Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ομολογία Γ. Παπακωνσταντίνου: Ετοιμάζουν νέα μέτρα, ακόμη και φορολογικά

Παρά τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού ότι τα μέτρα για το 2011 θα αφορούν μόνο την “περιστολή” δαπανών του Δημοσίου, ο υπουργός Οικονομικών προϊδέασε χθες από τις Βρυξέλλες για νέα πρόσθετα μέτρα δηλώνοντας ότι ....
“σκοπεύουμε να πάρουμε οποιαδήποτε μέτρα είναι απαραίτητα”. Την ίδια ώρα παραμένουν ανοιχτά όλα τα σενάρια για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, ενώ η κυβέρνηση εκτιμά ως άστοχες και βιαστικές τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Αυστρίας για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα μόλις μια μέρα μετά την αναφορά του Γιώργου Παπανδρέου κατά της γερμανικής πρότασης για μηχανισμό αναδιάρθρωσης χρεών των κρατών-μελών.

Μέσα σε αυτό το ρευστό οικονομικό και πολιτικό τοπίο, στην κυβέρνηση προσβλέπουν σε συναίνεση των “προθύμων”, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μην αποκλείει το ενδεχόμενο στις συναντήσεις που σκοπεύει να κάνει ο κ. Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς να περιλαμβάνονται ο Φ. Κουβέλης και η Ντ. Μπακογιάννη, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματός της. Ειδικότερα προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι “ξεκινάμε στο τέλος του 2010 από ένα υψηλότερο σημείο απ’ ό,τι αρχικά θέλαμε” και πρόσθεσε ότι “ωστόσο θα σεβαστούμε πλήρως τις δεσμεύσεις για το 2011 και σκοπεύουμε να πάρουμε οποιαδήποτε μέτρα είναι απαραίτητα”.

Νωρίτερα ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο (ρ/σ Βήμα) για νέα μέτρα ακόμα και φορολογικού χαρακτήρα, απαριθμώντας μεταξύ αυτών τις αναπροσαρμογές σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης και στον ΦΠΑ. Ο Δ. Γεωργακόπουλος προϊδέασε για νέα φοροεπιδρομή με αφορμή τη δημοσιονομική “μαύρη τρύπα” των 4 δισ. ευρώ που δημιουργείται μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2010. Σημειώνεται ότι τα πρόσθετα αυτά μέτρα έρχονται επιπλέον των 9 δισ. ευρώ που προβλέπονται με το Μνημόνιο για το 2011. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι τα έσοδα του 2011 θα στηριχθούν στην εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης, στην αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων σε καύσιμα και ποτά και στην περαίωση, την παράταση της οποίας δεν απέκλεισε. Ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι εξετάζεται η αύξηση του χαμηλού συντελεστή από το 11% στο 13% για ορισμένα προϊόντα και η μεταφορά άλλων στον υψηλό συντελεστή 23%. “Μπορεί να υπάρξει συνδυασμός. Όλα είναι επάνω στο τραπέζι.

Τις αποφάσεις τις λαμβάνει ο υπουργός” πρόσθεσε. Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλάμβανε ότι είναι “πάγια θέση της κυβέρνησης ότι δεν θα περικόψει μισθούς και συντάξεις”, ενώ απέφυγε να απαντήσει εάν στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά θα υπάρχουν διαφορές από ό,τι περιγράφεται στο Μνημόνιο.

“Απάντηση” σε Σόιμπλε – Προλ Σε σχέση με τις δηλώσεις των Γιόζεφ Προλ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνεργάτες του κ. Παπανδρέου “απαντούσαν” ότι η κυβέρνηση είναι “συνεπής” στις δεσμεύσεις της και απέναντι στις “μεγάλες θυσίες που έγιναν από όλους τους Έλληνες” και προέτασσαν το επιχείρημα ότι η τρόικα συνεχίζει να αξιολογεί και ότι δεν υπάρχει ακόμη έκθεσή της για την αξιολόγηση του γ’ τριμήνου. Επιπλέον κορυφαίος υπουργός εξέφραζε τη θέση ότι “όλοι δεσμευόμαστε από την υπογραφή μας” και συμπλήρωνε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει “υπέρβαση” στον αρχικό στόχο της.

Νωρίτερα, ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός θα ασκήσει βέτο εάν επιμένει η Γερμανίδα καγκελάριος στην πρότασή της, ο Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι “η ελληνική πλευρά, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, έχει εκφραστεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο: Δεν συζητάμε για αναδιάρθρωση του χρέους”. Σε συνέντευξή του στη “Φιγκαρό”, ο πρωθυπουργός απέκλειε αυτό το “σενάριο” ως “καταστροφικό” για την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην Ευρώπη και το ευρώ. Αδιευκρίνιστοι οι όροι της επιμήκυνσης Αντίθετη στάση κρατάει η κυβέρνηση για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, με τον Γιώργο Πεταλωτή να δηλώνει ότι η συζήτηση αυτή είναι διαφορετική από εκείνη για παράταση του Μνημονίου. Ωστόσο ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη συζήτηση ή επίσημο αίτημα της χώρας και απέφυγε να απαντήσει εάν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα να μεταθέσει στα επόμενα δύο χρόνια τις επιπτώσεις του αναθεωρημένου ελλείμματος.
AVGI
newsn.wordpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters