Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Στα 263 εκατ. ευρώ η υστέρηση εσόδων το 2010. Στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τον προϋπολογισμό του 2010


Εκτός στόχου βγήκε η αύξηση των εσόδων του περυσινού προϋπολογισμού, κλείνοντας με υστέρηση 263 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 5,5% έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση 6%.


Οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 9% υπερβαίνοντας το στόχο για 7,5% εξέλιξη που οφείλεται σε περικοπή κατά 470 εκατομμύρια ευρώ της αποπληρωμής εξοπλιστικών προγραμμάτων και τη μεταφορά προκαταβολών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ύψους 433 εκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2010 σε αυτόν του 2009.

Συνολικά το έλλειμμα μειώθηκε κατά 36,5% σε σχέση με το 2009.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία εκτέλεσης για το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2010, σε δημοσιονομική βάση το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού είναι περίπου 1 δισ. ευρώ χαμηλότερο από αυτό που προβλέπεται στην Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού του 2011 και περιορίστηκε στα 19.603 εκατ. ευρώ από 30.871 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009, σημειώνοντας μείωση 36,5% έναντι εκτίμησης για ετήσια μείωση κατά 33,2%.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, στον περιορισμό του ελλείμματος συντελεί, κυρίως, η μείωση των δαπανών του Τακτικού Προϋπολογισμού κατά 9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 7,5%, και των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 12%, έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 11,3%. Οι πρωτογενείς δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού έχουν μειωθεί κατά 10,7% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 9,0%, ενώ οι τόκοι αυξήθηκαν κατά 7,3% έναντι ετήσιας πρόβλεψης για αύξηση κατά 7,6%.

Τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά περίπου 7%. Τα καθαρά έσοδα του Τακτικού Προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 5,5% έναντι ετήσιου στόχου 6%, ενώ τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αυξήθηκαν κατά 50,2% έναντι ετήσιου στόχου αύξησης κατά 41,7%.

Το ΥΠΟΙΚ εκτιμά πως τα στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2010 δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται εντός των συνολικών δημοσιονομικών στόχων του Προγράμματος για το 2010.

Έσπασε το «φράγμα» των 1000 μονάδων το spread
Τις 1000 μονάδες ξεπέρασε νωρίτερα το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, το οποίο στις 11.52πμ διαμορφωνόταν στις 994 μονάδες επηρεαζόμενο από το κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη το ελληνικό δημόσιο εκδίδει έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας προκειμένου να αντλήσει ένα ποσό ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Το ενδιαφέρον στρέφεται -πέραν της κάλυψης της έκδοσης- στο επιτόκιο, το οποίο είναι πολύ πιθανό να κινηθεί κοντά στο 5% δεδομένης της εκτίναξης του spread του δεκαετούς.

Συνεχίζεται η πτώση στη βιομηχανική παραγωγή
Νέα μείωση, κατά 7,6% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της χώρας το Νοέμβριο, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών σημείωσε περαιτέρω πτώση κατά 6,5%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τον ίδιο μήνα βελτίωση παρουσίασε το εμπορικό ισοζύγιο καθώς αυξήθηκαν οι εξαγωγές, ενώ υπήρξε μείωση των εισαγωγών κυρίως λόγω περιορισμού της καταναλωτικής ζήτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters