Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Χιλή: Παράγει τόση πολλή ηλιακή ενέργεια που τη δίνει δωρεάν!


Στην χώρα της Λατινικής Αμερικής τα νέα είναι άσχημα για τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η ενεργειακή βιομηχανία στην Χιλή έχει φτάσει στο σημείο να χαρίζει ηλεκτρική ενέργεια αφού η παραγωγή της ηλιακής ενέργειας είναι τεράστια. 

Τα νέα είναι πολύ καλά για τους καταναλωτές στην χώρα της Λατινικής Αμερικής με τις τιμές να μηδενίζονται σε αρκετά μέρη της χώρας για 113 συνεχόμενες ημέρες μέχρι και το τέλος Απριλίου, κάτι που μπορεί να ξεπεράσει το ρεκόρ των 192 ημερών του περασμένου έτους, σύμφωνα με τον κεντρικό φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου στην Χιλή. 

Η Χιλή βλέπει την ζήτηση για ενέργεια να επιβραδύνεται ενώ αυτές οι μονάδες τροφοδοτούν το δίκτυο με υπερβάλλουσα ενέργεια, την στιγμή που η περιοχή δεν έχει την απαραίτητη υποδομή για μεταφορά της ενέργειας αυτής αλλού. 



Η διακύμανση της τιμής της μεγαβατώρας στον υποσταθμό Diego de Almagro πολλές φορές φτάνει στο μηδέν!

Όταν οι εταιρείες εκμετάλλευσης ηλεκτρικής ενέργειας δεν την χαρίζουν, αυτή πωλείται φθηνά. Στον υποσταθμό Diego de Almagro, στην περιοχή Ατακάμα, οι τιμές τον Μάρτιο δεν ξεπέρασαν τα 60 δολάρια η μεγαβατώρα (Στην Ελλάδα η μεγαβατώρα απο την ηλιακή ενέργεια πωλείται προς 260-290 Ευρώ περίπου).

Αυτό είναι λιγότερο από την ελάχιστη τιμή, τα 70 δολάρια, που οι εταιρείες εκμετάλλευσης ηλεκτρικής ενέργειας την πωλούν με μακροπρόθεσμα συμβόλαια σε δημοπρασίες ενέργειας τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο.



Επιμέλεια: www.logiosermis.net
http://www.logiosermis.net/2016/06/blog-post_83.html#.V1NBPiEqxFI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters