Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Τα Χριστούγεννα είναι η κατάλληλη στιγμή για να βγει η Ελλάδα από το ευρώ - Θα αποφευχθεί μία μαζική φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες.


Τα τελευταία δύο χρόνια το ερώτημα σχετικά με το εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη και επιστρέψει στη δραχμή αποτελεί αντικείμενο αναλύσεων και προβληματισμών. Ωστόσο, αναλυτές, οικονομολόγοι και παράγοντες της αγοράς έχουν μετατρέψει τελευταία το ερώτημα όχι στο «εάν», αλλά στο «πότε» θα βγει η Ελλάδα από το ευρώ.


Σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση του Manfred Neumann, επίτιμου καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, η καταλληλότερη στιγμή για να αποχωρήσει η χώρα από τη ζώνη του ευρώ είναι η περίοδος των Χριστουγέννων.

Όπως εξηγεί ο ίδιος στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, οι διακοπές των Χριστουγέννων αποτελούν ίσως την καλύτερη στιγμή για την έξοδο από το ευρώ, αφού οι τράπεζες θα πρέπει να είναι κλειστές για μερικές ημέρες, ούτως ώστε να αποφευχθεί ένα bank run και φυγή κεφαλαίων.

Ακόμη, ο Neumann υποστηρίζει ότι θα χρειαστούν περίπου τρεις ημέρες για να εκτυπώσει η Ελλάδα νέο νόμισμα, επομένως επαρκούν οι διακοπές των Χριστουγέννων.
Από την πλευρά του, o Wolfang Franz, επικεφαλής της ανεξάρτητης κυβερνητικής επιτροπής οικονομικών συμβούλων, εξέφρασε τις ανησυχίες του πως ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλέσει domino effect και θα επηρεάσει και άλλες χώρες την ευρωζώνης.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, επισήμανε πως ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν «ελεγχόμενη», ενώ σημειώνει ότι το φλέγον ζήτημα είναι το κατά πόσο η αποχώρηση της χώρας από το ευρώ θα πλήξει την Ισπανία και την Ιταλία.



www.bankingnews.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1781.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters