Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Σκηνικό τρόμου - Βρόμικο σχέδιο αποσταθεροποίησης των τραπεζών και της χώρας


Σκηνικο τρόμου και βρόμικο σχέδιο αποσταθεροποίησης των τραπεζών και της χώρας έχουν αναλάβει εργολαβικά οι ξένοι τοκογλύφοι, τα ελεγχόμενα από αυτούς διεθνή Μέσα Μαζικής

Ενημέρωσης μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες των κατακτητών της χώρας μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ένας καταιγισμός δημοσιευμάτων από μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές εφημερίδες και από συνεχείς δηλώσεις όλων σχεδόν των ηγετών της Ευρωζώνης, ότι οι ελληνικές καταθέσεις αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο, έχουν στόχο να πανικοβάλλουν τον ελληνικό λαό για να προβεί σε μαζικές αναλήψεις των καταθέσεών τους.

Εξέλιξη η οποία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, γεγονός που μπορεί επίσης να έχει απρόβλεπτες εξελίξεις σε όλο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
Σε συνδυασμό με τα απειλητικά και εκβιαστικά τελεσίγραφα των λεγόμενων εταίρων το σύστημα που έχει βάλει σε εφαρμογή το βρόμικο σχέδιο επιδιώκει να διαμορφώσει συνθήκες αποσταθεροποίησης.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι συγκεντρώσεις όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε χθες στο Σύνταγμα με σύνθημα την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που θα οδηγήσει, αν δεν αντιδράσουμε, τους μισθούς να κατέβουν στα 300 ευρώ και οι συντάξεις στα 100 ευρώ το μήνα!

Οι πιέσεις, οι εκβιασμοί και η μαύρη προπαγάνδα αναμένεται να κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες, με στόχο να εξαναγκαστεί η ελληνική κυβέρνηση να υποκύψει στις απαιτήσεις των ξένων τοκογλύφων και να υπογράψει την οικονομική υποδούλωση της χώρας για τα επόμενα εκατό χρόνια, με μισθούς και συντάξεις πείνας, και τεράστια ανεργία που μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 50% του ενεργού πληθυσμού της χώρας.

Εξάλλου οι προθέσεις των λεγόμενων εταίρων φάνηκαν καθαρά στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup όπου δεν συζητήθηκε καν το ελληνικό πρόβλημα.
Αντίθετα το Ιερατείο των τοκογλύφων πλειοδότησε σε εκβιασμούς, αφορισμούς και εκβιαστικά τελεσίγραφα.

Το κλίμα κινδυνολογίας και δημιουργίας πανικού συντηρεί και η Νέα Δημοκρατία, στην εναγώνια προσπάθειά της να σταματήσει την ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων και να ακυρώσει τις διαδικασίες διαδοχής.

Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε ρεσιτάλ κινδυνολογίας στη διάρκεια της επίσκεψής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ η Συγγρού βρίσκεται πίσω από τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Σύνταγμα, στην οποία διοργάνωσαν και έλαβαν μέρος δεκάδες βουλευτές της Ν.Δ.

Οι δοσίλογοι της τρόικας, όπως πάντα σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας μας άρχισαν να προκαλούν και να τρομοκρατούν τον κόσμο στο πλαίσιο της υλοποίησης του βρόμικου σχεδίου των ξένων.

Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και το λαό στην εξαθλίωση, δεν διστάζουν σήμερα να υπονομεύσουν ανοιχτά την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος στην προσπάθειά τους να αποδυναμώσουν την κυβέρνηση λειτουργώντας στην κυριολεξία ως πέμπτη φάλαγγα.

Η απάντηση στους θαυμαστές της τρόικας θα πρέπει να είναι άμεση, σκληρή και τιμωρητική.

Αυτοί που παίζουν με την ασφάλεια των τραπεζών θα πρέπει να λογοδοτήσουν στο λαό και τη δικαιοσύνη.

Αυτοί που επιχειρούν να διαμορφώσουν σκηνικό τρόμου με άθλιες προβοκάτσιες πρέπει να αποκαλυφθούν για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ποιοι στήνουν όλα αυτά τα παιχνίδια αποσταθεροποίησης.

Η κυβέρνηση, από τη μεριά της θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες που θα ακυρώνουν τα όποια ύποπτα σχέδια εκπορεύονται από τους ξένους τοκογλύφους και υλοποιούνται από την τρόικα εσωτερικού.

Η διαμόρφωση ενός ισχυρού εθνικού μετώπου είναι η μόνη απάντηση απέναντι στα βρόμικα κόλπα των δανειστών.

Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται
Με αφορμή πρωτοσέλιδο απογευματινής εφημερίδας, κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι υπάρχει σχέδιο άσκοπης και τεχνητής φυγής κεφαλαίων με στόχο την πρόκληση αναταραχής και οικονομικής αποσταθεροποίησης.

Αυτές οι τακτικές είναι βούτυρο στο ψωμί των δανειστών που θέλουν να εκβιάσουν περαιτέρω την ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται και δεν τρομοκρατείται. Ο λαός μας ξέρει ποιοι ματώνουν για τα συμφέροντά του και ποιοι παίζουν άθλια παιχνίδια. Η προσπάθεια αυτών των κύκλων θα πέσει στο κενό. Θα προσκρούσει στην ψυχραιμία, τη νηφαλιότητα και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αλλά και του λαού. Το μόνο όπλο που θα ήθελαν να έχουν είναι ο φόβος του λαού μας. Άλλα δεν…, καταλήγει η κυβερνητική ανακοίνωση.

H διαπραγμάτευση θα κριθεί σε πολιτικό επίπεδο
Χωρίς συμφωνία, αλλά με την απόφαση για μια νέα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, ολοκληρώθηκε το χτεσινό Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Οι συζητήσεις για να τελειώσουν την ελληνική κρίση χρέους, τελείωσαν νωρίς και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα εχτές στο Λουξεμβούργο, σε μία σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που κράτησε σχεδόν 4 ώρες, με το ελληνικό ζήτημα να απασχολεί τους συμμετέχοντες, συνολικά μία ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά, παρουσίασε ένα νέο πακέτο προτάσεων, σε μία προσπάθεια, για μια κοινά αποδεκτή και επωφελή συμφωνία, που θα έβγαζε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές από αυτό το αδιέξοδο της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης. Το αποτέλεσμα ήταν να κληθεί μία έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, (Δευτέρα στις 8 το βράδυ, ώρα Ελλάδος) σε μία προσπάθεια για την εύρεση τελικής λύσης σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Σύμφωνα με τον Βρετανικό «Guardian», κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ελληνας υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μίλησε για περίπου μισή ώρα, και μοίρασε μία νέα πεντασέλιδη πρόταση, με νέες μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν έπεισε τους ξένους ομολόγους του, ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για μία νέα συμφωνία. Αυτή η αποτυχία για να βρεθεί κοινό έδαφος, αυξάνει την πίεση σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και μεταθέτει το «βάρος» της συμφωνίας στις πλάτες των ηγετών των χωρών μελών της Ευρωζώνης που θα συναντηθούν την Δευτέρα στην Βελγική πρωτεύουσα.

Μετά το αδιέξοδο του χτεσινού Eurogroup, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ανακοίνωσε πως αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στην προσπάθεια επίτευξης λύσης στο ελληνικό ζήτημα.

Βαρουφάκης: Η ελληνική πρόταση μπορεί να βάλει τέλος στο δράμα
Στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε την κρίσιμη συνεδρίαση, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πως, «εάν η πρότασή μας γίνει δεκτή,(από τους θεσμούς) θα θέσει τέλος στο δράμα». Στη συνέχεια, αποκάλυψε πως η ελληνική αντιπροσωπεία έστειλε ένα σαφές και «ισχυρό μήνυμα, παρουσιάζοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση», συμπληρώνοντας πως, «είναι η στιγμή για τους Ευρωπαίους ηγέτες να βρουν λύση».

Συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε πως, «εξηγήσαμε ότι οι δύο πλευρές έχουν έρθει αρκετά κοντά, τουλάχιστον όσον αφορά τα δημοσιονομικά. Οι δικές μας συμβιβαστικές προτάσεις μας έφερε 0,5% του ΑΕΠ κοντά στη θέση των δανειστών. Αυτό το μισό τοις εκατό δεν δικαιολογεί τη διακοπή».

Για τον λόγο που διεκόπησαν οι προηγούμενες διαπραγματεύσεις, ανέφερε πως, «είναι ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν είχαν εντολή να διαπραγματευτούν περαιτέρω ώστε να καλυφθεί αυτό το δημοσιονομικό κενό και σε καμία περίπτωση να διαπραγματευτούν για τις προτάσεις μας για το χρέος».

Για τις μεταρρυθμίσεις, που πρέπει να γίνουν, σημείωσε πως, «Κάλεσα τους ομολόγους μου να δώσουν έμφαση στη διαφορά μεταξύ μεταρρυθμίσεων που χτυπούν παθογένειες και στις περικοπές (…) Η αύξηση του ΦΠΑ δεν είναι μεταρρύθμιση, η ενίσχυση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ είναι μεταρρύθμιση (…) Προτείναμε η παρακολούθηση του προϋπολογισμού, να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, ανεξάρτητα από την κυβέρνηση, με αυτοματοποιημένο σύστημα που θα προβλέπει οριζόντια μείωση των δαπανών όταν εκτροχιάζεται ο προϋπολογισμός και παρουσιάζει πρωτογενές έλλειμμα».

Για το ελληνικό Δημόσιο χρέος, είπε πως η ελληνική πλευρά, πρότεινε την «μεταφορά του χρέους 27 δισ. προς ΕΚΤ στον ESM με δημιουργία νέου παθητικού, δανείου αν θέλετε, χωρίς όμως η Ελλάδα να δανειστεί ούτε ένα ευρώ, χρησιμοποιώντας ως κοινό conditionality (πακέτο κανόνων), κοινή συνθήκη, το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που σας ανέλυσα, που θα γίνει η βάση κλεισίματος του σημερινού προγράμματος και της μετάβασης στη νέα εποχή».

Τέλος, υπογράμμισε πως ο χρόνος τελειώνει, αλλά είναι αρκετός για να επιτευχθεί μία τελική και επωφελής συμφωνία.

Δραματική ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το κρίσιμο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε πως, «δυστυχώς πολύ λίγη πρόοδος έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις», συμπληρώνοντας πως, «δεν υπάρχει συμφωνία εν όψει».

Μοσκοβισί: Η κατάσταση είναι δύσκολη και ανησυχητική
Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβίσι τόνισε πως, «περιμέναμε αντιπροτάσεις αλλά δεν ήρθαν σήμερα (Eurogroup)», ενώ στην συνέχεια συμπλήρωσε πως, «ο χρόνος που υπάρχει πια για να αποφευχθούν τα χειρότερα είναι ελάχιστος».

Στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε, ο Επίτροπος ξεκαθάρισε πως ότι η κατάσταση για την Ελλάδα είναι αρκετά «δύσκολη και ανησυχητική», ενώ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να κάνει περισσοτερους συμβιβασμούς.

Λαγκάρντ: Να συζητήσουμε με «ενήλικες»
Αυστηρός και ιδιαίτερα σκληρός, ήταν ο τόνος της Γενικής Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ στις δηλώσεις της στην συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup του Λουξεμβούργου. Η Πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ζήτησε να ξεκινήσει εκ νέου ο διάλογος με την Ελλάδα δηλώνοντας συγκεκριμένα πως, «Μπορούμε να φτάσουμε σε μια λύση ένα υπάρχει διάλογος. Το επείγον θέμα κατά την άποψή μου είναι να αποκαταστήσουμε τον διάλογο με ενήλικες στην αίθουσα».

Ο Στουρνάρας ζήτησε ακόμα 3 δις από την ΕΚΤ
Ξαφνικο αίτημα για χορήγηση έκτακτης ρευστότητας ύψους 3 δις ευρώ κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας (ΤτΕ) στον Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ), στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κλίματος πανικού που προσπαθούν να δημιουργήσουν κύκλοι μέσα στις τάξεις των δανειστών. Πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα της χορήγησης έκτακτης ρευστότητας ήταν και το αντικείμενο της συνάντησης του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη με τους τραπεζίτες. Ο σχετικός κανονισμός, προβλέπει πως ο ELA (ο έκτακτος μηχανισμός χορήγησης ρευστότητας) που στηρίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τον Φεβρουάριο, μπορεί να αυξηθεί και νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία.

«Ωμός» εκβιασμός από τους δανειστές - Αν δεν υπογράψετε θέλουμε πίσω τα 140 δις
Οι δανειστες «δείχνουν τα δόντια τους», περνώντας σε απροκάλυπτους εκβιασμούς προς την ελληνική πλευρά για να πιέσουν καταστάσεις και να οδηγήσουν την ελληνική κυβέρνηση σε νέο καταστροφικό μνημόνιο. Πληρώστε κανονικά τις δόσεις σας, αλλιώς θα κάνουμε απαιτητό όλο το χρέος των 140 δις που έχει μαζέψει ο ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας), δήλωσε ο επικεφαλής του, ο Γερμανός Κλάους Ρέγκλινγκ. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν προχωρήσει σε καμία πληρωμή προς τη χώρα μας από τον περασμένο Αύγουστο, αθετώντας τα δικά τους χρονοδιαγράμματα και τις υποσχέσεις τους, απαιτούν η Ελλάδα να πληρώνει από το αίμα της τις δόσεις σε ΔΝΤ και ΕΚΤ. Στη συνέντευξη Τύπου για την ετήσια έκθεση του ESM, o Κλάους Ρέγκλινγκ ρωτήθηκε τι συνεπάγεται η αθέτηση της πληρωμής της δόσης από την Ελλάδα προς το ΔΝΤ στο τέλος του μήνα. Η απάντηση προκάλεσε «σοκ» στην παγκόσμια οικονομική κοινότητα αφού ο επικεφαλής του ESM είπε ότι είναι επιλογή του να ζητήσει την άμεση και όχι σε δόσεις εξόφληση των δανείων που έχουν ήδη δοθεί στην Ελλάδα. Το ποσό αυτό, είναι συνολικά 141,9 δις ευρώ.




http://www.kontranews.gr/politiki/item/86788-trapezes-protoselido 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/06/blog-post_518.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters