Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Σκηνικό έντασης με ΝΟΤΑΜ στήνει η Άγκυρα στο Αιγαίο πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ .

Σκηνικό έντασης στήνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, καθώς μετά από πολύ καιρό επανέρχονται με ευθεία αμφισβήτηση του δικαιώματος αυτοάμυνας της Ελλάδας επί των νησιών του Α.Αιγαίου και ισχυρίζονται - σε ένα παιχνίδι υψηλού κινδύνου - ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα δυτικά του 25ου Μεσημβρινού να αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις σε ασκήσεις που εμπλέκουν τα νησιά του Α.Αιγαίου στο σενάριό τους.

Με σχετική ΝΟΤΑΜ που εξέδωσαν σε απάντηση ελληνικής αντίστοιχης ΝΟΤΑΜ, υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς συνθήκες εμπλέκοντας σε στρατιωτικές ασκήσεις τα νησιά Ικαρία, Χίο, Λήμνο, Λέσβο, Ψαρά, Σάμο και Σαμοθράκη, τα οποία είναι αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες βάσει της συνθήκης παραχώρησης των νησιών του Α.Αιγαίου του 1914 ("THE 1914 SIX POWERS DECISION") και της Συνθήκης της Λοζάνης που ακολούθησε την Μικρασιατική Κατστροφή.

Η φρασεολογία που χρησιμοποιείται στις τουρκικές ΝΟΤΑΜ δίνει στην Ελλάδα τον χαρακτήρα "παράνομου κράτους" και συνακόλουθα τεκμηριώνει, κατά τους τουρκικούς ισχυρισμούς, δικαίωμα επέμβασης για επαναφορά στην πρότερη νόμιμη κατάσταση.

Κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που συνέβη στην Κύπρο το 1974, όταν χρησιμοποιήθηκαν συγκεκριμένα άρθρα της Συμφωνίας της Ζυρίχης για να τεκμηριωθεί - κατά την τουρκική άποψη - η απόβαση στο νησί.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 20 Αυγούστου εκδόθηκε από την ΥΠΑ σειρά ΝΟΤΑΜ για μείζονες αεροναυτικές ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, με πραγματικά πυρά (ή και χωρίς πυρά) στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, επί των παραπάνω νησιών ή στις θαλάσσιες περιοχές που περικλείουν τα νησιά για το διάστημα 17/09-31/10.

Η τουρκική απάντηση ηρθε τρεις ημέρες αργότερα με την έκδοση δύο ΝΟΤΑΜ, όπου στην μία χαρακτηρίζονται "παράνομες" οι ελληνικές ασκήσεις και στην δεύτερη γίνεται προσπάθεια υποβάθμισης της σημασίας που έχει η "ελληνική αρμοδιότητα επί του FIR".

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα προχωρά στην έκδοση ΝΟΤΑΜ με ανάλογο περιεχόμενο, αν και η ΝΟΤΑΜ περί του FIR δεν είναι κάτι που συνηθίζει. Το βέβαιο είναι ότι για 40 ημέρες περίπου θα ζήσουμε σκηνικά υψηλής έντασης στο Αιγαίο, από την στιγμή που η Άγκυρα θα θελήσει να κάνει επίδειξη της θέσης ισχύος που θεωρεί ότι έχει έναντι της Αθήνας στην παρούσα χρονική συγκυρία.

Είναι σαφές ότι η Τουρκία "ψάχνεται" για επεισόδιο. Σημειώνουμε την προβολή από τον τουρκικό Τύπο ... ανύπαρκτων αερομαχιών και δήθεν "παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ελληνικά μαχητικά" όπως είχαμε γράψει σε προγενέστερο σημείωμα.

Μπορεί η γενικότερη αναταραχή στην περιοχή (συμπίπτει η περίοδος των ελληνικών ασκήσεων απόλυτα με την πιθανολογούμενη ισραηλινή επίθεση στο Ιράν πριν τις αμερικανικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, χωρίς να αποκλείονται και ταυτόχρονες εξελίξεις στην Συρία) να ευνοεί την Άγκυρα να προχωρήσει σε "ολική διευθέτηση" των ανοικτών μετώπων και ταυτόχρονα επίλυση κρίσιμων ζητημάτων (ΑΟΖ, ενεργειακό κλπ) με "μία κι έξω" κίνηση. Ειδικά η περίοδος των αμερικανικών εκλογών θεωρείται έτσι ή αλλιώς "ιδανική" από την Άγκυρα για μια τέτοια κίνηση.

Οι επόμενοι μήνες μέχρι το τέλος του έτους θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι σε όλα τα επίπεδα ασφάλειας για την Ελλάδα από την στιγμή που ειδικά τώρα τίθενται θέματα "νομιμότητας" της ελληνικής κυριαρχίας στα εδάφη του Α.Αιγαίου από τον αναθεωρητικό γείτονα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/08/blog-post_5261.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters