Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Παντελής Παντελίδης και Σύγχρονα Αυτοκίνητα Θύματα Hacking



Δείτε εδώ πως μπορούν να οδηγήσουν χάκερς ένα αυτοκίνητο εξ αποστάσεως με τα λογισμικά τους και να σκοτώσουν ανθρώπους. Μήπως πρέπει να ερευνηθεί και αυτή η πτυχή στην περίπτωση του αδικοχαμένου Παντελή Παντελίδη;

Mια ακόμη «θεωρία συνωμοσίας», ότι τα αυτοκίνητα μπορούν να χαρακτούν και να ελέγχονται εξ αποστάσεως, άρχισε μετά το θάνατο του αμερικανού δημοσιογράφου Michael Hastings! Και τι να πούμε για τα αεροπλάνα.

Βίντεο Πηγή: Έκθεση Corbett

Μαζική Ανάκληση οχημάτων μετά από απειλή Hacker

Είναι ολοφάνερο ότι το σύγχρονο Διαδίκτυο είναι γεμάτο και διασυνδεδεμένο με έξυπνα gadgets και σύγχρονες εφαρμογές των υπολογιστών που μας κάνουν ευάλωτους σε απρόβλεπτους κινδύνους.

Έχει ήδη αποδειχθεί ότι τα σκάφη, τα αεροσκάφη, με τα GPS και με γνώμονα τα λογισμικά μη επανδρωμένων οχημάτων μπορούν να αναληφθούν μέσω του τηλεχειριστηρίου.

Αλλά τίποτα δεν έχει λάβει το επίπεδο της προσοχής του κοινού όσον αφορά το σύγχρονο αυτοκίνητο.


Οι περισσότεροι από εμάς θυμούνται τις «θεωρίες συνωμοσίας» που έλαβαν χώρα μετά το θάνατο του δημοσιογράφου Michael Hastings, όταν το όχημά του έδειξε σοβαρές ανωμαλίες , όπως τελικά χτύπησε σε ένα δέντρο με 180 χιλιόμετρα την ώρα, αναπτύσσοντας ταχύτητα ξαφνικά.

Τώρα, σε μια πρωτοφανή κίνηση, η Fiat-Chrysler ανακαλεί οικειοθελώς 1,4 εκατομμύρια οχήματα, μετά την είδηση που βγήκε από το περιοδικό Wired ότι ένα Jeep Cherokee αποδείχτηκε ότι μπορούσε να χαραχτεί εξ αποστάσεως μέσω του Διαδικτύου.

Η έρευνα καλύπτει αυτό που ονομάζεται «zero-day εκμεταλλεύσου» και επέτρεπει σε όχημα δοκιμής να μπορεί να αναληφθεί πλήρως μόνο από την απόκτηση της γνώσης της διεύθυνσης IP του οχήματος.

Ο συγγραφέας, Andy Greenberg, περιγράφει τι είναι δυνατόν να συμβεί στη συνέχεια:

«Δεδομένου ότι οι δύο χάκερ έπαιζαν εξ αποστάσεως με το air-condition, το ραδιόφωνο, και τους υαλοκαθαριστήρες, του αυτοκινήτου μου, διανοητικά συνεχάρη τον εαυτό μου για το θάρρος μου να λειτουργήσω ως οδηγός, υπό πίεση. Αυτό έγινε όταν έκοψαν τη μετάδοση.

Αμέσως ο επιταχυντής μου σταμάτησε να λειτουργεί.

Όμως το πεντάλ ήταν μανιωδώς πατημένο και οι στροφές ανέβαιναν, ευτυχώς που το αυτοκίνητο, ήταν πλέον μακριά από τον έλεγχο των χάκερς και άργησε να επιβραδύνει.

Αυτό συνέβη ακριβώς όταν είχα φτάσει σε μια μακριά αερογέφυρα, χωρίς ενναλακτική που θα ήταν δυνατή για να μου προσφέρει μια απόδραση. Το πείραμα είχε πάψει να είναι διασκέδαση».

Σύμφωνα με το άρθρο εικάζεται ότι ίσως και 471.000 οχήματα ενδέχεται να πέρασαν παρόμοια έκθεση. Ωστόσο, 1,4 εκατομμύρια είναι ένας εκπληκτικός αριθμός – και, φυσικά, προέρχεται από μία μόνο αυτοκινητοβιομηχανία.

Σε ένα δελτίο τύπου, η Fiat-Chrysler παραδέχεται ότι «οχήματα που είναι εξοπλισμένα με 8.4-ιντσών οθόνες αφής μεταξύ των ακόλουθων τύπων θα πρέπει να τεθεί σε μια αναβάθμιση ασφαλείας:

2013-2015 MY Dodge Viper specialty vehicles

2013-2015 Ram 1500, 2500 and 3500 pickups

2013-2015 Ram 3500, 4500, 5500 Chassis Cabs

2014-2015 Jeep Grand Cherokee and Cherokee SUVs

2014-2015 Dodge Durango SUVs

2015 MY Chrysler 200, Chrysler 300 and Dodge Charger sedans

2015 Dodge Challenger sports coupes

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου ΕΔΩ

Αν και είναι αξιέπαινη για μια τέτοια γρήγορη δράση που πρέπει να ληφθεί, μένει να δούμε πώς άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες θα ανταποκριθούν, και εάν ή όχι η μακροχρόνια εμπιστοσύνη θα πρέπει να ανακινείται στο γάμο μεταξύ υψηλής τεχνολογίας υπολογιστών και οχημάτων.

Επίσης, δείτε τι λέει η DARPA για hacking δυνατότητες:




ΜΕΣΩkavalarissa.eu

ΠΗΓΗdemocraticunderground.com
http://www.diadrastika.com/2016/02/pantelis-pantelidis-ke-sygchrona-aftokinita-thymata-hacking.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters