαϊμού»), εκδίδοντας δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (μέσω άμεσης δημοσίευσης στο ΦΕΚ), οι οποίες επιβάλλουν εξαιρετικά σκληρά μέτρα και φέρνουν την τρόϊκα ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της ελληνικής κρατικής μηχανής, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ. Επίσης ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για απολύσεις, περισσότερους φόρους και νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις.

Αυτό το νέο κυβερνητικό πραξικόπημα μας φέρνει ένα μόνο βήμα πριν από το τελικό πραξικοπηματικό κτύπημα: Το ΓΥΨΟ!!!

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να τσιρίζει ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ότι «μετατρέπεται η χώρα σε αποικία χρέους και οι τροϊκανοί επίτροποι θα κυβερνούν ερήμην των διαδικασιών στο Κοινοβούλιο».

Μέχρι σήμερα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ την ΚΑΤΟΧΗ μας και την πραξικοπηματική αλυσίδα, προτείνοντας απλώς μια άλλη, πιο «πονηρή» και «αριστερή», διαχείριση της κατοχής μας ΚΑΙ ΤΩΡΑ «ανακαλύπτει» την …κατάργηση του ντεκόρ των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, αλλά θα συνεχίσει να παραμένει στη Βουλή…

Αναφορικά με την ηγεσία του ΚΚΕ, αυτή ούτε την κατοχή μας διακρίνει, ούτε τα απανωτά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα. Φταίει ο καπιταλισμός και η …ανισόμετρη ανάπτυξή του!!!!!



http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7060





"Tεράστιο ζήτημα οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου" κατά τους νομικούς

Σε τεράστιο θέμα έχει αναδειχθεί το θέμα των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ χθες. Όπως λένε οι συνταγματολόγοι, μπορούν να εφαρμοστούν σε πολύ έκτακτες περιπτώσεις αλλά πρέπει οπωσδήποτε να κυρωθούν από τη Βουλή.

Για το τι τελικά είναι αυτές αλλά και για το πώς εφαρμόζονται πρακτικά, μίλησε στον «Real Fm» ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κώστας Χρυσόγονος.

Και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η τακτική νομοθετική διαδικασία, η κύρια, αν θέλετε, νομοθετική διαδικασία είναι αυτή της κατάθεσης νομοσχεδίου και ψήφισής του από τη Βουλή».

Και τονίζει: «Η διαδικασία των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες ουσιαστικά ισοδυναμούν με τυπικό νόμο, ψηφισμένο από τη Βουλή, είναι μια διαδικασία όχι απλώς έκτακτη αλλά που μπορεί να κινηθεί μόνο σε απρόβλεπτες ανάγκες, ορίζει το Σύνταγμα. Σε έκτακτες περιστάσεις εξαιρετικώς επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης. Και εδώ νομίζω βρίσκεται και το πρώτο τρωτό σημείο της διαδικασίας της μεθοδολογίας αυτής. Οι ανάγκες τις οποίες καλούνται να εξυπηρετήσουν οι πράξεις ή η νομοθέτηση μέσω πράξεων δεν είναι απρόβλεπτες. Είναι φανερό αυτό. Πρόκειται για εκπλήρωση υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η τωρινή ή η προηγούμενη κυβέρνηση προς τους ξένους δανειστές εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Πάντως, ο συνταγματολόγος ξεκαθαρίζει ότι: «Βεβαίως, εάν το αφήνεις επί μήνες και φτάνεις στην παραμονή του Eurogroup καθίσταται επείγον αλλά αυτό το προκαλεί η ίδια η συμπεριφορά της κυβέρνησης, η οποία αντί να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή πριν από έναν, δύο, τρεις ή και παραπάνω μήνες, προτιμά να δημοσιεύσει πράξη νομοθετικού περιεχομένου την τελευταία στιγμή. Δεν είναι μόνο τυπικό το θέμα, είναι ουσιαστικό διότι ένας νόμος έχει μια διαδικασία που πρέπει να περάσουν αρκετές μέρες τουλάχιστον ή και εβδομάδες από την κατάθεσή του στη Βουλή, την εισαγωγή του στην ημερήσια διάταξη, την ψήφιση από επιτροπή στη συνέχεια κ.ά. Όλα αυτά δηλαδή είναι μια διαδικασία που έχει και χρόνο και δημοσιότητα».

Επισημαίνει βέβαια ότι: «Θα έρθει αλλά είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να έρθει υπό τη μορφή τετελεσμένου γεγονότος. Απλώς δηλαδή για να κυρωθεί. Πάντως, η τυχόν απόρριψή της από τη Βουλή δεν συνεπάγεται ακύρωση της ισχύος της για το παρελθόν. Συνεπάγεται απλώς ότι παύει να ισχύει στο εξής. Άρα, έχουμε έναν προσωρινό νόμο, ο οποίος έχει επιβληθεί και έχει ισχύσει για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Το βασικό όμως είναι ότι με τον τρόπο αυτό αποκλείεται η μορφή κοινωνικών αντιδράσεων. Έτσι πιστεύω εγώ».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr





Θα υπογράψει ο κ. Ρουπακιώτης τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου;



Πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης δήλωσε δημόσια ότι το τρίτο μνημόνιο το υπέγραψε με την μπότα στο λαιμό χωρίς να το έχει συντάξει ο ίδιος. Επιπλέον δήλωσε ότι θέλει να είναι υπουργός και όχι να...

παριστάνει τον υπουργό. Δύο μόλις ημέρες μετά, η κυβέρνηση προσφεύγει στην έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου οι οποίες θέτουν αυτόματες ρήτρες ποινών εξαθλίωσης σε βάρος κατευθείαν των ίδιων των πολιτών.

Σύμφωνα όμως με την παρ. 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος: «Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου». Βλέπουμε λοιπόν ότι απαιτείται πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, δηλαδή υπογραφή από όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και φυσικά και υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη.

Θα υπογράψει άραγε και αυτές τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ο κ. Ρουπακιώτης τη στιγμή που δεν τις συνέταξε ο ίδιος; ή μήπως συμμετείχε στη σύνταξή τους;



http://hassapis-peter.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7503.html

Η δικτατορία των «έκτακτων» νομοθετικών πράξεων…

Του Θύμιου Παπανικολάου



Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές ότι αυτή η κυβέρνηση κλιμακώνει και επιταχύνει τις πραξικοπηματικές διαδικασίες του δικτατορικού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ: Του ΓΕΝΙΚΟΥ «γύψου», μιας ΑΝΟΙΚΤΗΣ και ΩΜΗΣ δικτατορίας…

Ζούμε πλέον υπό καθεστώς πραξικοπηματικής αποχαλίνωσης: Υπό καθεστώς ανοικτών και αλληλοδιάδοχων κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων, υπό καθεστώς «δημοκρατικής» ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ που οδεύει ταχέως στην κατάλυση κάθε δημοκρατικού υπολείμματος…

Γι αυτόν τον πραξικοπηματικό κατήφορο που βιώνουμε διαβάστε πιο αναλυτικά το άρθρο μας:

«Ο πραξικοπηματικός κατήφορος οδηγεί στο “γύψο”…»

Ένα από τα «εργαλεία» της πραξικοπηματικής κυβερνητικής αυθάδειας είναι οι «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου»: Πράξεις που καταργούν και τις τυπικές διαδικασίες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που καταργούν και τα υπολείμματα της αστικής τους δημοκρατίας και μετατρέπουν τη Βουλή (τη δική τους Βουλή) σε ντεκόρ από πολύχρωμες γλάστρες…

Βεβαίως το ίδιο το Αστικό Σύνταγμα (το δικό τους Σύνταγμα) για να κατοχυρώσει και να εγγυηθεί τα συμφέροντα των δυναστών και για να θωρακίσει το καθεστώς αυτών των συμφερόντων, αφήνει ορθάνοικτη την πόρτα για τη δικτατορία των «Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου».

Στο άρθρο 44 §1 Συντάγματος προβλέπεται η έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου σε έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις!!!

Με βάση αυτές τις «έκτακτες» και «επείγουσες ανάγκες» κηρύχτηκε η Ελλάδα σε «κατάσταση πολιορκίας», σε «εμπόλεμη κατάσταση» και άρχισε ο πραξικοπηματικός κατήφορος από την ίδια την κυβέρνηση του ΓΑΠ…

Οι μετέπειτα τρικομματικές κυβερνήσεις αποτελούν το προϊόν αυτής της πραξικοπηματικής αλυσίδας της «έκτακτης ανάγκης»…

Το δικτατορικό «εργαλείο» των «πράξεων Νομοθετικού περιεχομένου» χρησιμοποιήθηκε συστηματικά, πολλαπλά και ασύστολα: Τρόικα, Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα, Επιτηρητές και Εμπειρογνώμονες, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σφαγές του ελληνικού λαού, ξεπουλήματα της δημόσιας Περιουσίας και πολλά άλλα: ΟΛΑ με «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου», δηλαδή με «έκτακτες», «εξαιρετέες» και «επείγουσες» νομοθετικές ρυθμίσεις που καταργούσαν και αυτή τη δική τους, ΑΠΑΤΗΛΗ κοινοβουλευτική νομιμότητα…

Και αυτό που πρέπει, εδώ, να υπογραμμιστεί ιδιαίτερα είναι τούτο: ΟΛΑ τα κόμματα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ αυτήν την πραξικοπηματική αλυσίδα της «έκτακτης ανάγκης», νομιμοποίησαν αυτό το δόλιο τέχνασμα του κατοχικού καθεστώτος, με τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ τους στη Βουλή, με το να αποδεχτούν το ρόλο της «γλάστρας», το ντεκόρ της κοινοβουλευτικής ΑΠΑΤΗΣ…

ΤΩΡΑ η κυβέρνηση Σαμαρά προχωρά ένα βήμα ακόμα, ένα βήμα πριν το …γύψο: Καταργεί και τις διαδικασίες του κοινοβουλευτικού ντεκόρ!!!

ΤΩΡΑ το τρικομματικό έκτρωμα της κυβέρνησης Σαμαρά ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ παντελώς τη Βουλή (και αυτή τη Βουλή «μαϊμού»), εκδίδοντας δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (μέσω άμεσης δημοσίευσης στο ΦΕΚ), οι οποίες επιβάλλουν εξαιρετικά σκληρά μέτρα και φέρνουν την τρόϊκα ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της ελληνικής κρατικής μηχανής, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ. Επίσης ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για απολύσεις, περισσότερους φόρους και νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις.

Αυτό το νέο κυβερνητικό πραξικόπημα μας φέρνει ένα μόνο βήμα πριν από το τελικό πραξικοπηματικό κτύπημα: Το ΓΥΨΟ!!!

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να τσιρίζει ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ότι «μετατρέπεται η χώρα σε αποικία χρέους και οι τροϊκανοί επίτροποι θα κυβερνούν ερήμην των διαδικασιών στο Κοινοβούλιο».

Μέχρι σήμερα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ την ΚΑΤΟΧΗ μας και την πραξικοπηματική αλυσίδα, προτείνοντας απλώς μια άλλη, πιο «πονηρή» και «αριστερή», διαχείριση της κατοχής μας ΚΑΙ ΤΩΡΑ «ανακαλύπτει» την …κατάργηση του ντεκόρ των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, αλλά θα συνεχίσει να παραμένει στη Βουλή…

Αναφορικά με την ηγεσία του ΚΚΕ, αυτή ούτε την κατοχή μας διακρίνει, ούτε τα απανωτά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα. Φταίει ο καπιταλισμός και η …ανισόμετρη ανάπτυξή του!!!!!



ΠΗΓΗ: http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7060





"Tεράστιο ζήτημα οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου" κατά τους νομικούς

Σε τεράστιο θέμα έχει αναδειχθεί το θέμα των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ χθες. Όπως λένε οι συνταγματολόγοι, μπορούν να εφαρμοστούν σε πολύ έκτακτες περιπτώσεις αλλά πρέπει οπωσδήποτε να κυρωθούν από τη Βουλή.

Για το τι τελικά είναι αυτές αλλά και για το πώς εφαρμόζονται πρακτικά, μίλησε στον «Real Fm» ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κώστας Χρυσόγονος.

Και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η τακτική νομοθετική διαδικασία, η κύρια, αν θέλετε, νομοθετική διαδικασία είναι αυτή της κατάθεσης νομοσχεδίου και ψήφισής του από τη Βουλή».

Και τονίζει: «Η διαδικασία των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες ουσιαστικά ισοδυναμούν με τυπικό νόμο, ψηφισμένο από τη Βουλή, είναι μια διαδικασία όχι απλώς έκτακτη αλλά που μπορεί να κινηθεί μόνο σε απρόβλεπτες ανάγκες, ορίζει το Σύνταγμα. Σε έκτακτες περιστάσεις εξαιρετικώς επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης. Και εδώ νομίζω βρίσκεται και το πρώτο τρωτό σημείο της διαδικασίας της μεθοδολογίας αυτής. Οι ανάγκες τις οποίες καλούνται να εξυπηρετήσουν οι πράξεις ή η νομοθέτηση μέσω πράξεων δεν είναι απρόβλεπτες. Είναι φανερό αυτό. Πρόκειται για εκπλήρωση υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η τωρινή ή η προηγούμενη κυβέρνηση προς τους ξένους δανειστές εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Πάντως, ο συνταγματολόγος ξεκαθαρίζει ότι: «Βεβαίως, εάν το αφήνεις επί μήνες και φτάνεις στην παραμονή του Eurogroup καθίσταται επείγον αλλά αυτό το προκαλεί η ίδια η συμπεριφορά της κυβέρνησης, η οποία αντί να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή πριν από έναν, δύο, τρεις ή και παραπάνω μήνες, προτιμά να δημοσιεύσει πράξη νομοθετικού περιεχομένου την τελευταία στιγμή. Δεν είναι μόνο τυπικό το θέμα, είναι ουσιαστικό διότι ένας νόμος έχει μια διαδικασία που πρέπει να περάσουν αρκετές μέρες τουλάχιστον ή και εβδομάδες από την κατάθεσή του στη Βουλή, την εισαγωγή του στην ημερήσια διάταξη, την ψήφιση από επιτροπή στη συνέχεια κ.ά. Όλα αυτά δηλαδή είναι μια διαδικασία που έχει και χρόνο και δημοσιότητα».

Επισημαίνει βέβαια ότι: «Θα έρθει αλλά είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να έρθει υπό τη μορφή τετελεσμένου γεγονότος. Απλώς δηλαδή για να κυρωθεί. Πάντως, η τυχόν απόρριψή της από τη Βουλή δεν συνεπάγεται ακύρωση της ισχύος της για το παρελθόν. Συνεπάγεται απλώς ότι παύει να ισχύει στο εξής. Άρα, έχουμε έναν προσωρινό νόμο, ο οποίος έχει επιβληθεί και έχει ισχύσει για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Το βασικό όμως είναι ότι με τον τρόπο αυτό αποκλείεται η μορφή κοινωνικών αντιδράσεων. Έτσι πιστεύω εγώ».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr





Θα υπογράψει ο κ. Ρουπακιώτης τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου;



Πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης δήλωσε δημόσια ότι το τρίτο μνημόνιο το υπέγραψε με την μπότα στο λαιμό χωρίς να το έχει συντάξει ο ίδιος. Επιπλέον δήλωσε ότι θέλει να είναι υπουργός και όχι να...

παριστάνει τον υπουργό. Δύο μόλις ημέρες μετά, η κυβέρνηση προσφεύγει στην έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου οι οποίες θέτουν αυτόματες ρήτρες ποινών εξαθλίωσης σε βάρος κατευθείαν των ίδιων των πολιτών.

Σύμφωνα όμως με την παρ. 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος: «Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου». Βλέπουμε λοιπόν ότι απαιτείται πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, δηλαδή υπογραφή από όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και φυσικά και υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη.

Θα υπογράψει άραγε και αυτές τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ο κ. Ρουπακιώτης τη στιγμή που δεν τις συνέταξε ο ίδιος; ή μήπως συμμετείχε στη σύνταξή τους;



ΠΗΓΗ: http://hassapis-peter.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7503.html





Αλυσοδεμένη σύρεται η χώρα! Παραδόθηκαν οι ρήτρες αυτόματες απόκλισης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου!



Συναγερμός έχει σημάνει στα υπουργεία και στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς στις 12 το μεσημέρι παραδόθηκαν από τον Γιάννη Στουρνάρα οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για τη ρήτρα αυτόματης επιβολής ποινών αν δεν εκπληρώνονται οι στόχοι που προβλέπονται από την ψήφιση των πρόσφατων μέτρων.

Αν επί δύο τρίμηνα δεν εκπληρωθούν οι στόχοι από κάποιο υπουργείο αυτομάτως τοποθετείται επίτροπος- ο οποίος θα είναι Έλληνας – από το υπουργείο Οικονομικών στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Αν επί δύο επίσης τρίμηνα δεν εκπληρώνονται οι στόχοι στους δήμους αυτομάτως μπαίνουν νέοι φόροι στους πολίτες.

Αν οι διοικητές ΔΕΚΟ δεν πιάσουν στους στόχους αυτομάτως τους κόβεται ο μισθός.

Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις θα λαμβάνονται μέτρα.

Κατ’ ουσίαν όταν χάνονται οι στόχοι του Μνημονίου σε πρώτη φάση θα επιβάλλονται απολύσεις και νέοι φόροι, ενώ εν συνεχεία θεωρείται βέβαιο ότι θα απαιτηθούν και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου εστάλησαν από το υπουργείο Οικονομικών στην τρόικα την Πέμπτη και επιστράφηκαν με διορθώσεις σε αυτό χθες.

Το απόγευμα θα υπογραφούν και αύριο θα κατατεθούν στη Βουλή προκειμένου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να μεταβεί στο κρίσιμο Eurogroup της Τρίτης χωρίς εκκρεμότητες, σε μια προσπάθεια να εκταμιευτεί η δόση.

Τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συμφώνησαν να υπάρξουν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με πρόσχημα την έλλειψη χρόνου, κατ΄ ουσίαν όμως για να αποφευχθεί συζήτηση και ψηφοφορία στη βουλή ,το αποτέλεσμα της οποίας δεν ήταν καθόλου δεδομένο.

Στα κόμματα έχει ήδη σημάνει συναγερμός προκειμένου να συμφωνήσουν με τις παρατηρήσεις της τρόικα στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία θα υπογραφεί το απόγευμα από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Αναρτήθηκε από Δημήτρης Κυπριώτης στις 6:25 π.μ.



ΠΗΓΗ: http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_2883.html





Η Θέση του Δ.Σ.Α. (απόσπασμα) «μείζον ζήτημα συνταγματικής τάξης και λειτουργίας των κοινοβουλευτικών θεσμών»

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών διατυπώνει την εντονότατη αντίθεσή του στην κυβερνητική επιλογή της έκδοσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αναφορικά με τον περιορισμό των καταβαλλόμενων στους εμμίσθους Δικηγόρους αποζημιώσεων και την αλλαγή του τρόπου καθορισμού του ύψους των μηνιαίων αποδοχών τους, ως ενέργειας δήθεν κατεπείγουσας, με τη διαδικασία του άρθρου 44 παράγρ. 1 του Συντάγματος. Επισημαίνουμε πως η πρωτοβουλία αυτή – λαμβανομένου υπόψη του περιεχομένου της σχετικής ρύθμισης – εκφεύγει των ορίων της συνταγματικής νομιμότητας, εγείροντας έτσι μείζον ζήτημα συνταγματικής τάξης και λειτουργίας των κοινοβουλευτικών θεσμών, σύμφωνα και με όσα Καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου και νυν Βουλευτές αναλυτικά περιγράφουν σε συγγράμματά τους. Πιο συγκεκριμένα, ουδόλως πληρούνται οι προβλεπόμενες από το συντακτικό νομοθέτη προϋποθέσεις έτσι ώστε να παραβλεφθεί η συνήθης νομοθετική διαδικασία και να επισπευστεί – μέσω πράξης νομοθετικού περιεχομένου και μάλιστα εν κρυπτώ και παραβύστω - η ρύθμιση του ζητήματος των αποζημιώσεων των εμμίσθων συναδέλφων, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης...»

ΠΗΓΗ: www.dsa.gr





Αντιδράσεις για την «φάμπρικα» Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου



Έντονο σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται να αποτελέσει ο τρόπος διακυβέρνησης με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου, οι οποίες παρακάμπτουν το Κοινοβούλιο και θέτουν εκ των πραγμάτων θέμα Δημοκρατίας. Τελευταίο δείγμα οι Πράξεις για την αυτόματη επιβολή μέτρων, όχι λόγω του χρόνου που επικαλείται η κυβέρνηση, αλλά κυρίως γιατί δύσκολα θα περνούσαν στη Βουλή.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συμφωνούν αναγκαστικά, αφού κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν μεγεθύνονται τα εσωκομματικά τους προβλήματα στη Βουλή, με νέες διαφωνίες βουλευτών και δεν διακυβεύεται η κυβερνητική πλειοψηφία, ωστόσο χρεώνονται το πρόβλημα Δημοκρατίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο εντός του φθινοπώρου έχουν υπογραφεί 11 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ εμπνευστής της όλης στρατηγικής εμφανίζεται ο Γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, πάντως, προβληματίζεται να θέσει θέμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει την τελευταία Πράξη που αφορά τα δημοσιονομικά, ενώ την ίδια στιγμή που έχει ξεκινήσει η «φάμπρικα» των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου η ολομέλεια της Βουλής λειτουργεί ελάχιστα (όπως συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα) ή και καθόλου.



ΠΗΓΗ: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=188562&catID=1





Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ

(πληροφορίες για τη νομική φύση των Π.Ν.Π.)

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΠΗΓΗ: http://www.greeklaws.com/pubs/uploads/3117.pdf


http://www.tideon.org/index.php/2012-02-16-21-20-11/2012-05-04-04-20-18/2012-02-28-20-41-37/3742-2011-2012


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/11/2011-2012.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters