Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Ο καθηγητής του MIT κατηγορείται για απόκρυψη κινεζικών κυβερνητικών συμβολαίων, ενώ έλαβε εκατομμύρια σε αμερικανικές επιχορηγήσεις

Ένας κορυφαίος καθηγητής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης συνελήφθη την Πέμπτη και κατηγορείται για απόκρυψη συμβολαίων εκατομμυρίων δολαρίων με την κινεζική κυβέρνηση, ενώ έλαβε εκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις για τη διεξαγωγή προηγμένης ενεργειακής έρευνας για την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Gang Chen, ένας καθηγητής κορυφή μέσα στο μηχανικό τμήμα μηχανικής στο MIT, ήταν «χρεώνονται από μήνυση για απάτη σύρμα, παραλείποντας να υποβάλει έκθεση ξένο

τραπεζικό λογαριασμό, και σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης σε μια φορολογική δήλωση,» το Υπουργείο Δικαιοσύνης είπε , προσθέτοντας ότι αυτό ήταν «σε σχέση με την αποτυχία αποκάλυψης συμβάσεων, ραντεβού και βραβείων από διάφορες οντότητες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στο Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ». Μερικές φορές, η Περιφέρεια του Υπουργείου Εισαγγελέων των ΗΠΑ της Μασαχουσέτης είπε σε μια δήλωση, ο Τσεν εργαζόταν απευθείας κατόπιν αιτήματος κινεζικών κυβερνητικών αξιωματούχων.

Chen είναι ο διευθυντής του MIT Pappalardo Μικρο / νανο Μηχανικών Εργαστήριο και διευθυντής του Solid-State Solar Thermal Energy Conversion Center. Από το 2013, η έρευνά του στο MIT χρηματοδοτήθηκε από περισσότερα από 19 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις και βραβεία από το Υπουργείο Ενέργειας, το Πεντάγωνο, την Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Έργων Άμυνας και άλλους ομοσπονδιακούς οργανισμούς, σύμφωνα με έγγραφα χρέωσης. Ταυτόχρονα, οι ερευνητές δήλωσαν ότι ο Τσεν και η ερευνητική του ομάδα έλαβαν τουλάχιστον 29 εκατομμύρια δολάρια σε ξένη χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένων 19 εκατομμυρίων δολαρίων από το Νότιο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας.

"Το MIT ήταν πολύ στενοχωρημένο από τη σύλληψη του καθηγητή Gang Chen σήμερα το πρωί. Το MIT πιστεύει ότι η ακεραιότητα της έρευνας είναι θεμελιώδης ευθύνη και λαμβάνουμε σοβαρά τις ανησυχίες σχετικά με την ακατάλληλη επιρροή στην έρευνα των ΗΠΑ", δήλωσε εκπρόσωπος του MIT στον Washington Examiner . "Ο καθηγητής Τσεν είναι ένα μακρόχρονο και πολύ σεβαστό μέλος της ερευνητικής κοινότητας, η οποία κάνει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης εναντίον του ακόμα πιο ενοχλητικό. Δεν μπορούμε να προσφέρουμε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το παράπονο της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή."

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι ο Τσεν, 56 ετών, ο οποίος ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Κίνα το 1989 και πολιτογραφήθηκε το 2000, πιθανότατα άρχισε να συνεργάζεται με την Κίνα ήδη από το 2012 και φέρεται να πραγματοποίησε διάφορα ραντεβού με την Κίνα «σχεδιασμένα για την προώθηση της τεχνολογικής και επιστημονικής ανάπτυξης της ΛΔΚ» παρέχοντας συμβουλές και εμπειρογνωμοσύνη - μερικές φορές απευθείας σε κυβερνητικούς αξιωματούχους της ΛΔΚ - και συχνά σε αντάλλαγμα για χρηματική αποζημίωση "και ότι ενήργησε ως« εμπειρογνώμονας στο εξωτερικό »για την κινεζική κυβέρνηση« κατόπιν αιτήματος του Προξενείου της ΛΔΚ στη Νέα Υόρκη »και υπηρέτησε ως μέλος τουλάχιστον δύο κινεζικών «προγραμμάτων ταλέντου».

Ένας ειδικός πράκτορας με έρευνες εσωτερικής ασφάλειας έγραψε μια ποινική καταγγελία 26 σελίδων σημειώνοντας ότι την ίδια στιγμή που δούλευε και συμβούλεψε τους Κινέζους κυβερνητικούς αξιωματούχους μεταξύ τουλάχιστον 2017 και 2019, ο Τσεν υπέβαλε αίτηση και έλαβε επιχορήγηση από το Υπουργείο Ενέργειας για τη χρηματοδότηση του MIT του έρευνα και απέτυχε να αποκαλύψει σχετικές πληροφορίες σχετικά με τις σχέσεις του με την κινεζική κυβέρνηση, όπως απαιτείται από τους κανόνες του Υπουργείου Ενέργειας. Ο πράκτορας είπε ότι η ομάδα νανομηχανικής του Chen στο MIT «επικεντρώνεται στα φαινόμενα νανοκλίμακας και στα φαινόμενα μετατροπής ενέργειας» και η έρευνά της «έχει εφαρμογές στην αποθήκευση ενέργειας, τη μετατροπή και τη χρήση». Ο πράκτορας είπε ότι ο Τσεν «συνέβαλε σημαντικά στην κατανόηση της αγωγιμότητας θερμότητας στις νανοδομές,

Ορισμένοι άλλοι ερευνητές συνελήφθησαν πρόσφατα επειδή φέρεται να αποκρύβουν τους δεσμούς τους με το πρόγραμμα Thousand Talents της Κίνας ενώ έλαβαν κρατικές επιχορηγήσεις από τις ΗΠΑ και οι ΗΠΑ συνέλαβαν και κατηγορούσαν ορισμένους επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του τμήματος χημείας του Χάρβαρντ Charles Lieber . Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε τον Νοέμβριο ότι, τον περασμένο χρόνο, είχε επίσης ασκήσει απάτη, ψευδείς δηλώσεις, φόρους, λαθρεμπόριο και άλλες κατηγορίες εναντίον 10 ακαδημαϊκών που εργάζονται σε ερευνητικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ.

Ο διευθυντής του FBI Christopher Wray είπε τον Ιούλιο ότι το FBI έχει πάνω από 2.000 ενεργές έρευνες που εντοπίζουν την κυβέρνηση στην Κίνα και ότι αυτές οι υποθέσεις αντιπροσώπευαν αύξηση 1.300% από μια δεκαετία πριν.

Η ποινική καταγγελία εναντίον του Τσεν ανέφερε ένα μεγάλο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε από τον λογαριασμό του MIT το 2016 που φάνηκε να σκιαγραφεί είναι οι σκέψεις για το πώς να αξιοποιήσει τη θέση του με τον MIT για να συνεργαστεί με την Κίνα.

Οι ερευνητές σημείωσαν την Πέμπτη ότι ο Τσεν «φέρεται επίσης ότι δεν κατάφερε να γνωστοποιήσει στην IRS στη φορολογική του δήλωση το 2018 ότι διατηρούσε τραπεζικό λογαριασμό στη ΛΔΚ με περισσότερα από 10.000 $ το 2018.» Συνολικά, η κατηγορία της απάτης μέσω σύρματος θα μπορούσε να οδηγήσει σε φυλάκιση έως και 20 ετών, η κατηγορία της ψευδούς δήλωσης θα μπορούσε να τον καταδικάσει έως και πέντε χρόνια στη φυλακή και η κατηγορία ότι δεν υπέβαλε έκθεση τραπεζικού λογαριασμού στο εξωτερικό θα μπορούσε να τον πάρει πέντε χρόνια. πίσω από τα κάγκελα, αν και οι προτάσεις είναι γενικά πιο χαλαρές.

Ο Τζον Ντέμερς, ο βοηθός γενικός εισαγγελέας για την εθνική ασφάλεια, δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι περισσότεροι από 1.000 ξένοι ερευνητές που ήταν συνδεδεμένοι με τον κινεζικό στρατό έφυγαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από μια καταστολή φέτος το καλοκαίρι που είχε ως αποτέλεσμα μισή ντουζίνα μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας να σπουδάσουν στις ΗΠΑ. συνελήφθη και κατηγορήθηκε για ψέματα στις αιτήσεις φοιτητικής βίζας.

Επιπλέον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανάγκασε το κλείσιμο του κινεζικού προξενείου στο Χιούστον για ισχυρισμούς ότι συμμετείχε σε κατασκοπεία στις ΗΠΑ και ένας από τους Κινέζους στρατιωτικούς ερευνητές συνελήφθη αφού κρύφτηκε στο κινεζικό προξενείο του Σαν Φρανσίσκο.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ GOOGLE TRANSLATE




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters