Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Περιγραφή των αστρικών και αιτιατών πεδίων


Συλλογή επεξεργασία από το Ζάχο Σκαφίδα

Πολλές πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς για τους αστρικούς κόσμους, αστρικές διαστάσεις, αστρική προβολή. Μια εμπεριστατωμένη αναφορά κάνει ο Γιογκανάντα στο βιβλίο του η αυτοβιογραφία ενός γιόγκι. Θα χρησιμοποιήσουμε την αναφορά του που θα επεξεργαστούμε και συμπληρώσουμε σύμφωνα με τις σύγχρονες έρευνες διαφόρων μελετητών και φυσικά τις προσωπικές μου εμπειρίες.

Ο Γιογκανάντα αναφέρει ότι καθισμένος στο ξενοδοχείο στη Βομβάη στις 19 Ιουνίου το 1936 κατά την διάρκεια του διαλογισμού του εμφανίστηκε ο δάσκαλος του Σρι Γιουκτέσβαρ με σάρκα και οστά. Εκεί αρχίζει ο διάλογος και η διδασκαλία από τον Γιουκτέσβαρ που έχει έρθει από ένα πλανήτη της αστρικής διάστασης που λέγεται Χιρανιαλόκα .

Περιγραφή του Χιρανιαλόκα
Οι κάτοικοι του είναι εξελιγμένα όντα που χρησιμοποιούν το αστρικό φορέα τους για να εκδηλωθούν. Έχουν περάσει αρκετές ζωές και έχουν περάσει από πολλούς αστρικούς κόσμους για να ελευθερωθούν από το κάρμα τους.
(Κάρμα δεν είναι τίποτα άλλο από μάθηση. Κάποιοι έρχονται με ειδική αποστολή την διδασκαλία ή να ανεβάσουν την δόνηση του πλανήτη αναπτύσσοντας πολιτιστικά επιτεύγματα. Αλλά και αυτοί δεν γίνεται να μη μάθουν.  Κανένας δεν υποχρεώνεται να μάθει κάτι αν δεν θέλει. Φανταστείτε τις διάφορες ενσαρκώσεις σαν τις τάξεις ενός σχολείου. Για να πας στην επόμενη τάξη θα πρέπει να έχεις μάθει τα μαθήματα της προηγούμενης. Αν κάποιος δεν θέλει να πληρώσει το κάρμα του, δηλαδή να μάθει όλα τα μαθήματα της τάξης του, δεν υποχρεώνετε να πληρώσει. Απλά δεν πάει στην άλλη τάξη.. Μερικοί λένε, και ο Γιογκανάντα, ότι μπορεί ένας δάσκαλος να σηκώσει το κάρμα των μαθητών του και να εξελιχθούν. Αυτό δεν στέκει, δεν είναι δυνατόν να μάθεις τα
 μαθηματικά της τρίτης τάξης αν δεν έχεις μάθει της δευτέρας.

Όταν ένας δάσκαλος αναλάβει την ευθύνη να πάει τους μαθητές του από την πρώτη τάξη στη έκτη απλά οι μαθητές δεν θα καταλαβαίνουν τίποτα. Και αν περαστούν οιγνώσεις με υπερφυσικό τρόποδεν θα υπάρχει βίωση. Αυτός είναι ο σκοπός της εκδήλωσης, η βίωση. Τώρα οι δάσκαλοι που πιστεύουν ότι μπορούν να σηκώσουν κάρμα, το σηκώνουν και αρρωσταίνουν. Αυτοί είναι οι νόμοι της ύλης, ότι πιστεύεις έντονα, αυτό είναι. Η πίστη είναι νοητική ενέργεια, προκαλεί καμπύλωση στο χωροχρονικό συνεχές και τείνει προς υλοποίηση.

Στο Χιρανιαλόκα δεν μπορεί κανείς να μπει αν δεν έχει περάσει από το σαμπικάλπα σαμάντι, τη μερική ενότητα με το δημιουργό, στο νιρμπικάλπα σαμάντι, όπου κινείται στους κόσμους χωρίς να χάνει καθόλου την ενότητα του με τον δημιουργό.Κατά την εκδήλωση οι θεϊκές ακτίνες έχουν δημιουργήσει διάφορα σώματα. Χοντρικά αναφέρουμε τρία σώματα που εγκλωβίστηκε η ακτίνα ή ψυχή. Το υλικό, το αστρικό, το αιτιατό. Το υλικό το γνωρίζουμε, το αστρικό εργάζεται με την συνειδητότητα του και τα αισθήματα του, είναι φτιαγμένο από άτομα μη υλικά και πράνα. Το αιτιατό είναι το μακάριο βασίλειο των ιδεών.

Τα αστρικά πεδία
Η αστρική διάσταση αποτελείται από άπειρες ζώνες ή πλανήτες αν θέλεις, που βρίθουν από αστρικά όντα. Οι κάτοικοι μπορούν να ταξιδεύουν με ταχύτητα μεγαλύτερη από το φως στους κόσμους που τους επιτρέπει η εξέλιξη τους και οι ιδιοσυχνότητες του σώματος τους.

(Ιδιοσυχνότητες δεν είναι οι γνωστές υλικές, αλλά μη υλικές, ψυχικές, της φύσεως των συναισθημάτων. Στόχος των διαφόρων πεδίων αστρικών, πνευματικών και ασύλληπτων, είναι η μορφοποίηση του εκδηλωμένου).
Ο χρόνος είναι διαφορετικός από αυτόν που αντιλαμβανόμαστε εμείς. Είναι γνωστό από τη θεωρία της σχετικότητας ότι όσο αυξάνει η πυκνότητα τόσο πιο γρήγορα κυλάει ο χρόνος. Συνεπώς στους αστρικούς κόσμους ο χρόνος κυλάει πιο αργά.

Τα αστρικά πεδία είναι απέραντα για την αντίληψη μας. Ο Γιουκτέσβαρ αναφέρει πλανήτες, δεν είναι ακριβώς πλανήτες, είναι άπειρες τοποθεσίες ομοειδών ψυχοσυναισθηματικών συχνοτήτων που προσελκύονται η ευρισκόμενοι σε αυτή την κατάσταση. Αναφέρεται ότι οι κάτοικοι χρησιμοποιούν ακτίνες φωτός για την μεταφορά τους. Δεν είναι έτσι, μια σημαντική μεταβολή στη ψυχοσυναισθηματική τους κατάσταση τους μεταφέρει σε άλλους κόσμους ακαριαία.

Εδώ υπάρχει ακόμα και αστρικό Σέλας, αστρική νύχτα και λοιπά γήινα. Αυτά υπάρχουν στους κατώτερους αστρικούς κόσμους όπως και οι αστρικές κολάσεις. Οτιδήποτε γήινο μπορεί κάποιοι να το συναντήσουν στα αστρικά πεδία διότι είναι πεδία που δημιουργούν οι απανταχού συμπαντικές συνειδήσεις. Μπορεί κανείς συναντήσει ότι πιο όμορφο έχουν φανταστεί οι συμπαντικές συνειδήσεις καθώς και ότι πιο απαίσιο.

Νεράιδες, γοργόνες, τελώνια, ξωτικά, ημίθεοι και παντός είδους πνεύματα κατοικούν σε διαφορετικούς κόσμους. Αναφέρεται ότι τα κακά πνεύματα είναι οριοθετημένα σε ειδικές περιοχές και ότι τα καλά μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα. Αυτό ισχύει διότι οι ιδιοσυχνότητες τους τους καθηλώνουν στους κόσμους τους. Αν συνειδητοποιήσουν την κατάσταση τους και θελήσουν αλλαγή ακαριαία βρίσκονται στον αντίστοιχο κόσμο.

(Κατά την διάρκεια των αναδρομών επανειλημμένα έχουμε βοηθήσει νεκρούς που είναι συγγενείς με τον αναδράμοντα. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ψυχές βρίσκονται σε ημίφως και αρκετές φορές σε σκοτάδι. Πάντα αναγνωρίζουν το συγγενικό πρόσωπο τους διότι τους δένουν κοινές ψυχοσυναισθηματικές καταστάσεις. Τους παίρνουμε και τους τραβάμε σε κάποιους από τους όμορφους φωτεινούς κήπους των ανωτέρων αστρικών πεδίων. Στη συνέχεια τις επόμενες φορές τους βρίσκουμε σε παρόμοιους κόσμους σαν αυτούς που είχαν στην υλική ζωή τους. Πχ ένα εκθέτη έργων ζωγραφικής, όταν τον πήραμε από το ημίφως και τον τραβήξαμε σε ένα όμορφο φωτεινό δάσος, στη συνέχεια τον βρήκαμε να συμμετέχει σε συζητήσεις με αρκετούς άλλους που ασχολούνταν με έργα τέχνης. Ήταν τόσο ευχαριστημένος που πέρα από ένα ευχαριστώ, μας άφησε για τις σημαντικές συζητήσεις που είχε.)

Όλα τα όντα υλικά, αστρικά, πνευματικά, είναι θεϊκές εκδηλώσεις με ελευθερία βούλησης. Ανάλογα με το δίαυλο ένωσης με το Θεό κατεβάζουν ενέργειες. Όταν κοπεί ο δίαυλος σύνδεσης εξαφανίζονται. Η εξαφάνιση των κατωτέρων πεδίων δεν εξυπηρετεί διότι δεν θα υπάρχει δείγμα για την αντίληψη του αντιθέτου.
Το υλικό πεδίο γίνεται αντιληπτό από τις γνωστές αισθήσεις και την εγκεφαλική λειτουργία. Στα αστρικά πεδία υπάρχουν όλες οι γνωστές αισθήσεις και λειτουργίες. Λέγεται ότι οι κύριες λειτουργίες γίνονται από το αστρικό μάτι που είναι κάθετο στο μέτωπο.

Το αστρικό σώμα αν τραυματισθεί, μέσω της θέλησης διορθώνεται αυτομάτως. Ο κατώτερος αστρικός κόσμος είναι πολύ εύθραυστος, μεταβαλλόμενος και ασταθής. Αναφέρεται ότι οι αστρικές οντότητες είναι όμορφες. Αυτό ισχύει για τα ανώτερα αστρικά πεδία. Τα ενδύματα τους ποικίλουν ανάλογα τον κόσμο που βρίσκονται.
Στις ανώτερες αστρικές διαστάσεις όπως στο Χιρανιαλόκα γίνονται εορτές όταν ένα ον – αφού έμαθε ότι του προσέφεραν οι υλικές και αστρικές διαστάσεις, αφού έχει φτάσει στο νιρμπικάλπα – αναχωρεί πλέον για τις ανώτερες πνευματικές διαστάσεις.

Όντα που είχαν φιλικές σχέσεις σε διάφορες ζωές εύκολα αναγνωρίζονται, άσχετα με την μορφή που έχουν. Ένα ον είναι σαν ένα ηθοποιό που παίζει διάφορους ρόλους, παρόλο που αλλάζει μορφή και ρόλο, εύκολα τον αναγνωρίζει κάποιος.

(Οι διάφοροι αστρικοί φορείς από τις διάφορες ζωές βρίσκονται σε διάφορα αστρικά επίπεδα. Όταν ένα ον φτάσει σε υψηλό επίπεδο, τις αναγνωρίζει, τις αποδέχεται, τις ενσωματώνει κάτω από το δικό το εγώ, κάνει κάθαρση των αρνητικών καταστάσεων κρατώντας τις θετικές και την ιστορία. Στη συνέχεια μέσα από την διεύρυνση της συνείδησης του σε συμπαντική, τις ενσωματώνει στο Θείο, χωρίς να χάνει το ατομικό εγώ).

Τα ανώτερα όντα της Χιρανιαλόκα παραμένουν το περισσότερο χρόνο ξύπνια σε έκσταση κατά την διάρκεια της μεγάλης αστρικής μέρας και νύχτας βοηθώντας στην επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων της συμπαντικής διακυβέρνησης.
( Όντα που έχουν φτάσει στην πλήρη ένωση δεν χρειάζονται ύπνο. Ο ύπνος εξυπηρετεί το Θείο σπινθήρα μας να δράσει ανενόχλητος στη συντήρηση του υλικού σώματος, χωρίς τις αρνητικές πεποιθήσεις που δημιουργεί ο υλικός εγκέφαλος. Όλα τα προβλήματα είναι λυμένα, όλα είναι γνωστά, απλά τα όντα αυτά τα κάνουν αντιληπτά στη διάσταση τους και από εκεί άλλα όντα σε κατώτερες διαστάσεις. Κατά κάποιο τρόπο κατεβάζουν την υψηλή συχνότητα τους.Το όνειρο εικονοποιεί τα προβλήματα, τις αγωνίες, τις φοβίες, τις επιθυμίες, κλπ. Αυτό είναι απαραίτητο διότι αυτές θα βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση στο υποσυνείδητο και θα προκαλούν παρόμοια γεγονότα σε συσσωρευμένη κατάσταση. 
Η εικονοποίηση υποσυνειδήτων και ασυνειδήτων συναισθημάτων που κάνουμε κατά την αναδρομή, είναι σημαντικότατες για την σωστή ψυχολογική κατάσταση κάθε ατόμου. Το όνειρο στερείται λογικής διότι διαφορετικά δεν δύναται να εμφανιστεί χωρίς εμπόδια. Τα όντα που ζουν στο νιρμπικάλπα σαμάντι ζουν αποκλειστικά μέσα στο Θεϊκό όνειρο και δεν έχουν ανάγκη από όνειρα για κάθαρση του υποσυνείδητου ).(Το σημαντικότατο βήμα κάποιου που έχει στόχο την Θέωση είναι το σαμπικάλπα σαμάντι, τη μερική ενότητα με το δημιουργό, και το νιρμπικάλπα σαμάντι, όπου κινείται στους κόσμους χωρίς να χάνει καθόλου την ενότητα του με τον δημιουργό.                               
           
Τα αστρικά πεδία είναι εύπλαστα και διαμορφώνονται από τη σκέψη. Αυτό σημαίνει ότι στα χαμηλά επίπεδα, κολάσεις, επικρατούν πραγματικές κολάσεις. Όσο ανερχόμαστε σε θετικές ψυχοσυναισθηματικές καταστάσεις, τόσο αυξάνει το φως, η ομορφιά, η γαλήνη. Οι μορφές δεν είναι σταθερές και ο καθένας μπορεί να έχει τη μορφή που επιθυμεί. Μπορεί ο καθένας να υλοποιεί ότι θέλει, φρούτο, λουλούδι, κάποιο αντικείμενο.

Οι απόγονοι δεν γεννιούνται υλοποιούνται από τα αστρικά όντα με τη βοήθεια της συμπαντικής τους θέλησης. Το αστρικό σώμα δεν αισθάνεται κρύο ζέστη όπως στο φυσικό περιβάλλον.

Η ανατομία περιλαμβάνει τον αστρικό εγκέφαλο, τα έξι αφυπνισμένα κέντρα στη σουσούμνα ή κεντρική στήλη. Η συμπαντική ενέργεια διοχετεύεται στον αστρικό εγκέφαλο, από εκεί στη καρδιά και ύστερα στα αστρικά νεύρα και κύτταρα του σώματος.

Το αστρικό σώμα συνήθως έχουν την τελευταία υλική μορφή που σε λίγο χρόνο αποκτά νεανική μορφή. Κάποιοι μπορούν να επιλέξουν μορφές και εμφάνιση. Παρόλο που έχουν παρόμοια γήινη μορφή, οι διάφορες αισθήσεις δεν γίνονται από τα όργανα αυτά, αλλά από την έκτη αίσθηση.

Τα ανώτερα όντα αισθάνονται οξύ πόνο αν κάνουν οποιοδήποτε λάθος στη συμπεριφορά τους σχετικά με την αντίληψη της αλήθειας. Γίνεται αγώνας να συντονιστεί η σκέψη και η πράξη με την τελειότητα του πνευματικού νόμου.
Ανάλογα με τις επιθυμίες των κατοίκων μπορούν να υπάρχουν στο έδαφος διάφορα λαχανικά αστρικά ρυάκια, λαμπερές πηγές φωτός, όμορφα λουλούδια σε διάφορους κήπους. Δεν έχουν ανάγκη από τροφή, αυτά υπάρχουν όταν έχουν ανάγκη να ικανοποιήσουν κάποιες επιθυμίες τους.

(Αν θέλετε να ακούσετε τι είδε ο Ντέιβιντ Μπένετ που γύρισε από τον θάνατο δείτε το βίντεο και διαβάστε το άρθρο: Οι επιθανάτιες εμπειρίες του Ντέιβιντ Μπένετ και Dr Eben Alexander)


Όταν ένα ον εισέλθει στον αστρικό κόσμο συναντά πλήθος συγγενών, πατέρων, μητέρων, παιδιών, φίλων που είχε από τις διάφορες γήινες ενσαρκώσεις. Τότε καταλαβαίνει ότι δεν γίνεται να έχει ιδιαίτερη αγάπη σε κάποιο από αυτά. Έτσι μαθαίνει να προσφέρει ίση αγάπη σε όλες τις εξατομικευμένες εκφράσεις του Θείου.

Ο χρόνος κυλάει με διαφορετικό ρυθμό από τον γνωστό στη γη. Η αναλογία είναι περίπου ένας γήινος χρόνος ισοδυναμεί με 10 αστρικά χρόνια. Ο χρόνος παραμονής στα αστρικά πεδία ποικίλη για κάθε ον, ανάλογα με το κάρμα που θέλει να βιώσει, όποτε αποφασίσει να το βιώσει.

Όταν φτάνει στο σημείο της επανενσάρκωσης επέρχεται αστρικός θάνατος και αρχίζει η συνειδητότητα του γήινου σώματος. Σε κάποιο διάστημα θα επέλθει ο υλικός θάνατος και θα υπάρξει αστρική συνειδητότητα σε ένα συνεχή κύκλο ως την απελευθέρωση.

(Εδώ τα πράγματα είναι περίπλοκα και διίστανται ανάλογα με κάθε ερευνητή. Κάποιοι λένε ότι το αστρικό δεν διαλύεται παραμένει στο αστρικό κόσμο με μια ελάχιστη συνειδητότητα ως ότου κάθε ψυχή φτάσει σε μια τελειότητα αναγνωρίσει τα κομμάτια της και τα συγχωνεύσει. Κατά το Μάικλ Νιούτον περίπου το 30% της ψυχικής ενέργειας ενσωματώνεται στη παρούσα ενσάρκωση η υπόλοιπη ψυχική ενέργεια παραμένει στα άλλα πεδία)

Το γήινο σώμα είναι φτιαγμένο από τα όνειρα του δημιουργού που έγιναν στερεά και απέκτησαν αντικειμενική υπόσταση. Ο υλικός κόσμος κυριαρχείται από δυαδικότητα, αρρώστια – υγεία, κέρδος – απώλεια, κλπ. Το υλικό σώμα, το ψυχικό και το αιτιατό είναι ενωμένα με την επιθυμία της ύπαρξης. Οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες είναι η ρίζα της ανθρώπινης δουλείας.

Τα αστρικά όντα απολαμβάνουν την αιθέρια μουσική του φωτός και τις ανεξάντλητες εκφράσεις του μεταβαλλόμενου φωτός. Τα αστρικά όντα μυρίζουν γεύονται, αγγίζουν. Όλες οι επιθυμίες υλοποιούνται από τις συμπυκνωμένες σκέψεις και όνειρα.
(Σε πολλές αναδρομές το υποκείμενο βρίσκεται σε πανομοιότυπους χώρους με τη γη και στο δείπνο του έχει κάθε είδους φαγητά που δεν γνωρίζει να εξηγήσει πως βρέθηκαν εκεί. Επίσης δεν αναφέρει κάποια εργασία, η βλέπει σπίτια με ανοιχτά παράθυρα και δεν μπορεί να εξηγήσει πως είναι δυνατόν αυτά να είναι λογικά. Προφανώς βρισκόμαστε σε κ
άποια αστρικά πεδία).
Μια πειραματική εμπειρία αυτών των πεδίων μπορείτε να έχετε από το άρθρο: Ταξίδι στις Ανώτατες Σφαίρες του Φωτός


Τα αιτιατά πεδία
Οι αιτιατές επιθυμίες εκπληρώνονται μόνο με την αντίληψη. Τα σχεδόν ελεύθερα όντα που είναι εγκλωβισμένα μόνο σε αιτιατό σώμα βλέπουν ολόκληρο το σύμπαν ως προβολή των ιδεών, ονείρων Θεού, μπορούν να υλοποιούν οτιδήποτε και τα πάντα με σκέτη σκέψη.

Τα αιτιατά όντα επομένως αντιλαμβάνονται την απόλαυση των υλικών αισθήσεων ή την αγαλλίαση του αστρικού κόσμου ως χονδροειδή αποπνικτική για τις λεπτές ευαισθησίες της ψυχής. Τα αιτιατά όντα απαλλάσσονται από τις επιθυμίες τους εκπληρώνοντάς τες αμέσως. Αυτοί που αντιλαμβάνονται ότι είναι καλυμμένοι μόνο με ένα εύθραυστο πέπλο ενός αιτιατού σώματος μπορούν να δημιουργούν ολόκληρα σύμπαντα όπως ο Δημιουργός. Επειδή όλη η δημιουργία είναι φτιαγμένη από τη συμπαντική ονειρική υφή, η ψυχή που είναι λεπτά ντυμένη μόνο με το αιτιατό σώμα διαθέτει απέραντες δημιουργικές δυνάμεις.

Η απλή και μόνο ύπαρξη ενός σώματος υποδηλώνει ότι είναι αποτέλεσμα ανεκπλήρωτων επιθυμιών. Όσο η ψυχή ενός ανθρώπου είναι εγκλωβισμένη σε ένα, δύο τρία σώματα-δοχεία, σφραγισμένα σφιχτά με τον φελλό της άγνοιας και των επιθυμιών, δεν μπορεί να συγχωνευθεί με τη θάλασσα του Πνεύματος. Όταν το χονδροειδές υλικό δοχείο καταστρέφεται από σφυρί του θανάτου, τα άλλα δύο καλύμματα -το αστρικό και το αιτιατό- παραμένουν ακόμα, εμποδίζοντας την ψυχή να ενωθεί συνειδητά με την Πανταχού Παρούσα Ζωή. Όταν μέσω της σοφίας εξαλειφθούνόλες οι επιθυμίες, η δύναμη της σοφίας αυτής αρχίζει να θρυμματίζει τα δύο εναπομείναντα δοχεία. Η μικροσκοπική ανθρώπινη ψυχή αναδύεται ελεύθερη επιτέλους και γίνεται ένα με την Απροσμέτρητη Απεραντοσύνη.

Στον αιτιατό κόσμο σμίγουν ο νους και η ύλη. Ό,τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στη φαντασία του, ένα αιτιατό ον μπορεί να το κάνει στην πραγματικότητα. Τα όντα στον αιτιατό κόσμο όμως έχουν πολύ μεγαλύτερη ελευθερία και μπορούν χωρίς προσπάθεια να μετατρέπουν ακαριαία τις σκέψεις τους κάνοντάς τες να έχουν αντικειμενική υπόσταση, χωρίς κανένα υλικό ή αστρικό εμπόδιο ή καρμικό περιορισμό.(Πολλοί δικαιολογημένα θα κάνουν την ερώτηση γιατί η σκέψη δεν έχει αυτή τη δύναμη στο υλικό πεδίο. Το υλικό πεδίο δεν έχει την υφή της σκέψης. Είναι πεδίο δυαδικότητας του καλού και του κακού. Αν οι σκέψεις είχαν μεγάλη δύναμη, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι το μόνο που θα γίνονταν στο πεδίο μας θα ήταν η καταστροφή).

Τα αιτιατά πλάσματα βλέπουν τη διαφορά ανάμεσα στο σώμα τους και τις σκέψεις ως απλές ιδέες. Τα αιτιατά όντα, με τη σκέψη τους και μόνο, μπορούν να βλέπουν, να ακούν, να μυρίζουν, να γεύονται και να αγγίζουν. Δημιουργούν οτιδήποτε ή το διαλύουν με τη δύναμη του συμπαντικού νου. Η ψυχή δεν χρειάζεται πια να βιώνει τη χαρά της ως ένα εξατομικευμένο κύμα συνειδητότητας, αλλά είναι συγχωνευμένη με τον Έναν Συμπαντικό Ωκεανό, με όλα τα κύματά του – αιώνιο γέλιο, αιώνια συγκίνηση, αιώνιος παλμός.

Όταν μια ψυχή βγει από το κουκούλι της των τριών σωμάτων δραπετεύει για πάντα από τον νόμο της σχετικότητας και γίνεται ανείπωτο Αιώνια-Υπάρχον. Όταν μια ψυχή βγαίνει τελικά από τα τρία δοχεία της σωματικής αυταπάτης, γίνεται ένα με το Άπειρο χωρίς να χάσει την ατομικότητα της.

Ο μη ανεπτυγμένος πνευματικά άνθρωπος πρέπει να υποβληθεί σε αμέτρητες γήινες, αστρικές και αιτιατές ενσαρκώσεις για να αναδυθεί από τα τρία σώματά του. Το υλικό κάρμα ή οι επιθυμίες του ανθρώπου πρέπει να εξαλειφθούν ολοκληρωτικά για να μπορέσει να μείνει στον αστρικό κόσμο και να μην ξαναγεννηθεί στη γη.

Δύο είδη πλασμάτων ζουν στις αστρικές σφαίρες. Πρώτον, αυτοί που έχουν ακόμα γήινο κάρμα από το οποίο πρέπει να απαλλαγούν και οι οποίοι επομένως πρέπει να ξαναγεννηθούν σε χονδροειδές υλικό σώμα ώστε να εξοφλήσουν το καρμικό χρέος τους. Και οι εδραιωμένοι κάτοικοι. Τέτοια όντα έχουν μόνο αστρικό και αιτιατό κάρμα να εξοφλήσουν. Με τον αστρικό θάνατο αυτά τα όντα περνούν στον άπειρα πιο εξευγενισμένο και λεπτοφυή αιτιατό κόσμο.

Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι στη γη δεν έχουν μάθει, μέσω του οράματος που αποκτάται με τον διαλογισμό, να εκτιμούν τις ανώτερες χαρές και τα πλεονεκτήματα της αστρικής ζωής κι έτσι μετά τον θάνατο θέλουν να επιστρέφουν στις περιορισμένες, ατελείς απολαύσεις της γης. Έτσι και πολλά αστρικά όντα κατά τη διάρκεια της φυσιολογικής αποσύνθεσης των αστρικών σωμάτων τους δεν καταφέρνουν να φανταστούν το εξελιγμένο στάδιο της πνευματικής χαράς στον αιτιατό κόσμο και σκεπτόμενοι συνεχώς την πιο χονδροειδή και φανταχτερή αστρική ευτυχία, λαχταρούν να ξαναγυρίσουν στον αστρικό παράδεισο.

Η αλληλοδιείσδυση των τριών σωμάτων του ανθρώπου εκφράζεται με πολλούς τρόπους μέσω της τρίπτυχης φύσης του. Ένα ανθρώπινο ον στη γη, όταν είναι ξύπνιο, έχει λίγο-πολύ τη συνειδητότητα και των τριών οχημάτων του. Όταν είναι προσηλωμένος στις αισθήσεις -στη γεύση, την όσφρηση, την αφή, την ακοή, ή την όραση- λειτουργεί κυρίως μέσω του υλικού του σώματος. Όταν χρησιμοποιεί τη φαντασία του ή τη θέλησή του λειτουργεί κυρίως μέσω του αστρικού του σώματος. Η αιτιατή οντότητά του εκφράζεται όταν ο άνθρωπος σκέφτεται ή βυθίζεται στην ενδοσκόπηση ή διαλογίζεται. Οι μεγαλοφυείς σκέψεις που έρχονται στον νου ενός ιδιοφυούς ανθρώπου οφείλονται στην τακτική τουεπικοινωνία με το αιτιατό του σώμα. Μ’ αυτήν την έννοια ένα άτομο μπορεί να ταξινομηθεί χονδρικά σε “υλιστικό άνθρωπο”, “ενεργητικό άνθρωπο”, ή “διανοούμενο άνθρωπο”.

Ένας άνθρωπος ταυτίζεται για περίπου δεκαέξι ώρες την ημέρα με το υλικό του όχημα. Μετά κοιμάται, αν ονειρεύεται, παραμένει στο αστρικό του σώμα δημιουργώντας χωρίς καμία προσπάθεια οποιοδήποτε αντικείμενο, ακριβώς όπως κάνουν τα αστρικά όντα. Αν ο ύπνος του ανθρώπου είναι βαθύς και χωρίς όνειρα, για αρκετές ώρες μπορεί να μεταφέρει τη συνειδητότητά του ή την αίσθηση ότι “υπάρχει” στο αιτιατό σώμα, τέτοιος ύπνος είναι αναζωογονητικός. Αυτός που ονειρεύεται επικοινωνεί με το αστρικό και όχι με το αιτιατό του σώμα. Ο ύπνος του δεν τον ανανεώνει πλήρως.

Το τέλος του σύμπαντος

Κάποια μέρα αυτό το πιο λεπτοφυές σώμα-όνειρο και ο πιο λεπτοφυής πλανήτης-όνειρο του Θεού θα εξαφανιστούν κι αυτά δεν είναι για πάντα. Όλες οι φυσαλίδες-ονείρου πρέπει τελικά να σκάσουν μ’ ένα τελικό άγγιγμα αφύπνισης. Κατανοήστε τη διαφορά μεταξύ των ονείρων και της Πραγματικότητας. Στο τέλος θα συγχωνευθούμε με τον Συμπαντικό Αγαπημένο· τα χαμόγελά μας θα είναι το χαμόγελό Του, το ενωμένο μας χαρμόσυνο τραγούδι θα αντηχεί στην αιωνιότητα και θα ακουστεί απ’ όλες τις ψυχές που είναι συντονισμένες με το Θεό!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters