Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Wikileaks: Στρατηγικής αξίας η Ελλάδα για Κίνα-Ρωσία

Wikileaks: Στρατηγικής αξίας η Ελλάδα για Κίνα-ΡωσίαΤα τεράστια γεωπολιτικά οφέλη που έχει η Ελλάδα για την Κίνα και την Ρωσία διαπιστώνουν οι αναλυτές του Stratfor.

Σε έκθεσή τους το περασμένο καλοκαίρι, που φέρνει στο φως ο ιστότοπος Wikileaks και δημοσιεύει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», οι αναλυτές διαπιστώνουν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μοναδικές ευκαιρίες για «μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις που θα δοθούν σε τιμή κάτω της πραγματικής τους αξίας».

«Για την Κίνα, η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό στρατηγικό σημείο εισόδου στις αναπτυσσόμενες αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης», αναφέρει η έκθεση.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι Κινέζοι, μέσω των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης μπορούν να μεταφέρουν αγαθά σε Βαλκάνια και πρώην σοβιετικές χώρες, καθώς και σε κεντροευρωπαϊκές χώρες-μέλη της ΕΕ, όπως η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Πολωνία.

Από την άλλη, η Ρωσία ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως «εναλλακτικό δρόμο-κλειδί για την πώληση φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Η ΕΕ αυτή τη στιγμή εισάγει το ¼ των αναγκών της σε φυσικό αέριο από τη Ρωσία και αναζητά εναλλακτικές λύσεις με σημαντικότερο το «νότιο διάδρομο», ένα κράμα διαφορετικών σχεδίων που θα φέρνει το αέριο από το Αζερμπαϊτζάν και χώρες της Κεντρικής Ασίας στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας. Η Ελλάδα είναι σημαντικό κομμάτι αυτού του σχεδίου, κυρίως όσον αφορά τον Αδριατικό Αγωγό φυσικού αερίου».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το σχέδιο του νότιου διαδρόμου δείχνει η Gazprom, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το –εν συνεχεία- εκπεφρασμένο ενδιαφέρον του ρωσικού κολοσσού για την ΔΕΠΑ.

Η Γερμανία δεν θα μπει εμπόδιο
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Γερμανία, που δίνει και στην Ελλάδα τα μεγαλύτερα ποσά στο πρόγραμμα διάσωσης, δεν θα προτάξει εμπόδια στη Ρωσία και την Κίνα.
Τα μεν φθηνά κινεζικά προϊόντα δεν είναι ανταγωνιστικά στα γερμανικά, ενώ το Βερολίνο έχει καλή συνεργασία στα ενεργειακά θέματα με τη Ρωσία.

Πρόβλημα η ελληνική γραφειοκρατία
Ένα από τα προβλήματα για όσους ενδιαφέρονται για επενδύσεις ενέργειας στην Ελλάδα είναι η γραφειοκρατία.

Σε εσωτερικό e-mail της Stratfor αναφέρεται ότι ο σύμβουλος του προέδρου της Κρατικής Εταιρείας Πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν διευκρινίζει ότι οι Αζέροι «πραγματικά δεν ενδιαφέρονται μέσα από ποιες χώρες θα περάσει ο αγωγός», καθώς το μόνο που τους νοιάζει είναι να πωλούν τις ποσότητες φυσικού αερίου που θέλουν.

Ο Αγωγός Ναμπούκο θεωρείται πολύ φιλόδοξος, ενώ ο Αδριατικός αγωγός, καίτοι θεωρείται πιο εφικτός, συνδέεται με θέματα που αφορούν «πολιτικά προβλήματα. Ελλάδα, Αλβανία και Τουρκία ανά δύο έχουν αντιπαράθεση».

Ο σύμβουλος εκτιμά ότι τα πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα στην Ελλάδα θα προκαλέσουν πολλά προβλήματα, την ώρα μάλιστα που η χώρα αντιμετωπίζει οικονομική αναταραχή.


 Newsbomb.gr.

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/wikileaks_8895.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters