τους λαθρομετανάστες προς την Ευρώπη και ειδικά προς το Βερολίνο, αφύπνισε και τον αρχηγό του βρετανικού κόμματος UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ.
Ο κ. Φάρατζ, με κείμενο που ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματός του, αποκαλύπτει πως συνομίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Καμμένο έτσι ώστε να έχει καλύτερη γνώση του τι ακριβώς εννοούσε ο Έλληνας υπουργός όταν έλεγε πως ανάμεσα σε αυτούς τους μετανάστες ενδέχεται να υπάρχει και κάποιοι που ανήκουν στη μεριά των φανατικών τζιχαντιστών.
«Τα σχόλια του κ. Καμμένου έγιναν δεκτά από την Ευρώπη ως εμπρηστικά γι' αυτό και ο κ. Φάρατζ είχε μια ιδιωτική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα υπουργό με σκοπό το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να κατανοήσει τα γεγονότα στην Ελλάδα και να προσφέρει τη βοήθειά του στη δημοκρατική διαδικασία που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και η οποία υπονομεύεται και δεν έχει δεόντως αναγνωριστεί από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις», αναφέρει το συνοδευτικό κείμενο.
Κατά τον Νάιτζελ Φάρατζ, είναι σαφές πως τα προβλήματα της ελληνικής κυβέρνησης δεν περιορίζονται μόνο σε οικονομικά ζητήματα. Το γεγονός ότι υποδέχεται ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες που έρχονται κυρίως μέσω της Τουρκίας, δείχνει πως η Ελλάδα υφίσταται πίεση λόγω του ευρωπαϊκού επεκτατισμού που θέλει να συμπεριλάβει και την Τουρκία στα μέλη της ΕΕ.
«Ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες σε μια χώρα που δεν είναι σε θέση να παρέχει θέσεις εργασίας στον ελληνικό λαό, δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στο κράτος. Οι δηλώσεις του κ. Καμμένου -ιδιαίτερα η αναφορά σε τζιχαντιστές- δεν είναι διπλωματικά λόγια, αυτό είναι αυτονόητο, δεδομένου ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός βρίσκονται σε οριακό σημείο. Ο ρεαλισμός, παρά τον επεκτατικό ιδεαλισμό της Ευρώπης, θα πρέπει να αναμένεται από την ελληνική κυβέρνηση. Η Βρετανία και η Ευρώπη θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ακολούθως ο κ. Φάρατζ δήλωσε: «Είχα μια πολύ εποικοδομητική τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Καμμένο, ο οποίος μου εξήγησε λεπτομερώς τι εννοούσε στις δηλώσεις του. Με τη σειρά μου του είπα πως τόσο η Βρετανία, όσο και η Ευρώπη ανησυχούν για την ασφάλεια στην περιοχή. Το θέμα είναι ότι η ΕΕ δεν παίρνει αρκετά σοβαρά τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας. Είναι προσκολλημένη στο ευρωπαϊκό σχέδιο -ειδικά στην επέκταση προς την Τουρκία- και οι Έλληνες βλέπουν πως θυσιάζονται για να γίνουν πράξη όλα αυτά. Είναι σαφές πως αυτό δεν είναι αποδεκτό και είπα στον κ. Καμμένο ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να επιστήσω την προσοχή ότι μεταξύ Βρυξελλών και Βερολίνου, η Ελλάδα μετατρέπεται σε βέλος».
Για να καταλήξει ο κ. Φάρατζ: «Πέρα από αυτό, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι η Ευρώπη έχει ουσιαστικά αναγκάσει την Ελλάδα να δεχθεί ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες, τη στιγμή που της έχει επιβάλλει μια αποτυχημένη συμφωνία λιτότητας. Από τη μεριά της, η Ελλάδα θα μπορούσε εύκολα να γίνει το μέρος όπου αυτοί οι άνθρωποι θα γίνουν Ευρωπαίοι πολίτες και να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα εντός της ΕΕ. Η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά τις αρχές ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της ΕΕ, καθώς αυτές σχετίζονται με τη δημόσια ασφάλεια και την τρομοκρατία. Ειδικά αν, όπως λέει και ο κ. Καμμένος, μερικοί από αυτούς τους μετανάστες είναι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους».
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/03/blog-post_682.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου