Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

H Βρετανία, οι ΗΠΑ και ο πόλεμος για τους πειρατές

Τον τελευταίο καιρό, υπάρχει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Λονδίνου και Ουάσινγκτον, λόγω της στενής «παρακολούθησης» των εταιριών BaE Systems και BP, καθώς και του ασφαλιστικού κολοσσού Lloyd’s, από τις Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.
Οι ΗΠΑ, θέλουν να χαρακτηριστούν παράνομες οι πληρωμές λύτρων στους Σομαλούς πειρατές, επειδή πιστεύουν ότι τα χρήματα πάνε σε ομάδες Τζιχάντ. Όμως το Λονδίνο, ως πρωτεύουσα της ναυτιλίας και των ναυτικών ασφαλειών, πολεμάει το συγκεκριμένο μέτρο με νύχια και με δόντια. Εάν εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, οι ναυτιλιακές εταιρείες δεν θα μπορούν να πάρουν πίσω τα καράβια τους από τους πειρατές. Που σημαίνει, ότι θα υποστούν τεράστιες απώλειες. Η υπερατλαντική αντιπαράθεση μέχρι στιγμής , παίζεται παρασκηνιακά. Ωστόσο, η ενδυνάμωση των ισλαμικών ομάδων στη Σομαλία τον τελευταίο καιρό, απειλεί να μετατρέψει την αντιπαράθεση σε σοβαρή διπλωματική κρίση.
Τον περασμένο Αύγουστο, ο Βρετανός πρέσβης του ΟΗΕ, Μark Lyall Grant, «μπλόκαρε» διεθνείς κυρώσεις εναντίων των Abshir Abdillahi και Mohamed Abdi Garaad, δύο εκ των πιο δραστήριων πειρατών. Το Λονδίνο αρνείται τις κατηγορίες εναντίων τους, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχειό που να τους ενοχοποιεί για στήριξη ισλαμικών ομάδων. Παρά την απόσταση που χωρίζει τους πειρατές που είναι εγκατεστημένοι στην περιοχή Puntland της Σομαλίας με τους Ισλαμιστές της Al Shabaab που βρίσκονται στο κέντρο της χώρας, είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποια από τα λύτρα φτάνουν στα χέρια των Ισλαμικών ομάδων. Επίσης, η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Λόρδων, έχει εκδώσει δύο εκθέσεις που αμφισβητούν ως μη βάσιμα τα στοιχεία που συνδέουν τους Σομαλούς πειρατές με τους Ισλαμιστές τρομοκράτες. Η εν λόγω επιτροπή, σχετίζεται άμεσα με τους ασφαλιστικούς και ναυτιλιακούς τομείς της Βρετανίας. Η επιτροπή απαρτίζεται από 11 άτομα, εκ των οποίων οι δύο έχουν σχέσεις με ναυτιλιακές και ναυτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Πρόκειται για τον Peter Inge, ο οποίος είναι μέτοχος στην εταιρεία Aegis, συνεργάτης της Επιτροπής Πολεμικών Κινδύνων της Lloyd’s και τον Norman Lamont, μη εκτελεστικό μέλος του ναυτιλιακού και εμπορικού ομίλου Balli PLC.
Η Ουάσινγκτον, υπό την απειλή της ενδυνάμωσης των τζιχαντιστών στη Σομαλία και την Υεμένη, στις 12 Απριλίου, με διάταγμα του Λευκού Οίκου, πάγωσε τα κεφάλαια αρκετών εκ των φερόμενων ως χρηματοδοτών τρομοκρατικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των Abdillahi και Garrad. Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, εξετάζει την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων και ασκεί πιέσεις στο Ντουμπάι, όπου γίνονται οι περισσότερες διαπραγματεύσεις για τα λύτρα, σε μία προσπάθεια να αποτρέψει τις τράπεζες των Αραβικών Εμιράτων να σταματήσουν τις συναλλαγές με τους πειρατές. Έπειτα από το «μπλοκάρισμα» των κυρώσεων κατά των πειρατών από τη Βρετανία τον τελευταίο μήνα, οι αμερικανοί διπλωμάτες θα υποβάλουν στις επόμενες εβδομάδες, νέα πρόταση στην Επιτροπή Κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Όμως, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού David Cameron, με το να αντιτίθεται στην επιβολή κυρώσεων στους πειρατές, δεν εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των ναυτιλιακών και ασφαλιστικών εταιριών. Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, χρησιμοποιούν την εταιρεία Lloyd’s, ως εργαλείο πληροφόρησης. Που σημαίνει ότι η Βρετανία, σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να αποδυναμωθεί, όπως συνέβη στη BAE Systems και την BP, λόγω των αμερικανικών ερευνών. Η BAE είχε κατηγορηθεί από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης για παράνομες ανταποδώσεις και αναγκάστηκε να καταβάλει το ποσό των $400εκ σε πρόστιμα που της επιβλήθηκαν. Επίσης, η BAE θα βρίσκεται υπό έλεγχο για τα επόμενα τρία χρόνια. Όσο για την BP, η πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε η έκρηξη της πλατφόρμας Deepwater Horizon, η οποία εξερράγη στον Κόλπο του Μεξικού, θα την αναγκάσει να «ξεφορτωθεί» κεφάλαια, της τάξεως των $40δις. Επίδοξοι αγοραστές; Όλες οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters