Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΑΥΤΟ μας έλλειπε! Τέσσερα κρούσματα λέπρας στη Δυτική Ελλάδα "Εισαγώμενα" απο την Αλβανία.

Μέσω της τηλεοπτικής σειράς «Το Νησί», η νόσος του Χάνσεν,  όπως ονομάζεται στην ιατρική ορολογία η λέπρα από τον Νορβηγό επιστήμονα που απομόνωσε το μικρόβιο που την προκαλεί, «επανέκαμψε» δυναμικά τους τελευταίους επτά μήνες.  Αλλά και σε ό,τι αφορά την ύπαρξη της ασθένειας… εκτός οθόνης, τα στοιχεία μαρτυρούν ότι η λέπρα ακόμη ζει και βασιλεύει! Όπως αποκαλύπτει η επικαιρότητα τέσσερα κρούσματα λέπρας έχουν κινητοποιήσει την τελευταία εβδομάδα τις υγειονομικές αρχές της χώρας μας...
Δεδομένου ότι στη χώρα μας ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), κατέγραφε  ένα κρούσμα ανά πενταετία, ο… μαζικός αριθμός των κρουσμάτων που ανέκυψαν έχει σημάνει συναγερμό. Ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ ενημέρωσαν αμέσως μόλις πιστοποίησαν την μολυσματική μεταδοτική ασθένεια το περιβάλλον, συγγενικό και φιλικό, της οικογένειας καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου όπου φοιτούν τα παιδιά... Μάλιστα, έχει προγραμματιστεί η διενέργεια ειδικής εξέτασης στους μαθητές του σχολείου ώστε να εντοπιστούν εγκαίρως τυχόν άλλα κρούσματα.
Στο μικροσκόπιο οι ασθενείς και το περιβάλλον τους
Οι τέσσερις περιπτώσεις λέπρας εντοπίστηκαν από τους δερματολόγους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, αφορούν δε κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας. Οι ειδικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους ασθενείς, αφενός διότι πρόκειται για μέλη μιας οικογένειας, αφετέρου επειδή τα δύο εξ αυτών αφορούν μικρά παιδιά. Μάλιστα, όπως πληροφορείται το protothema.gr, η οικογένεια,  που κατάγεται από αλλοδαπή χώρα, αλλά διαμένει στην Ελλάδα την τελευταία 10 ετία, ταλαιπωρείτο επί μήνες με δερματολογικά συμπτώματα και λανθασμένες ιατρικές διαγνώσεις. Η διάγνωση της λέπρας έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου κι εφόσον είχαν «εξαντληθεί» οι γιατροί της περιοχής τους. Επί του παρόντος οι γονείς και τα δύο παιδιά νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Ρίου, ωστόσο αναμένεται να λάβουν εξιτήριο καθώς η ολοκλήρωση της θεραπείας της νόσου είναι πολύμηνη και δεν απαιτείται να γίνεται σε νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο θα επιστρέφουν για να επαναλαμβάνονται οι σχετικές εξετάσεις που θα δείχνουν την πορεία του βάκιλλου στον οργανισμό τους.
Πολύμηνη θεραπεία, πολυετής η παρακολούθηση
Η θεραπεία των λεπρών περιλαμβάνει διάφορα αντιβιοτικά που πρέπει να λαμβάνονται για μερικά χρόνια όπως η δαψόνη, η ριφαμπικίνη και η κλοφαιμίνη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τον τρόπο ζωής τους, χωρίς περιορισμό. Απαιτείται όμως εξέταση των ιδίων καθώς και των οικείων τους κάθε πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χανσενικών, σήμερα  στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 400 χανσενικοί ασθενείς (έπασχαν από λέπρα ), οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν αποθεραπευτεί. Την τελευταία 20ετία καταγράφηκαν μόνο μεμονωμένα κρούσματα που αφορούσαν αλλοδαπούς, και κυρίως στην Αττική.
Κίνδυνος εξ Ανατολών
Η νόσος του Χάνσεν έχει εξαλειφθεί μεν στην Ελλάδα αλλά συνεχίζει να απειλεί την χώρα… εξ ανατολών. Η συχνότητα εμφάνισης της στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Τουρκία και την Αίγυπτο, αποτελεί «πονοκέφαλο» για τους υγειονομικούς φορείς της Γηραιάς ηπείρου. Σε αυτές τις περιοχές καταγράφονται τέσσερα κρούσματα λέπρας ανά 100.000 πληθυσμού, αριθμός που θεωρείται υψηλός δεδομένου ότι σήμερα το φαρμακευτικό οπλοστάσιο για την καταπολέμηση της λέπρας είναι εξαιρετικά ενισχυμένο και  οδηγεί πάντοτε στην αντιμετώπισή της.
Τα συμπτώματα της ασθένειας
Η λέπρα προκαλείται από το μυκοβακτηρίδιο της λέπρας (έχει πολλές ομοιότητες με εκείνο που προκαλεί τη φυματίωση)  το οποίο απομονώθηκε από τον Νορβηγό επιστήμονα  Γκέρχαρντ Χάνσεν  το 1871. Εκατόν σαράντα χρόνια μετά οι ειδικοί γνωρίζουν ότι η λοίμωξη εξελίσσεται με βραδύ ρυθμό, ότι μεταδίδεται με τις ρινικές εκκρίσεις και ότι ο χρόνος επώασης της νόσου μπορεί να διαρκέσει 10 ή και 20 χρόνια. Το πρώτο ορατό σύμπτωμα της νόσου είναι η εμφάνιση ανεπαίσθητων κηλίδων στο δέρμα. Το μυκοβακτηρίδιο προσβάλλει κυρίως το δέρμα, το πρόσωπο, τα νεύρα στα άκρα, προκαλώντας εφόσον δεν αντιμετωπιστεί με φάρμακα σταδιακή σήψη των ιστών.Τέσσερα κρούσματα λέπρας στη Δυτική Ελλάδα
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/05/blog-post_5659.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters