Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Βάλτε ως εγγύηση εκτάσεις της χώρας σας, ζητούν οι Φινλανδοί

Βάλτε ως εγγύηση εκτάσεις της χώρας σας, ζητούν οι Φινλανδοί

Η Φινλανδία είναι η μόνη χώρα που λαμβάνει εγγυήσεις για τη χορήγηση πιστώσεων στον ευρωπαϊκό Νότο. Έτσι διασφαλίζει το ΑΑΑ των οίκων αξιολόγησης. Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες το παράδειγμά της;

Όταν η Moody´s υποβάθμισε προ ημερών την προοπτική της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας σε αρνητική αφήνοντας ανέπαφη μόνο την Φιλανδία, το φινλανδικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε: «είμαστε ικανοποιημένοι ότι η Moody´s εμπιστεύεται την οικονομική μας διαχείριση». Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης η Φινλανδία, ζητώντας εγγυήσεις, απέφυγε να εκτεθεί σε οικονομικούς κινδύνους. Έτσι διατήρησε την κορυφαία βαθμολογία ΑΑΑ.

Η Φιλανδία είναι η μόνη χώρα που έλαβε από την Ελλάδα εγγυήσεις για τη συμβολή της στο πακέτο στήριξης πριν από έναν χρόνο. Παρόμοια τακτική ακολούθησε και στην περίπτωση της Ισπανίας, από την οποία έλαβε 800 εκ. ευρώ ως εγγύηση. «Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα» δήλωσε η Φιλανδή υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν, μόλις ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαπραγματεύσεις με τη Μαδρίτη.

H υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Γιούτα Ουπιλάινεν

Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Φιλανδός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αλεξάντερ Στουμπ πρότεινε στους ευρωπαίους εταίρους να ακολουθήσουν το φινλανδικό παράδειγμα και να ζητήσουν και εκείνοι εγγυήσεις.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για να λάβει βοήθεια, η Ελλάδα θα έπρεπε να υποθηκεύσει αποθέματα χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδας, μερίσματα δημοσίων επιχειρήσεων ή ακίνητη περιουσία. Σε περίπτωση που δεν θα ήταν σε θέση αν αποπληρώσει τα χρέη της θα αποζημίωνε τους πιστωτές με μερίσματα του αεροδρομίου της Αθήνας ή, για παράδειγμα, μια έκταση στη Μύκονο. Αυτή την τακτική ακολούθησε και η ίδια Φιλανδία στη δεκαετία του ΄90 όταν η χώρα αντιμετώπισε κρίση. «Η τακτική ήταν αποτελεσματική» δηλώνει ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Επειδή όμως οι υπερχρεωμένες χώρες δεν είναι σε θέση να καταβάλουν οι ίδιες τις εγγυήσεις που ζητά η Φιλανδία, τις αναλαμβάνουν άλλες χώρες. Στο παράδειγμα της Ελλάδα και πάλι: Η χώρα μας δίνει στην Φινλανδία για τις πιστώσεις που λαμβάνει εγγυήσεις σε ρευστό, οι οποίες ωστόσο προέρχονται από τη Γερμανία. Με άλλα λόγια η Φινλανδία παίρνει εγγυήσεις από την Γερμανία για να δώσει πιστώσεις στην Ελλάδα.

Ακόμα και ο Φινλανδός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αλεξάντερ Στούμπ παραδέχεται ότι το σύστημα αυτό είναι πολύπλοκο. Προτείνει συνεπώς η Ελλάδα να υποθηκεύσει δημόσιες εκτάσεις και επιχειρήσεις, έτσι ώστε να μην χρειάζονται εγγυήσεις σε μετρητά.

http://dailynews24.gr/

 

http://www.arxaiaithomi.gr/2012/08/06/balte-os-eggyisi-ektaseis-tis-xoras-sa/#more-4394

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters