Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

"Τρελό" άστρο τρέχει με πρωτοφανή ταχύτηταΟι αστρονόμοι έχουν εντοπίσει ένα αδέσμευτο αστέρι που κινείται πιο γρήγορα από ό, τι οποιοδήποτε άλλο έχουν συναντήσει ως τώρα.

Ανακαλύφθηκε από μια ομάδα επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο Queen. Διασχίζει το διάστημα με την ταχύτητά των 1.200 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο. Είναι το ταχύτερο αντικείμενο του είδους του που έχει καταγραφεί ποτέ στο δικό μας γαλαξία.

Το αστέρι πιστεύεται ότι κάποτε ανήκε σε ένα δυαδικό σύστημα αστέρων και είναι πιθανό να έφτασε σε αυτή την υψηλή ταχύτητα όταν ο συνοδός του, ένας λευκός νάνος, μετατράπηκε σε θερμοπυρηνικό σουπερνόβα και εξεράγη.

Αυτό το είδος  σουπερνόβα ή «type la», έχει από καιρό χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό της απόστασης σε άλλους γαλαξίες.

"Διάφοροι τύποι των άστρων είναι ύποπτα ότι προκαλούν έκρηξη ενός λευκού νάνου ως σουπερνόβα «type Ia»" δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Stephan Geier. "Μέχρι τώρα, κανένας από αυτούς δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί."

"Τώρα έχουμε βρει μια παραβατική ταχύτητα που φέρει αυτά τα ίχνη κατευθείαν από τη σκηνή του εγκλήματος."
Μετάφραση-Απόδοση diadrastika
 
http://www.diadrastika.com/2015/03/blog-post_505.html
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΕΓΩ ΣΕ ΧΕΛΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters