Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Υπάρχει περίπτωση απόσχισης του Κρατιδίου της Βαυαρίας λόγω των χιλιάδων Μουσουλμάνων μεταναστών;


Σύμφωνα με άρθρο του pentapostagma.gr, πριν έναν χρόνο με τίτλο: Ετοιμάζεται και η Βαυαρία να αποσχιστεί από την Γερμανία;, είχαμε αναφέρει ότι η Βαυαρία, ετοιμάζεται ενδεχομένως να «αποσχιστεί» από το γερμανικό ομοσπονδιακό κράτος, .

Συγκεκριμένα το αποκαλούμενο «Κόμμα της Βαυαρίας», υποστηρίζει την αυτοδιάθεση της περιοχής, δηλώνοντας μάλιστα ότι σε περίπτωση της αποχώρησης διαφόρων εθνικιστικών κινημάτων, θα ενισχυθεί η θέση του εν λόγω κινήματος. Σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt, ο αρχηγός του κόμματος Florian Weber, δήλωσε ότι, τα τελευταία τρία χρόνια έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των υποστηρικτών του.

Σήμερα η Γερμανίδα πολιτικός του κόμματος CSU Steffen Vogel ανακοίνωσε ότι η ιδέα της απόσχισης της Βαυαρίας θα πρέπει εξετασθεί επισταμένα με σκοπό να γίνουν ανεξάρτητοι από την Γερμανία, αναφέρει το περιοδικό Focus-Online, αλλά και άλλες δημοσιεύσεις .

«Η Βαυαρία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να γίνει ανεξάρτητη », τονίζει στο περιοδικό η Γερμανίδα πολιτικός.

Η Vogel διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι τα άλλα γερμανικά κρατίδια κάνουν συχνά αρνητικές δηλώσεις για την Βαυαρία , αλλά την ίδια στιγμή καρπώνονται τα δισεκατομμύρια της Βαυαρίας ως αποτέλεσμα της κρατικής δημοσιονομικής εξισορρόπησης, τονίζει η δημοσίευση .


Οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Βαυαρίας, που αποτελεί την πλουσιότερη περιοχή της Γερμανίας, δηλώνουν ότι, δεν προτίθενται να επιδοτήσουν πλέον τα βόρεια και ανατολικά της Γερμανίας, στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Τον Ιούλιο του 2012, η Βαυαρία κατέθεσε αγωγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, για να επανεξετασθεί το κυβερνητικό σύστημα αναδιανομής των φορολογικών εσόδων. Με λίγα λόγια οι Βαυαροί λένε προς πάσα «κατεύθυνση» ότι αυτοί δεν πρόκειται να δουλεύουν για να χρηματοδοτούνται τα υπόλοιπα « φτωχότερα» ομοσπονδιακά κρατίδια της χώρας.

«Γιατί να μην προσπαθήσουμε για την ανεξαρτησία μας ;» έγραψε η ίδια πολιτικός στην σελίδα της στο Facebook.

Πρόσφατα, υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ των πολιτικών του κόμματος CSU της Βαυαρίας CSU με πολιτικούς και μέλη του κόμματος CDU μέσα στην κεντρική γερμανική κυβέρνηση. !!

Ο λόγος για αυτό ήταν ως επί το πλείστον οι διαφορετικές στάσεις τους απέναντι στην τρέχουσα κρίση των προσφύγων που πλήττει τη χώρα, γράφει το περιοδικό.

Ο γερμανικός τύπος στο συγκεκριμένο σημείο αναφέρει ότι, οι διαδικασίες εξόδου από τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας δεν κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα. Υπάρχει δηλαδή ρητή διάταξη του Συντάγματος που ορίζει ότι τα ομόσπονδα κράτη αποτελούν μια «ενότητα».

Παρόλα αυτά οι υποστηρικτές μιας ανεξάρτητης Βαυαρίας δεν πτοούνται καθόλου . «Η ιδέα αρέσει σε πολύ κόσμο » αναφέρει ο Florian Weber στην Handelsblatt.

Οι Βαυαροί έχασαν την ανεξαρτησία τους το 1871. Το 1949, οι υποψήφιοι του Εθνικιστικού Κόμματος της Βαυαρίας έλαβαν πάνω από 20% στις εθνικές εκλογές για την Bundestag. Για 50 χρόνια, οι εκπρόσωποι του κόμματος ελάμβαναν σημαντικά αποτελέσματα στις εκλογές για το τοπικό κοινοβούλιο.

Το 1960 όμως, η βαυαρική ελίτ απέρριψε την ιδέα του διαχωρισμού από την Γερμανία, και εντάχθηκε στις τάξεις των Χριστιανοδημοκρατών. Με αυτήν την λογική κύλησαν τα επόμενα χρόνια έως σήμερα.

Οι βαυαροί εθνικιστές είναι παράλληλα και μέλη της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης, η οποία αποτελεί μέρος της συμμαχίας των δεξιών κομμάτων στη Γερμανία. Ο επικεφαλής της Συμμαχίας είναι η Άνγκελα Μέρκελ.

Όμως οι καιροί αλλάζουν, και στην Ευρώπη φυσούν άνεμοι των αποσκιρτήσεων από τα εθνικά κράτη, λόγω οικονομικής ύφεσης .

Μια απόδειξη γι “αυτό, αποτελούν οι δηλώσεις του Προέδρου της Βαυαρίας Horst Seehofer, ο οποίος το 2012 δήλωσε δημοσίως ότι, «είναι άδικο να τρέφονται εις βάρος της Βαυαρίας, τα άλλα γερμανικά κρατίδια , στερώντας την από τους πόρους που απαιτούνται για την ανάπτυξή της».

Μάλιστα έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται πιο ενεργοί και δημοφιλείς στους διανοούμενους στην Βαυαρία. Μάλιστα κυκλοφορούν και βιβλία που ξαναφέρνουν στην επιφάνεια το ένδοξο παρελθόν της κάνοντας υπόμνηση σχετικά με τον ιδιαίτερο τρόπο της νέας Ευρώπης των περιφερειών.!!!!






pentapostagma
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/11/blog-post_423.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters