Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Οι ευρωπαϊκές οικονομίες διαλύονται για να αναπτυχθεί η γερμανική βιομηχανία

ΟΜΩΣ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΜΕΙΜΑΡΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΔΟΥΛΟΥΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΑΝ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΜΗΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΚΟΠΗ.
 
 ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΟΚΡΑΤΙΑ  ΤΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΔΥΣΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΡΙΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ.
 
ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ- ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΑΣ ΡΙΞΑΝ ΜΑΥΡΟ  ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑΝ
ΜΑΥΡΟ  ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΠΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ
ΜΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΟΒΡΙΟ ΠΟΥ ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ  ΚΙ' ΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΗ ΝΥΣΣΑΝ.
 
 
 



Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα έχει μπει στο τρίτο μνημόνιο που μετά από 5 χρόνια ακόμα ευαγγελίζεται την ανάπτυξη φαίνεται καθαρά ότι αυτή η ευρωζώνη είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της γερμανικής οικονομίας.
Έτσι και ενώ όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες βρίσκονται στα πρόθυρα της ύφεσης η βελτίωση στη Γερμανία οδήγησε κοντά σε υψηλό επίπεδο 4ετίας τον δείκτη δραστηριότητας των επιχειρήσεων που καταρτίζει η βρετανική εταιρεία Markit Economics, μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.
Παράλληλα με έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα αναφέρει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα προϋπολογισμού 8 δις ευρώ όπως  προβλέπει το τρίτο μνημόνιο σε χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2018.
Μέτρα 4,3% του ΑΕΠ, τα οποία αποτιμούνται σύμφωνα με αναλυτές γύρω στα 7,8 - 8 δισ. ευρώ προβλέπει το νέο μνημόνιο από φέτος μέχρι και το 2018. Σε ειδική έκθεση της Κομισιόν με ημερομηνία 19 Αυγούστου, αναλύεται η σύνθεση των μέτρων του Μνημονίου και οι κοινωνικές του συνέπειες.
Σχεδόν τα μισά από τα χρήματα τα οποία πρέπει να εξοικονομήσει ο κρατικός προϋπολογισμός την επόμενη 4ετία θα προέλθουν από τις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα και τα άλλα μισά, από τις αυξήσεις του ΦΠΑ και τους φόρους εισοδήματος.
Συγκεκριμένα, έως 2018 από συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις θα εξοικονομηθούν κρατικά κονδύλια ύψους 1,9% του ΑΕΠ, από την αύξηση του ΦΠΑ θα εξοικονομηθούν κονδύλια 1,1% του ΑΕΠ, από φόρους εισοδήματος 0,8% του ΑΕΠ, από άλλες περικοπές δαπανών 0,5% του ΑΕΠ και τέλος από άλλα έσοδα 0,1% του ΑΕΠ.
Συντάξεις
Προβλέπονται μέτρα 1,9% του ΑΕΠ από φέτος μέχρι το 2018, τα οποία τοποθετούνται σε 3,4 δισ. ευρώ (με βάση το ΑΕΠ του 2015). Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξοικονομούνται κάθε χρόνο περίπου 850 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων για τις συντάξεις.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι περικοπές που πρέπει να γίνουν σωρευτικά ανά έτος θα πρέπει να έχουν ως εξής :
2015 : 0,4%
2016 : 1,3%
2017 : 1,7%
2018: 1,9%
Έτσι :
το 2015 θα ληφθούν μέτρα 0,4% του ΑΕΠ ή 720 εκατ. ευρώ
το 2016 θα ληφθούν μέτρα 0,9% του ΑΕΠ ή 1,6 δισ. ευρώ
το 2017 θα ληφθούν μέτρα 0,4% του ΑΕΠ ή 720 εκατ. ευρώ
το 2018 θα ληφθούν μέτρα 0,3% του ΑΕΠ ή 540 εκατ. ευρώ.
Ακόμη η Κομισιόν εφιστά την προσοχή στο ότι σειρά αλλαγών που νομοθετήθηκαν το 2010 και το 2012 (π.χ. η παρακολούθηση και είσπραξη των συνταξιοδοτικών εισφορών, η εισαγωγή μίας ελάχιστης σύνταξης για όλους, η ενσωμάτωση όλων των επικουρικών ταμείων σε ένα) "δεν εφαρμόστηκε πλήρως".
Αναφέρει ακόμη ότι αυτές οι αλλαγές θα αυξήσουν το εργασιακό βίο στην Ελλάδα.
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Στην έκθεση επισημαίνεται η σπουδαιότητα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για 1,2 εκατ. δικαιούχους και εκτιμά ότι το 2017 θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως η πανελλαδική επέκταση του και θα αφορά 1,2 εκατομμύριο δικαιούχους που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας. Το κόστος αυτού του προγράμματος θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ.
Εργασιακό
Επισημαίνεται ότι απαιτείται ένα σύγχρονο σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων. Το ζήτημα αυτό και, όπως και οι ομαδικές απολύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος θα ανατεθούν σε μία μελέτη σε ομάδα ειδικών υπό την εποπτεία διεθνών φορέων, μεταξύ αυτών και ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO).
Θα επιφέρει εξορθολογισμό
Σύμφωνα με την Κομισιόν η εφαρμογή του μνημονίου θα οδηγήσει:
– στη σταδιακή εισαγωγή ενός ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και στην παροχή καθολικής υγειονομικής περίθαλψης
– στη διασφάλιση ότι η προσπάθεια που απαιτείται από όλους θα είναι ανάλογη των εισοδημάτων τους
– στην στόχευση περικοπών από τομείς που δεν επηρεάζουν ευθέως τα εισοδήματα των απλών πολιτών, όπως η μείωση των αμυντικών δαπανών ή η αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών σε πολλούς τομείς του δημόσιου τομέα
– στην αντιμετώπιση συμφερόντων όπως η σταδιακή εξάλειψη των ευνοϊκών φορολογικών διατάξεων για πλοιοκτήτες ή αγρότες ή των μυριάδων εξαιρέσεων όπως π.χ. για το ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά ή των αδικαιολόγητων επιδομάτων
– στη στήριξη του ρόλου των κοινωνικών εταίρων και τον εκμοντερνισμό του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων
– στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας
– στη στήριξη μιας πιο διαφανούς και αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης, περιλαμβανομένης μιας πιο ανεξάρτητης φορολογικής αρχής, την αναδιοργάνωση των υπουργείων και την εισαγωγή καλύτερης σχέσης ανάμεσα στους μισθούς και τις αρμοδιότητες.
Ο μόνος που κερδίζει είναι η Γερμανία
Και όλα αυτά όταν η Markit Economics ανακοινώνει ότι ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων αγορών (PMI) - που καταγράφει τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών - αυξήθηκε στις 54,1 μονάδες από 53,9 τον Ιούλιο, κοντά στο υψηλό 4ετίας που σημειώθηκε τον Ιούνιο (σημειώνεται ότι κάθε τιμή του δείκτη πάνω από το 50 μονάδες υποδηλώνει αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας).
Ο δείκτης PMI για τη μεταποίηση παρέμεινε σταθερός στις 52,4 μονάδες, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης για τον τομέα υπηρεσιών αυξήθηκε στις 54,3 μονάδες από 54 τον Ιούλιο.
Η βελτίωση καθοδηγήθηκε εν μέρει από τη Γερμανία, όπου ο δείκτης PMI της μεταποίησης αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και ένα έτος. Η εξέλιξη αυτή αντιστάθμισε τα απογοητευτικά στοιχεία στη Γαλλία, όπου ο μεταποιητικός τομέας συρρικνώθηκε για δεύτερο μήνα. Η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε για ένατο συνεχόμενο τρίμηνο στο διάστημα Απριλίου - Ιουνίου.
"Το Eurogroup είναι στα μέτρα του Σόιμπλε"
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, για τον Σόιμπλε, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά: «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει σχεδιάσει τη δομή του Eurogroup, το οποίο φέρει σαφώς την υπογραφή του. Οι Eυρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, με εξαίρεση το Γάλλο υπουργό Οικονομικών, τον θαυμάζουν. Υπάρχουν κάποιες χώρες που αγωνίζονται για την εύνοιά του. Μερικές φορές αυτό τον ενοχλεί», δήλωσε ο τέως υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Ο Σόιμπλε ήταν πάντα πολύ ειλικρινής μαζί μου. Μου είπε: Η χώρα σας δεν έχει καμία θέση στην Ευρωζώνη».
Σε αυτό το πλαίσιο η ελληνική κοινωνία οδηγείται σε νέες εκλογές την διενέργεια των οποίων γνώριζαν πρώτα Βερολίνο και Κομισιόν(!) και με τον αντιπρόεδρο της Κ.Ο. του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Κάρστεν Σνάιντερ να δηλώνει: «Μια νέα ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να δεσμεύεται από τους όρους του προγράμματος που προέκυψε από διαπραγμάτευση. Βοήθεια θα δίδεται μόνο έναντι μεταρρυθμίσεων. Θα ήταν επιθυμητό μια νέα κυβέρνηση να μπορούσε να βασίζεται σε μια ανθεκτική πλειοψηφία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στην Βουλή», ακολουθούντας τις δηλώσεις Μοσκοβισί, Ντάισελμπλουμ και λοιπών οι οποίοι θέλουν να δουν μετά τις εκλογές η όποια ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει πιστά το μνημόνιο και την Γερμανία να περιμένει να δει ακόμα περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις!
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters