Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Τουρκικό ξεφτίλισμα της ΕΕ ενώπιον δύο Επιτρόπων εκπροσώπων της

Αρκούσε ένα επιχειρηματικό συνέδριο το οποίο διοργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη για να επιτεθούν οι Τούρκοι ομιλητές με δριμύτητα εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών που ασκεί, με άκρως υπεροπτικό ύφος και με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα διεύρυνσης Στέφαν Φούλε και τον Επίτροπο για το Εμπόριο, Καρλ ντε Γκουχτ, απλώς να παρακολουθούν. Είναι μετά να είναι κανείς αισιόδοξος για την πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης;


Την πρώτη επίθεση εξαπέλυσε ο πρώην πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βολκάν Μποζκίρ (2005-2009) και σήμερα πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του τουρκικού Κοινοβουλίου, ο οποίος αποκάλεσε ούτε λίγο ούτε πολύ την ΕΕ ως «τελειωμένη δύναμη» στις διεθνείς υποθέσεις! 


«Το ευρωπαϊκό όραμα έφτασε στο τέλος του», ανέφερε, «η ΕΕ δεν είναι πλέον η ίδια Ένωση που εξασφαλίζει άνεση, ευημερία και πλούτο στα μέλη της όπως στο παρελθόν… Δεν γεννά οραματικές ιδέες όπως η Συνθήκη του Σένγκεν και η Κοινή Αγροτική Πολιτική… Δεν μπορεί να υποστηρίξει τα μέλη της [ανέφερε χαρακτηριστικά την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία] να ανακάμψουν από μια κρίση».


Για να κατευθύνει την ομιλία του στη συνέχεια εκεί που επεδίωκε από την αρχή, υποδεικνύοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα για την Ένωση είναι ο κανόνας της ομοφωνίας και υπογραμμίζοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η ίδια η «αρχιτεκτονική» της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Για να θεραπεύσεις την κρίση χρειάζεσαι την ψήφο χωρών που προκάλεσαν την κρίση, αλλά φυσικά, λένε ‘όχι’».
Αυτονόητο και απολύτως προβλέψιμο ήταν το ότι στη συνέχεια η αναφορά θα γινότανε για την Κύπρο, κατηγορώντας το σύστημα της ομοφωνίας ότι ήταν αυτό που επέτρεψε το μπλοκάρισμα από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας του ανοίγματος διαπραγματευτικών «κεφαλαίων» ανάμεσα στην Ένωση και την Τουρκία, με αποτέλεσμα οι εξελίξεις να έχουν παγώσει από το 2009.

Για να πει στη συνέχεια ο Μποζκίρ και την εξυπνάδα του: Ανέφερε ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να αποτελεί στρατηγικό στόχο, μόνο όμως στη λογική της ανάγκης υιοθέτησης ευρωπαϊκών στάνταρ και αξιών…


Οι ομιλίες των Ευρωπαίων Επιτρόπων φάνηκαν κάπως… απολογητικές! Αναγνώρισαν τη στασιμότητα στις συνομιλίες – διαπραγματεύσεις καθώς επίσης και την απογοήτευση της επιχειρηματικής ελίτ της Τουρκίας που δεν της επιτρέπεται να αναπτυχθεί στους κόλπους της Ένωσης. Ανέφεραν ότι το 46% του τουρκικού εμπορίου διεξάγεται με την Ένωση και ότι το 80% των ξένων επενδύσεων στην Τουρκία γίνεται από ευρωπαϊκές εταιρίες και θύμισαν ότι το 2012 η Τουρκία θα λάβει ένα δισεκατομμύριο ευρώ ως προ-ενταξιακή βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απορεί βέβαια κανείς για ποιο λόγο καταδέχεται η Άγκυρα να εισπράττει αυτά τα χρήματα από μια «τελειωμένη δύναμη» όπως χαρακτήριζε ο Μποζκίρ την Ευρωπαϊκή Ένωση…

Εντυπωσιακός, όπως άλλωστε το συνηθίζει ήταν και ο Εγκεμέν Μπαγκίς, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Είπε ότι η Τουρκία ουδέποτε αντιμετώπισε την ΕΕ ως ένα οικονομικό εγχείρημα αλλά ως ένα εγχείρημα ειρήνης το οποίο η Τουρκία φιλοδοξεί και εργάζεται ώστε να το μετατρέψει σε παγκόσμιο! Τέτοιο «παπατζιλίκι» θα πρέπει να είχαν πολύ καιρό να ακούσουν οι Ευρωπαίοι Επίτροποι!!! Για να συμπληρώσει ο Μπαγκίς, ότι το ερώτημα δεν είναι τι μπορεί να κάνει η Ένωση για την Τουρκία, αλλά το αντίθετο!


Κλείνουμε την αναφορά μας στο συνέδριο με τα φοβερά και τρομερά λόγια του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας στο συνέδριο, του Μεχμέτ Τσαγκλιάν, ο οποίος ανέφερε ότι αν η Τουρκία έμπαινε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να ψάχνει τόσο μακριά για βοήθεια!


Η τουρκική, ή μάλλον για να είμαστε πιο ακριβείς, η οθωμανική υπεροψία και αμετροέπεια σε όλο της το μεγαλείο…

 http://www.defence-point.gr/news/?p=27853
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/11/blog-post_2720.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters