Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ο νεοραγιαδισμός Παπακωσταντίνου και ημέτερων κυβερνήσεων


Με αφορμή τα κατοχικά γερμανικά μάρκα που βρέθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος


Πριν κάποια χρόνια βρέθηκα στο Λονδίνο έχοντας μαζί μου λίγες παλιές αγγλικές λίρες απο την εποχή των εκεί μεταπτυχιακών μου σπουδών. Σε ένα κατάστημα στην Oxford Street, έδωσα στην ταμία μια τέτοια παλιά αγγλική λίρα, περιμένοντας υπομειδιώντας για τις αντιδράασεις της.

Αναστατωμένο το κορίτσι έτρεξε αμέσως και φώναξε τον προϊστάμενό της.

του Θόδωρου Κατσανέβα (καθηγητή στο ΠΑ.ΠΕΙ.)
Ο οποίος αφού έλεγξε προσεκτικά την παλιά λίρα μου είπε : Σου δίνω δέκα λίρες για τη δική σου. Συμφωνείς φίλε ? Χωρίς να τον παζαρέψω, που θα μπορούσα, την αντάλλαξα με το ποσό που είχε προτείνει και έφυγα με χαμόγελο. Είχα και άλλες λίρες τις οποίες χωρίς δυσκολία, τις αντάλλαξα για δεκαπέντε την κάθε μία.

Θυμήθηκα το χαριτωμένο και διδακτικό αυτό περιστατικό τώρα που με απαράδεκτη καθυστέρηση ήρθε στη δημοσιότητα το θέμα της ανεύρεσης 57 σάκων με κατοχικά γερμανικά μάρκα στα θησαυροφυλάκια της Τράπεζας της Ελλάδος Και η κατ’ όνομα “ελληνική” κυβέρνηση, παρέπεμψε το θέμα σε επιτροπή, με το ερώτημα της καταστροφής τους !

Αναζητώντας κάθε σχετικό έγγραφο και υλικό που έχει να κάνει με απαιτήσεις αποζημιώσεων από τη Γερμανία, το Υπουργείο Οικονομικών όρισε εξαμελή επιτροπή ( ! ), η οποία θα προτείνει τι πρέπει να γίνει με τα 14.334.000 γερμανικά μάρκα που “αναπαύονται” από την εποχή της κατοχής, δηλ. εδώ και 67 ολόκληρα χρόνια στα θησαυροφυλάκια της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται σε απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Φιλίππου Σαχινίδη, το έργο της επιτροπής αφορά «στον έλεγχο των 57 σάκων και την υποβολή εισήγησης για το αν συντρέχει λόγος για την περαιτέρω φύλαξή τους, την τυχόν διάθεσή τους για άλλους σκοπούς ή την καταστροφή τους, δεδομένου ότι η αξία τους σήμερα είναι μόνο ιστορική».

Γεγονός είναι ότι, η Τράπεζα της Ελλάδος είχε ενημερώσει πριν από περίπου ένα χρόνο το Υπουργείο Οικονομικών, δηλ. τον κ. Παπακωσταντίνου, για την ύπαρξη αυτών των κατοχικών μάρκων. Ωστόσο, ο αξιότιμος κ. Υπουργός, αποσιώπησε το θέμα.  Όπως απέκρυψε και άλλα πολλά.

Και γατί να το κάνει άλλωστε ; Κάτι τέτοιο θα θύμωνε τους πάτρωνές του τους Γερμανούς που μας επέβαλαν το εξοντωτικό Μνημόνιο, το οποίο υπέγραψε ο ίδιος χωρίς αιδώ. Πρόκειται για ανεκδιήγητο ραγιαδισμό στη σύγχρονη λουσάτη έκδοση που εκπροσωπεί ο φέρελπις αυτός διάτων αστέρας-κηπουρός του μεταμοντέρνου ψευδεπίγραφου ΠΑΣΟΚ. Για τις πράξεις του οποίου, όπως η συγκεκριμένη και όχι μόνο, θα τρίζουν τα κόκαλα του μεγάλου ιδρυτή του γνήσιου ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου.

Εκτός απο τους σάκους με τα γερμανικά μάρκα, έχουν βρεθεί επίσης :

1) Δεκαεπτά δερματόδετοι φάκελοι με αναλυτικά στοιχεία (ονόματα, διευθύνσεις, αποφάσεις) για αποζημιώσεις σε θύματα του ναζισμού.

2) Δέκα φάκελοι στις αποθήκες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στα Σεπόλια με αρχειακό υλικό που περιλαμβάνει επιστολές μεταξύ ελληνικών και γερμανικών αρχών για γερμανικές αποζημιώσεις. Το υλικό αυτό είναι υπό διερεύνηση.

Ας μη γελιόμαστε. Τα μάρκα αυτά δεν έχουν μόνο ιστορική, αλλά και ανταλλάξιμη αξία, υπερπολλλαπλάσια απο της εποχής εκείνης, λόγω των μετέπειτα πολύχρονων οικονομικών και πληθωριστικών εξελίξεων. Μια σοβαρή κυβέρνηση-αν υπάρξει ποτέ σ΄αυτη την άτυχη χώρα-οφείλει να διεκδικήσει το αντίτιμό τους σε σημερινά ευρώ, αυτό το συγκεκαλυμμένο μάρκο, και όχι μόνο για συμβολικούς λόγους.

Οι πρόγονοι της κας Μέρκελ, εισέβαλαν εδώ ως σύγχρονοι Ούννοι, την ερήμωσαν, την εξανδραπόδισαν, τη διέλυσαν και φεύγοντας δεν έκαναν ταμείο. Είμαστε η μόνη χώρα στην οποία η Γερμανοί δεν κατέβαλαν πολεμικές αποζημιώσεις. Και είναι αδιανόητο να ανακαλύπτονται μετά εορτής νομίσματα ενός μεγάλου υπαρκτού πάμπλουτου κράτους και να μη σπεύδουμε να διεκδικήσουμε το αντίτιμό τους. Ωσάν το κράτος αυτό – μπαμπούλας της σημερινής Ευρώπης, να μην έχει ιστορική συνέχεια.

Και όλα αυτά να συμβαίνουν στη σημερινή τραγική περίοδο που βιώνουμε. Γαλαντομία δουλοφροσύνης νεοραγιάδων. Που επικαλούνται την αναγκαιότητα η οποία είναι επίσης το πρόσχημα των αφεντικών.

Οι δουλόφρονες κυβερνήσεις και οι αρμόδιοι Υπουργοί που δε θέτουν αυτό το ζήτημα ως μείζων αίτημα ( αυτό που ο ηρωικός Μανώλης Γλέζος το διακινεί χρόνια τώρα), θα πρέπει να εγκλυθούν για εθνική μειοδοσία.

Με πρώτο τον αρχιδουλόφρονα Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που υπέγραψε χαμογελαστός το δολοφονικό Μνημόνιο με την Τρόικα την οποία διαφεντεύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με έδρα στη Φραγκφούρτη. Ο οποίος, εκτός των άλλων, δεν έθεσε καν το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων στο Τραπέζι.

Ο κ. Παπακωσταντίνου πρέπει να λογοδοτήσει γι’ αυτό και όχι μόνο γι’ αυτό. Και καλό θα είναι να έχει υπόψη του εκείνο που έχει πει ο Γεώργιος Παπανδρέου κάποτε : “κάποιοι ανέβηκαν απότομα πολύ ψηλά και δε θα βρουν σκάλα για να κατέβουν”


 http://freepen.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/04/blog-post_8848.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters