Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

«Γ. Παπανδρέου ο… πατριώτης»* υπό το στέμμα της αγνοίας μας

Αυτά κάνετε και μετά ρωτάμε τι έγινε. Φαντάσου να τον γράφει έτσι η ιστορία: «Γ. Παπανδρέου ο… πατριώτης»!

Γιά ένα άνθρωπο που δεν γνωρίζει καν ποιά ακριβώς είναι η πατρίδα του. Θύμα και τούτος του Πολυβίου, ο οποίος δεν είχε ιδέα γιά τα ‘Πολιτικά’ του Αριστοτέλη, αν και ήταν μαθητής του Λυκείου.

Του Πολύβιου, που επηρέασε τον Scipio Aemilianus ή Σκιπίωνα τον Αφρικάνο τον νεώτερο, που επηρέασε τον Παναίτιο τον Ρόδιο, που επηρέασε τον Ποσειδώνιο τον Απαμέα ή Ρόδιο, που είχε μαθητή τον Μάρκο Τύλλιο Κικέρωνα, ο οποίος επηρέασε τους...
Francis Bacon, Thomas Hobbes, John Locke και Isaac Newton, οι οποίοι συλλογικά επηρέασαν τους πολιτικά αδαείς πατέρες των ΗΠΑ. Τα ‘Πολιτικά’ του Αριστοτέλη μεταφράστηκαν απ’ ευθείας στα αγγλικά γιά πρώτη φορά το 1776, την ίδια δηλαδή χρονιά που γεννήθηκαν οι ΗΠΑ.

Διότι γιά τούτους ο Dr. Robert Alan Dahl μας λέει πως συλλογικά τους χαρακτήριζε βαθειά άγνοια («profound ignorance»). Ήταν λοιπόν η βαθειά άγνοια γιά την αυθεντική, γνήσια ή πραγματική δημοκρατία που πέρασε τον Ατλαντικό, όχι ο Αριστοτέλης.

Και είναι η ίδια βαθειά άγνοια γιά την αυθεντική, γνήσια ή πραγματική δημοκρατία που βασιλεύει σήμερα στο νυν σαθρό σαθρό πολιτικό σύστημα της αδίστακτα δυναστικής κομματοκρατίας στην πατρίδα μας την Ελλάδα. Αυτά κάνετε λοιπόν και μετά ρωτάμε: γιατί δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να επιλέξει ένα σωστό πολιτικό σύστημα, μέσα από μία σωστή εθνική λαϊκή επιλογή, που να εκφράζει γνήσια την βούληση της ελληνικής κοινωνίας;

Αν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είμαστε όντως έτοιμοι να ξαναγίνουμε πραγματικοί πολίτες, τότε πρέπει να ανταποκριθούμε στην ωριμότητα που επιβάλλεται με πρόταγμα την ελευθερία μας. Γιατί λοιπόν δεν ζητάμε είναι μία ειρηνική λαϊκή συνάθροιση, με σύμπραξη και συνένωση όλων μα όλων των πολιτικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων, όχι πιά κόμματα, σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, με προκήρυξη εκλογών γιά την ανάδειξη προσωρινής λαϊκής κυβέρνησης, κατά την διάρκεια της συντακτικής εθνοσυνέλευσης που απαιτεί το ελληνικό μας έθος και έθνος;

Ζητάμε πολλά; Ίσως, αλλά τα έχουμε Ανάγκη!



Νικόλαος Κ. Γεωργαντζάς
Καθηγητής Συστημικής Δυναμικής
Πανεπιστήμιο Fordham, Νέα Υόρκη

* Νάτος ο… πατριώτης
http://www.politis-gr.com/?p=23661
http://kostasxan.blogspot.com/2011/10/blog-post_2714.html

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_8478.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters