Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Η Αργεντινή αδειάζει το ΔΝΤ

Ενώ η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία αναζητούν την εύνοια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και είναι αναγκασμένες να κινούνται μέσα από κανάλια τα οποία έχει διαμορφώσει το ΔΝΤ, η Αργεντινή παρακάμπτει το Tαμείο και διαπραγματεύεται απευθείας με τη Λέσχη των Παρισίων το ύψους $7,5 δισ. χρέος της.

Αν και η «Λέσχη του Παρισιού» είχε κατ' επανάληψη... υποστηρίξει ότι ο μοναδικός τρόπος για να ρυθμίσει η Αργεντινή το χρέος της ήταν να υποταχθεί στους όρους του ΔΝΤ, κάτι όμως που η χώρα αρνιόταν να κάνει. Επί του θέματος είχε τοποθετηθεί και ο υπουργός Οικονομίας της χώρας επαναλαμβάνοντας τη θέση του αποθανόντως πρωθυπουργού Νέστορα Κίρχνερ, ο οποίος είχε διώξει το ΔΝΤ από τη χώρα. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι υπάρχει και δρόμος που δεν περνά μέσα από τα γρανάζια του Διενούς Νομισματικού Ταμείου και είναι ιδαίτερα ενθαρυντικό για τις υπόλοιπες χώρες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα.

«Η Λέσχη του Παρισιού δέχτηκε τη θέση της Αργεντινής να διαπραγματευτεί το χρέος χωρίς την παρέμβαση του ΔΝΤ», ανέφερε η πρόεδρος της χώρας, Κριστίνα Κίρχνερ, σε διάγγελμά της που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

«Δεν θα υπάρξουν επιτροπές, τράπεζες, εταιρείες, ούτε σύμβουλοι», πρόσθεσε.
Η επιστολή που έστειλε η «Λέσχη του Παρισιού» για το θέμα αυτό «μιλά για ρεαλιστική διαπραγμάτευση και εμείς συμφωνούμε», τόνισε, υπογραμμίζοντας: «Οι συνθήκες και οι προθεσμίες πληρωμής πρέπει να είναι ρεαλιστικές ώστε να μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομική δραστηριότητα, περιλαμβάνοντας και την κοινωνία. Το μοντέλο αυτό είναι ο μοναδικός τρόπος για να πληρωθεί το χρέος».

Πηγή:www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters