Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Δακρύβρεχτοι και αδάκρυτοι εγχώριοι σαλτιμπάγκοι μας κοροϊδεύουν...

IgorSuassuna / pixabay
Η εμφάνιση και στη χώρα μας του αμφιλεγόμενου διεθνώς πλέον κορωνοϊού, για όσους δεν καλύπτουν με τη "μάσκα" και τα μάτια τους και δεν αρκούνται στην "τρομοκρατία" των στρατευμένων ΜΜΕ, αποτελεί μια δεινή δοκιμασία της συνείδησης για τους εγχώριους "προσωπιδοφόρους" της πολιτικής, και αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την έλλειψη πολιτικής ευθύνης, ικανότητας και ειλικρίνειας.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Ο κορωνοϊός "βοήθησε" τους σαλτιμπάγκους της πολιτικής, συνεπικουρούμενους από έναν δακρύβρεκτο καθηγητή λοιμωξιολόγο και έναν αδάκρυτο Ταρτούφο με στοιχεία αγροικίας, να ενισχύσουν την "προβατοποιημένη λογική" των πολιτών, αλλά και να καταλάβουν μια διακεκριμένη θέση στην "πινακοθήκη" των μελλοντικών ηττημένων της πολιτικής απάτης, της παραπλάνησης δια του φόβου και για τη διαστρέβλωση της αλήθειας.
Για μια σκόμη φορά ο τόπος τούτος κατακερματίζεται στα βράχια της πολιτικής σκοπιμότητας με πρόσχημα τον σταστιστικά ανύπαρκτο κορωνοϊό στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή. Και δεν θα αργήσει να φανεί ότι τα άμετρα μέτρα της κυβέρνησης, ανεξάρτητα όσων πιστεύουν ότι "σώθηκαν" από τον κορωνοϊό, οι ίδιοι πολλοί που πίστευαν ότι σώθηκαν από τα δυσβάστακτα μνημόνια, θα φανεί ότι ο τόπος θα γεμίσει από τα "πτώματα" των πολιτικών ψεμάτων, με την οσμή της πτωμαΐνης να μη λέει να εξαφανιστεί.

Καλό θα μας κάνει να διαβάσουμε το "Ονειρο ενός γελοίου" του ιδιοφυούς, ψυχογράφου και κορυφαίου της παγκόσμιας λογοτεχνίας Φιόντορ Μιχαηλόβιτς Ντοστογιέφσκι, για να αντιληφθούμε τι σημαίνει αποθέωση της υποκρισίας, του παραλογισμού και της γελοιότητας.

Με τον κορωνοϊό, ο πολιτικός αβδηριτισμός και κρετινισμός, ο πολιτικός καιροσκοπισμός, με τη συνδρομή αμφιλεγόμενου ήθους επιστημόνων, έστησαν κακότεχνες παραστάσεις πανικού για το φιλοθεάμον και ευσυγκίνητο κοινό.

Μια "εικόνα" της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας αρκούντως τραγελαφική. Μια κατάσταση άκρως σουρεαλιστική. Όλες αυτές οι αποφλοιωμένες συνειδήσεις να "συνωθούνται" στην ευημερία της βλακείας με διαστάσεις ωστόσο επικίνδυνης πονηρίας.

Μας αποχαιρέτησαν χθες ο δακρύβρεκτος Τσιόδρας και ο αδάκρυτος Χαρδαλιάς, με την υπόμνηση βέβαια ότι δεν αποκλείεται να τους ξαναδούμε, αν...Υποθέτω αναμένεται πρωθυπουργικό διάγγελμα, για να ρίξει μια ελπίδα "κουρελιασμένη" στους χιλιάδες καταστρεμμένους επαγγελματίες, με μπόλικη κολακεία στους συμμορφωμένους, από τον τρόμο ωστόσο Ελληνες, που έγιναν "υπόδειγμα" λαού στην Ευρώπη κι όχι μόνο.

Είναι καλό ο Ελληνας της ανοχής, της ευπιστίας και κατ' εξοχήν απληροφόρητος, με τα άεργα όνειρά του, να διαβάσει το "Ονειρο ενός γελοίου" του Ντοστογιέφσκι. Έτσι, θα θαυμάσει την τραγική φύση, τη δραπέτευση του ανθρώπου από την άθλια πραγματικότητα, που όταν συνήλθε τη βρήκε απροσμέτρητα τραγικότερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home


Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters