Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Φορολογήστε τα εμβάσματα αλβανών εργαζομένων στην Ελλάδα

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η Αλβανία είναι μια γείτονα χώρα που δεν σέβεται τα συμφωνηθέντα και υπογραφέντα στο “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας”, την 17η Μαΐου 1914. Σ΄ αυτό το Πρωτόκολλο καθιερωνόταν επίσημα ως “Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός”, ο Ελληνισμός της περιοχής και η Αυτόνομη Πολιτεία, αναγνωριζόταν ως “Βόρειος Ήπειρος”. Παραχωρείτο δε, πλήρες καθεστώς Αυτονομίας, δηλαδή, διοικητικής, δικαστικής, εκπαιδευτικής και θρησκευτικής. Δυστυχώς όμως, η Αλβανία ουδέποτε εφάρμοσε αυτή τη συμφωνία, παρ΄ ότι την είχε αποδεχθεί με την υπογραφή της και παρ΄ ότι ήταν εγγυήτριες οι 6 μεγάλες δυνάμεις της εποχής. Επιπρόσθετα, το αλβανικό κράτος συνεχίζει να καταπιέζει αφόρητα τους Βορειοηπειρώτες και τους στερεί όλα τα υπογραφέντα δικαιώματα.

Και όλα αυτά από έναν αγνώμονα και αχάριστο λαό, προς μια χώρα την Ελλάδα, που υπήρξε γι΄ αυτούς η “γη της επαγγελίας”. Που τη δεκαετία του ΄90 με την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος του Χότζα, κατηφόρισαν στην Ελλάδα - σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα - 1,5 εκ. Αλβανοί. Αυτό το μεταναστευτικό κύμα, ήταν το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα στον κόσμο κατ΄ αναλογία κατοίκων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Αλβανοί που ζούσαν στη Ελλάδα το 2010, έφταναν τις 677 χιλιάδες! Έτσι, έζησαν και ανοικοδόμησαν τη χώρα τους!

Ωστόσο, επί δεκαετίες η ελληνική Πολιτεία δεν αντιλαμβανόταν τον κίνδυνο που ελλόχευε στα σωθικά της και ήταν πλήρως αδρανοποιημένη. Έτσι, οι θρασύτατοι Αλβανοί καθημερινά προχωρούν προς υλοποίηση του ψευδεπίγραφου οράματός τους, της δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας, εγείροντας ζητήματα εκ του μηδενός. Επί παραδείγματι, η Αλβανία του μισαλλόδοξου Έντι Ράμα, προέβη προ μηνός σε ρηματική διακοίνωση που επιδόθηκε στον Πρέσβη μας στα Τίρανα και με την οποία αμφισβητείται το δικαίωμα της Ελλάδος να πραγματοποιήσει έρευνες για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος. Προτάσσοντας πως, οι Διαπόντιοι Νήσοι στα βόρεια της Κέρκυρας (Οθωνοί, Ερεικούσα, Μαθράκι) δεν δικαιούνται πλήρη επήρεια στην υφαλοκρηπίδα. Δηλαδή, αμφισβητεί ευθέως την ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Ιόνιο και ζητά την επαναχάραξη της ΑΟΖ μεταξύ των δυο χωρών. Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Έντι Ράμα σε συνέντευξη τύπου στα Τίρανα κατά την εκεί επίσκεψη του Σέρβου ομολόγου του Αλεξάντερ Βούτσιτς: “…δεν σκοπεύουμε να διαπραγματευθούμε το εθνικό συμφέρον της χώρας για χάρη της καλής γειτονίας”. Όπως επίσης, εγείρονται παιδαριώδεις απαιτήσεις περί Τσαμουριάς. Δηλαδή, επαληθεύεται το αρχαίο ρητό του Αρίσταρχου του Θετταλού: “Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος…”. Και επί τω λαϊκότερω: “Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι”.

Όμως, σήμερα η χώρα μας διέρχεται μια πρωτοφανή δημοσιονομική κρίση και τα ταμεία του κράτους έχουν στερέψει. Η κυβέρνησή μας βρίσκεται στην προσπάθεια εξεύρεσης ισοδυνάμων οικονομικών μέτρων, προκειμένου να αντικατασταθούν τα υφεσιακά μέτρα που προσπαθούν να επιβάλουν οι “θεσμοί” και τα οποία η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ως “κόκκινες γραμμές”.

Ένα τέτοιο ισοδύναμο μέτρο θα ήταν η φορολόγηση των πάσης φύσεως εμβασμάτων προς τις Αλβανικές τράπεζες από τους Αλβανούς πολίτες. Θα πρέπει δηλαδή, οι Αλβανοί μετανάστες οι οποίοι διαβιούν και εργάζονται στην Ελλάδα, να κληθούν να εισφέρουν και αυτοί στην αντιμετώπιση της κρίσεως, στα μέτρα των δυνατοτήτων τους. Επίσης, θα πρέπει να συσταθεί κρατικό κλιμάκιο που θα ερευνά τα αδήλωτα σημαντικά ποσά που εξέρχονται εκτός Ελλάδος, με τα πούλμαν από τα αλβανικά πρακτορεία της οδού Αγίου Κωνσταντίνου. Γιατί, όταν η Ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να φορολογήσει τα επαναπατριζόμενα εκ του εξωτερικού Ελληνικά κεφάλαια με συντελεστή 15% ή και 21%, αποτελεί τουλάχιστον άνιση και άδικη μεταχείριση έναντι των Ελλήνων η φορολογική ασυλία που απολαμβάνουν τα τραπεζικά εμβάσματα των Αλβανών πολιτών που ζουν, εργάζονται και προοδεύουν στην δεύτερή τους πατρίδα, όπως ισχυρίζονται!! Έτσι, ένας ενιαίος συντελεστής φορολόγησης 10% , επιβαλλόμενος από της 1ης Ιουλίου 2015 θα ήταν ένα δίκαιο και λογικό μέτρο ισονομίας και δικαιοσύνης καθώς και μία καλή αρχή για την κατάργηση των όποιων διακρίσεων εξακολουθούν να υφίστανται μεταξύ των ημεδαπών και αλλοδαπών εργαζομένων στην Πατρίδα μας.

Άλλωστε, ενισχυτικό του οικονομικού μέτρου, τα όσα είχε δηλώσει η διευθύντρια της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Αλβανίας, Ίνες Νούρια στα τέλη του 2013. Πως δηλαδή, τα εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών που εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού αποτελούν, την κύρια πηγή απορρόφησης των κραδασμών της φτώχιας στη χώρα της!!

Αλλά τι τα θέλεις, τι τα γυρεύεις; Σε εποχές που το παραεμπόριο εξακολουθεί να ανθεί και η πάταξή του ήταν εκ των βαρύγδουπων εξαγγελιών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακόμη παρ΄ ότι παρήλθε ένα πεντάμηνο από τις Εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, εν τούτοις ακόμη δεν έχει συσταθεί Σώμα Δίωξης Παραεμπορίου. Με δικό του Εισαγγελέα, και δική του Διεύθυνση Αστυνομίας!! Για να δρα ακαριαία και αποτελεσματικά. Για να μπορέσει να αποδώσει έσοδα στα κρατικά ταμεία, από τη γάγγραινα της απώλειας 8,5 δις ευρώ από ΦΠΑ και φόρους το χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών. Καθώς και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου!!

Συνεπώς, αυτό το υδροκέφαλο κράτος, παραμένει αναποτελεσματικό όποια κυβέρνηση και αν έχει. Γιατί, δεν υπάρχει η πολιτική βούληση και η νοητική ευελιξία για να παταχθούν διαχρονικές παθογένειες του κράτους μας. Και έτσι, αυτοί που πάλι θα την πληρώσουν θα είναι τα εύκολα υποζύγια. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι καταναλωτές. Δηλαδή, η μεσαία αστική τάξη, που στις μέρες μας έχει πλέον γίνει ένα - λόγω των δυσβάσταχτων Μνημονιακών μέτρων - με την κατώτερη κοινωνική τάξη!!

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr

http://kostasxan.blogspot.gr/2015/06/blog-post_221.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters