Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ν. Μπερνς: Σε διατεταγμένη υπηρεσία ο Γ. Παπανδρέου! - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

•Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ επιβεβαιώνει πανηγυρικά ότι το ταξίδι του Ελληνα ΥΠΕΞ εξυπηρετεί τους στόχους της αμερικανικής κυβέρνησης, ενώ αποδίδει τη συνάντησή του με τον Σλ. Μιλόσεβιτς στην επιμονή του τελευταίου!
•Κωμική επιχείρηση νωρίτερα της κυβέρνησης να εμφανίσει ως ανεξάρτητη την πολιτική της
Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2000
Αγριο στραπατσάρισμα δέχτηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ η απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης Σημίτη να παρουσιάσει την καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ και την ΕΕ επιχείρηση επέμβασης στα εσωτερικά της Γιουγκοσλαβίας ως… ανεξάρτητη «ελληνική» πολιτική, βρίσκοντας πάτημα και αξιοποιώντας δήλωση αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Σλ. Μιλόσεβιτς, που τη χαρακτήριζε ατυχή.

Ο ίδιος ο Ν. Μπερνς ανέλαβε με δήλωσή του χτες να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και επιβεβαίωσε πανηγυρικά ότι ο Γ. Παπανδρέου με το ταξίδι του στη Γιουγκοσλαβία και τις άλλες βαλκανικές χώρες βρισκόταν σε διατεταγμένη αποστολή! Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο Ν. Μπερνς, πρώτον, ξεκαθαρίζει ότι οι ΗΠΑ «υποστήριξαν την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στην περιοχή, αυτή τη βδομάδα», με εντολή «να εκφράσει την υποστήριξη της Ελλάδας στο δημοκρατισμό της περιοχής». Δεύτερον, δικαιολογεί τη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Σλ. Μιλόσεβιτς, αποδίδοντάς τη στην επιμονή του Γιουγκοσλάβου Προέδρου! «Ο Μιλόσεβιτς -ισχυρίστηκε ο Μπερνς – επέμεινε να γίνει η συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου»(!), ενώ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του γιατί «τα σερβικά μέσα ενημέρωσης αγνόησαν τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου για την ανάγκη να γίνουν ελεύθερες και τίμιες εκλογές»! Είναι ατυχές, πρόσθεσε, το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αναγκάστηκε να συναντήσει τον Μιλόσεβιτς. Επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά ότι ο Γ. Παπανδρέου βρισκόταν σε απόλυτη συνεννόηση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόσθεσε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πρωτοβουλίες για την ενθάρρυνση πραγματικά δίκαιων και ελεύθερων εκλογών στη Σερβία με σκοπό την επιστροφή της δημοκρατίας στη χώρα αυτή. Και πιστεύουμε ότι η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου υπηρέτησε αυτό το σκοπό»!!! Ο Γ. Παπανδρέου, αναφέρει στη δήλωσή του ο Ν. Μπερνς, «ενημέρωσε τόσο εμάς όσο και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας πριν πραγματοποιήσει την επίσκεψη και βρήκε υποστήριξη στη μεταφορά του μηνύματος υπέρ του εκδημοκρατισμού. Μετέφερε το μήνυμα αυτό στις συναντήσεις του με κυβερνητικούς αξιωματούχους και στελέχη της αντιπολίτευσης. Δε μας εκπλήσσει το γεγονός ότι τα επίσημα σερβικά μέσα ενημέρωσης αποσιώπησαν το μήνυμα του κ. Παπανδρέου. Οσο για τον Μιλόσεβιτς, η θέση μας παραμένει ότι πρέπει να απομακρυνθεί από την εξουσία και να οδηγηθεί στη Χάγη».


Λεονταρισμοί εκπροσώπου
Νωρίτερα χτες η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της, επιχείρησε να εμφανίσει ως ανεξάρτητη την πολιτική στα Βαλκάνια! Κληθείς χτες ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Τηλ. Χυτήρης να σχολιάσει την αντίθεση του αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Σλ. Μιλόσεβιτς, απάντησε: «Η Ελλάδα κρίνει η ίδια ποια είναι η πολιτική της στα Βαλκάνια. Και αυτή εκδηλώνεται με το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών στο Βελιγράδι και τις άλλες πρωτεύουσες… Δεν άρεσε στους Αμερικανούς η σχετική συνάντηση. Τι να κάνουμε; Ας μην τους άρεσε!». Εσπευσε να προσθέσει πως «έχει σχολιαστεί ότι υπήρχε κάποια ψυχρότητα στο Βελιγράδι. Μπορεί και αυτό να συνέβη. Αλλά, εμείς επιμένουμε στη σωστή πολιτική που έχουμε για τα Βαλκάνια». Περιγράφοντας στη συνέχεια τη «σωστή» αυτή βαλκανική πολιτική, κατάφερε να αποδείξει ότι είναι πλήρως ταυτισμένη με τους στόχους των ΗΠΑ και της «νέας τάξης»: «Είμαστε υπέρ της αποκατάστασης ενός κλίματος ειρήνης και συνεργασίας, υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης. Ολα αυτά προϋποθέτουν δημοκρατικές διαδικασίες στην περιοχή. Είμαστε υπέρ της ευρωπαϊκής κατεύθυνσης των χωρών των Βαλκανίων».
Είχε προηγηθεί, αργά το βράδυ της Πέμπτης, δήλωση αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος είχε μεν εκφράσει την υποστήριξή του στην επίσκεψη, αλλά είχε χαρακτηρίσει ατυχή τη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Σλ. Μιλόσεβιτς προκαλώντας σύγχυση στην κυβέρνηση Σημίτη. Συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος ανέφερε: «Υποστηρίζουμε μια επίσκεψη για τους παραπάνω σκοπούς, δηλαδή την παροχή υποστήριξης στη δημοκρατική αντιπολίτευση. Αλλά οποιαδήποτε συνάντηση μιας ευρωπαϊκής προσωπικότητας του αναστήματος του κ. Γ. Παπανδρέου με άτομα που έχουν παραπεμφθεί για εγκλήματα πολέμου είναι ατυχής».


Επιμένει ο Γ. Παπανδρέου
Στο μεταξύ, ο Γ. Παπανδρέου συνέχισε την περιοδεία του στο Κόσσοβο και το Μαυροβούνιο μεταφέροντας τη γραμμή των ΗΠΑ και της ΕΕ. Συγκεκριμένα, χτες το πρωί ο Γ. Παπανδρέου βρέθηκε στο Κόσσοβο και στην πρωτεύουσα Πρίστινα όπου και συναντήθηκε με τον Ι. Ρουγκόβα και στη συνέχεια με τον Ολιβερ Ιβάνοβιτς, επικεφαλής των Σέρβων της Μιτρόβιτσα. Επίσης, συναντήθηκε με τον στρατιωτικό διοικητή του ΝΑΤΟ στρατηγό Ουντόνιο και τον επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο Μπερνάρ Κουσνέρ. Ο Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Βελιγράδι, ομολόγησε, άλλη μια φορά, ότι είχε στόχο να περάσει το μήνυμα πως η Ευρώπη επιθυμεί αποκατάσταση των σχέσεών της με τη Γιουγκοσλαβία, υπό την προϋπόθεση της διεξαγωγής ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών στη χώρα αυτή! Ειδικότερα για την κατάσταση στο Κόσσοβο, ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε: «Γνωρίζουμε τα προβλήματα. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο να τα ξεπεράσουμε. Αυτό δε θα γίνει αν ο καθένας επιμένει στις θέσεις του. Θα πρέπει να υπερβούμε τις διαιρέσεις και να επιχειρήσουμε να μεταφέρουμε στα Βαλκάνια το πλουραλιστικό, ευρωπαϊκό μοντέλο»! Αργά χτες το βράδυ ο Γ. Παπανδρέου αναμενόταν να φτάσει στο Μαυροβούνιο, όπου εκεί θα είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Η Ντ. Μπακογιάννη
Αποτυχημένο χαρακτήρισε το ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στη Γιουγκοσλαβία η αρμόδια τομεάρχης Ντ. Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι «κατάφερε το ακατόρθωτο: να οδηγήσει το σύνολο των δυνάμεων εναντίον της Ελλάδας και ταυτόχρονα να ακυρώσει τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας και το διακριτικό της ρόλο στα Βαλκάνια». Παράλληλα υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει στρατηγική της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στα Βαλκάνια. Υπάρχουν πειραματισμοί και το αποτέλεσμα είναι ότι τώρα έχουμε σημαντικό εθνικό κόστος». Η Ελλάδα, κατέληξε, έχασε άνευ λόγου και αιτίας το συγκριτικό πλεονέκτημα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων τόσο με τις επιλογές του Γ. Παπανδρέου όσο και με τις πρόσφατες δηλώσεις του Κ. Σημίτη στη ΔΕΘ.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters