Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Έχει η Ελλάδα δυνατότητα παναδιαπραγμάτευσης;

greeceΈχουμε πιστέψει, πως η Ελλάδα 'φταίει και πρέπει να πληρώσει.' Πολλοί από εμάς μάλιστα το θεωρούμε εθνικό χρέος να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας σε αλλοτινά επίπεδα... Όμως ποιος ο ρόλος της πολιτικής; Έχουμε να παίξουμε κάποιο τελευταίο χαρτί. Η απάντηση είναι ναι, αλλά όπως συνήθως στη ζωή το ρίσκο μεγάλο. Η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου μπορεί να επιτευχθεί – και με ευνοϊκούς όρους.
Το κράτος χρωστά περίπου 400 δισ. ευρώ ($517 δισ.)  σε ιδιώτες ομολογιούχους, σε ΔΝΤ και ΕΚΤ και σε άλλους πιστωτές. Σχεδόν 252 δισ. ευρώ από αυτά προέρχονται από επίσημους οργανισμούς (ΔΝΤ, ΕΚΤ κ.α) που χρησιμοποίησαν το status τους για να αποφύγουν τις απώλειες από την αναδιάρθρωση του χρέους.
Σε περίπτωση λοιπόν που η χώρα φύγει από ευρώ, αυτά τα χρήματα αυτόματα εξανεμίζονται από τις διεκδικήσεις των οργανισμών.  «Η Ελλάδα έχει ακόμα μερικά δυνατά χαρτιά για επαναδιαπραγμετευτεί τη λιτότητα. Όλοι φοβούνται την ελληνική αποχώρηση από ευρώ γιατί θα χάσουν λεφτά και πολιτικά κεφάλαια», υποστηρίζει ο Τζον Γουίτακερ, οικονομολόγος του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ.
Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αναφέρει το Bloomberg, έχουν «ρίξει» λεφτά στην Ελλάδα, η οποία τους χρωστά συνολικά 80 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι ακόμα 4,2 δισ. ευρώ μπήκαν πρόσφατα στα ταμεία της χώρας από το EFSF.
Επιπλέον και η ΕΚΤ θα χάσει από μια αποχώρηση της Ελλάδας. Κατ' αρχάς, αγόρασε κυβερνητικά ομόλογα 50 δισ. ευρώ προκειμένου να μειώσει τις αποδόσεις και να διατηρήσει την πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου. 
Παράλληλα, το σύστημα Target2, δείχνει ότι η Τράπεζα της Ελλάδας χρωστά στους εταίρους της 104 δισ. ευρώ. 
Συνεπώς περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη η  ΕΚΤ «θα πρέπει να ζητήσει από τα υπόλοιπα μέλη επιπλέον κεφάλαια. Και αυτό θα ήταν καταστροφικό για την ευρωζώνη» υποστήριξε ο οικονομολόγος Ντάρεν Γουίλιαμς της  AllianceBernstein Holding LP.
«Θα ήταν ένα σημαντικό χτύπημα. Οπότε ναι οι Έλληνες έχουν κάποιο πλεονέκτημα».

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2012-08-05-21-42-57-2012080570008/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters