Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Για "θερμό" καλοκαίρι ετοιμάζονται οι ΕΔ - Η Άγκυρα δείχνει έτοιμη για κινήσεις...


Για καλοκαίρι υψηλής έντασης, ανάλογο με εκείνο του 2009 προετοιμάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις γνωρίζοντας ότι πάντα οι Τούρκοι σε περιόδους ελληνικής πολιτικής αστάθειας, είτε το 1974 στην Κύπρο, το 1996 στα Ίμια, είτε το 2009 στην Στρογγύλη και στην Ρω, όταν σκηνοθέτησαν δήθεν μεταφορά ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά, είναι έτοιμοι να αδράξουν την ευκαιρία περισσότερο από ποτέ άλλοτε.
Και είναι βέβαιο ότι ο συνδυασμός πολιτικής ρευστότητας, χαμηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας σε ολόκληρες κατηγορίες οπλικών συστημάτων, λόγω των περικοπών και διάθεσης να πάρουν τη ρεβάνς από το στραπάτσο που έπαθαν στην Α.Μεσόγειο τον περασμένο Σεπτέμβριο, είναι ένας πολύ κακός συνδυασμός για την ασφάλεια.
Υπό αυτή την προοπτική μόνο τυχαία δεν είναι η έκτακτη επίσκεψη που προγραμμάτισε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές ο (απερχόμενος;) υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος σήμερα στα φυλάκια των νησιών Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, καθώς και το Στρατόπεδο «Ανθστη (ΠΖ) Παλαιοκαστρίτη Ιωάννη» στη νήσο Σάμο.
Τα δύο νησιά αμφισβητούνται ευθέως από την Άγκυρα ως ελληνικό έδαφος και με δεδομένη την συγκεκριμένη νομική αμφισβήτηση υπάρχει το υπόβαθρο για να επιχειρήσουν "θερμές" κινήσεις. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Δ.Αβραμόπουλος πηγαίνει εκεί, την στιγμή που ξέρει ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη την κίνηση, όπως κάνει πάντα μετά από επίσκεψη Ελλήνων αξιωματούχων στην περιοχή.
Το υπουργείο Εξωτερικών σε μία κίνηση εξευμενισμού της Άγκυρας της ενέκρινε αεροναυτική άσκηση δυτικά της Λέσβου και της Χίου και το "ευχαριστώ" της Άγκυρας ήρθε με 11 παραβιάσεις του ΕΕΧ και 8 παραβάσεις των κανόνων του FIR.
Η Άγκυρα πλέον μετράει της ελληνικές αντιδράσεις. Μία στο Καστελόριζο που απαντήθηκε ευθέως με υπέρπτηση επάνω από την τουρκική πόλη Κας και μία με την φρεγάτα που για πρώτη φορά σηκώθηκαν ελληνικά μαχητικά και την προσέγγισαν.
Από σήμερα ισχύει αυξημένη επιφυλακή σε όλες τις μονάδες της μεθορίου... 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters