Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Δεν πήρε επιμήκυνση και μείωση επιτοκίου ο Παπανδρέου…


Ενώ το καθεστώς των ΜΜΕ ετοίμαζε την επιστροφή του “τροπαιούχου” κ. Παπανδρέου από τις βρυξέλες, τελικά δεν τους βγήκε.

Για τον Ιούνιο παρέπεμψαν τον κ. Παπανδρέου τα κράτη της ευρωζώνης, προκειμένου να μας δώσουν το «κοκκαλάκι» της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των 110 δις ΕΥΡΩ και της μείωσης του επιτοκίου κατά μια μονάδα και (ενοοείται πιστεύουμε) με την προϋπόθεση ότι προηγουμένως θα έχουν γίνει πλήρως γνωστά τα περιουσιακά μας στοιχεία αξίας 50 δις που θα εκποιηθούν, για να μην πούμε ότι θα πρέπει να έχει αρχίσει η εκποίησή τους.

Ταυτόχρονα και μέχρι τότε θα πρέπει να έχει περάσει και να έχει εγκριθεί από τα κοινοβούλια των χωρών μελών της ευρωζώνης η απόφαση της ΕΕ για το σύμφωνο του ΕΥΡΩ. Αντιλαμβάνεστε πως αν ένα κοινοβούλιο αντιδράσει, τότε δεν γίνεται τίποτα.

Προφανώς οι κυβερνήσεις της ΕΕ σέβονται τα κοινοβούλιά τους, τα οποία αποτελούνται από πραγματικούς λαϊκούς αντιπροσώπους και όχι από “μαριονέτες” και θέλουν να…. έχουν τις λαϊκές εγκρίσεις για οποιεσδήποτε δεσμεύσεις.

Δεν συζητάμε βέβαια για την «πελώρια» ελληνική «δημοκρατία».

Εδώ είναι γνωστό το θεατρικό έργο που θα παιχτεί.

Η μεν κυβερνητική πλειοψηφία θα ψηφίσει, με τους κυβερνητικούς βουλευτές να κάνουν προηγουμένως τις επικοινωνιακές ατάκες τους, η δε αντιπολίτευση δήθεν θα αντιδράσει και θα καταψηφίσει για να κρατήσει την κοινωνία σε καταστολή και να μην επαναστατήσει. Απόλυτη συναίνεση που λένε.

Μέτρα άλλα δεν θα ληφθούν δήλωσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, αλλά δεν υπάρχει πλέον ούτε ένας αφελής που να τον πιστεύει.

Εξάλλου κάθε μέρα περνούν δεκάδες νομοσχέδια που στόχο έχουν την αφαίμαξη του ελληνικού λαού.

Πάλι για μάχη έκανε δήλωση ο «πολεμοχαρής» πρωθυπουργός που αρέσκεται συνεχώς να μιλά για μάχες, αλλά για καμιά “μάχη” εκεί στο Καστελόριζο δεν ακούσαμε, μέρα πού ‘ναι σήμερα.

Αλλά εκεί τζιζ…



Σχόλιο ιστολογίου:kostasxan.blogspot.com
Γυρίζει με άδεια χέρια ο Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες, αλλά αξίζει να αναρωτηθούμε... μήπως αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσε να εισπράξει από τη Σύνοδο των Ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Μήπως λόγω Πορτογαλίας και για να μην επιβαρυνθεί περισσότερο το εσωτερικό πολιτικό κλίμα στην Ευρώπη, Μέρκελ και Σαρκοζί αποφάσισαν να αφήσουν τον Γιώργο Παπανδρέου να επιστρέψει στην Ελλάδα με άδεια χέρια, αντί να του φορτώσουν νέα σειρά μέτρων που θα τρομοκρατούσαν τους πάντες;

Ποιο είναι το πραγματικά μεγάλο “κέρδος” της Ελλάδας από τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής που εξελίσσεται στις Βρυξέλλες; Ότι έπαψε να αποτελεί τύποις και ουσία το μοναδικό και κυρίως, το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΕΕ. Το γεγονός ότι πρόσφατα προστέθηκε η Ιρλανδία στο “κλαμπ”, ασφαλώς και είχε βελτιώσει τη θέση της Αθήνας, αλλά μετά την οριστική προσθήκη και της Πορτογαλίας, το “κεφάλαιο” έχει κλείσει.

Κοινή είναι η αίσθηση αυτή τη στιγμή στη βελγική πρωτεύουσα ότι αργά ή γρήγορα η Λισσαβόνα θα ζητήσει την στήριξη του ευρωπαϊκού μηχανισμού, παρά το γεγονός ότι σύσσωμη η πολιτική της ηγεσία υποστηρίζει ότι θα προσπαθήσει να αποφύγει το πικρό ποτήρι. Στην πραγματικότητα, όμως, το ελληνικό θα μετεξελιχθεί σε πλήρως ευρωπαϊκό πρόβλημα όταν και η Ισπανία μπει για τα καλά στο ίδιο “κάδρο”.
Το γεγονός ότι προχθές, 30 ισπανικές τοπικές τράπεζες, υποβαθμίστηκαν, ήταν ένα πρώτο προειδοποιητικό μήνυμα των αγορών. Θα ακολουθήσουν και άλλα, όπως εκτιμάται. Γι αυτό και οι αγορές, τελούν εν αναμονή.
Και γι αυτό χθες και σήμερα, στη Σύνοδο Κορυφής, συμφωνήθηκαν τα πάντα.
Ο φόβος ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αν η Μαδρίτη εμπλακεί στον ίδιο κυκεώνα με την Αθήνα, το Δουβλίνο και την Λισσαβόνα, συνιστά τελικά την ισχυρότερη κινητήρια δύναμη για την εξεύρεση μιας οριστικής λύσης.
Κι εκεί ακριβώς είναι που επενδύει όλες τις ελπίδες της για διάσωση η Ελλάδα.

πηγη http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/blog-post_9745.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters