Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Οι New York Times “καρφώνουν” Παπανδρέου και “καίνε” Ντερβίς

 Ο Κεμάλ Ντερβίς, αναφέρει το δημοσίευμα, είναι στενός φίλος του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο συμβούλευε!! άτυπα τα τελευταία δύο χρόνια.
Στη φιλία του επίδοξου διαδόχου του Στρος Καν, Κεμάλ Ντερβίς με το Γιώργο Παπανδρέου αναφέρεται η εφημερίδα New York Times,..
αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα «μια παλιά υπόθεση που μπορεί να βλάψει την υποψηφιότητα του τούρκου, πρώην υπουργού Οικονομικών.
Οι δύο άνδρες γνωρίστηκαν το 2001, όταν ο Κεμάλ Ντερβίς ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών και ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη. Από τότε, αναφέρει το δημοσίευμα, πολλές φορές ο Ντερβίς παρείχε στον Παπανδρέου τις συμβουλές του.
Ο τούρκος οικονομολόγος μετέχει στο ετήσιο συμπόσιο της Σύμης, που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικό ελληνικό νησί, ενώ σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν, πολλές φορές αντήλλαξε με τον έλληνα πρωθυπουργό μεταμεσονύχτια τηλεφωνήματα.
Μια ιστορία που μπορεί να καταστρέψει την υποψηφιότητά του
Στα χαρτιά, ο Κεμάλ Ντερβίς δείχνει ιδανικός υποψήφιος να διαδεχθεί τον Ντομινίκ Στρος Καν, στην ηγεσία του ΔΝΤ. Οι book makers στο Λονδίνο φέρνουν τον Ντερβίς δεύτερο στα προγνωστικά για την καρέκλα του επικεφαλής του ΔΝΤ, αμέσως μετά την Κριστίν Λαγκάρντ.
Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Brookings, διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας από το 2001 μέχρι το 2002 και αναγνωρίζεται ότι έβγαλε τη χώρα από την οικονομική κρίση, προχωρώντας σε αποκρατικοποιήσεις και κλείνοντας τις «μαύρες τρύπες» του προϋπολογισμού, δίνοντας σκληρή μάχη με την αντιπολίτευση.
Μιλά τέλεια γαλλικά, γερμανικά και αγγλικά, ενώ γνωρίζει πλήρως τη λειτουργία του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των Ηνωμένων Εθνών.
Ωστόσο, ο κ. Ντερβίς έχει ένα μυστικό, που μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση την καταλληλότητά του για τη θέση. Εδώ και χρόνια, κι ενώ εργαζόταν στην Παγκόσμια Τράπεζα, είχε σχέση με μια υφισταμένη του, που εργάζεται στο ΔΝΤ, σύμφωνα με ένα πρόσωπο με γνώση της υπόθεσης.
Ο Ντερβίς, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη, αρνήθηκε να συζητήσει λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή. Ωστόσο, οι λόγοι που οδήγησαν σε παραίτηση τον Στρος Καν, εγείρουν ερωτηματικά για την πιθανότητα να χάσει τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ, λόγω του παρελθόντος του.
Άλλωστε, μπορεί ο Ντερβίς να μην ήταν παντρεμένος κατά τη διάρκεια του δεσμού του με την υφισταμένη του, ωστόσο αυτή είναι πρώην εργαζόμενη στην Παγκόσμια Τράπεζα.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/05/new-york-times.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters