Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Τέλειωσε πριν αρχίσει το Eurogroup Οι Γερμανοί μπλoκάρουν τη συζήτηση και το χαρακτηρίζουν ανεπίσημο. Βέβαιο θεωρείται το βέτο σε κοινό ανακοινωθέν

Να μπλοκάρει και να δυναμιτίσει το έκτακτο Eurogroup επιχειρεί από νωρίς το πρωί η γερμανική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, με στόχο  να μην επισημοποιηθεί η υποβολή της ελληνικής πρότασης για νέο πρόγραμμα. Η τακτική αυτή υπαγορεύεται από πολιτικές σκοπιμότητες, ενόψει των περιφερειακών εκλογών στο Αμβούργο την ερχόμενη Κυριακή. Παράλληλα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η Άνγκελα Μέρκελ επιθυμούν να κρατήσουν τη συζήτηση ανεπίσημη, καθώς θεωρούν ότι η παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ και του Μάριο Ντράγκι αποτελούν εξωθεσμική παρέμβαση. Θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν διπλωματικές επιπλοκές, που μπορεί να δημιουργηθούν αν ανοίξει η συζήτηση χωρίς να έχουν τεθεί συγκεκριμένα ζητήματα.
Του Χρήστου Φράγκου
Ετσι το σημερινό έκτακτο Eurogroup δεν αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση, καθώς η Γερμανία θα υποσκάψει την ίδια την υπόσταση και τον χαρακτήρα της συνάντησης, πυροδοτώντας εν ανάγκη και σύγκρουση ώστε να τελειώσει χωρίς κανένα διάλογο η συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών.
Σε αυτό το πλαίσιο η φωτιά θα συνεχίσει να καίει και να απειλεί και τα "χλωρά", καθώς οι αγορές θα λάβουν το μήνυμα της έλλειψης πολιτικής βούλησης για την επίλυση της κρίσης. Αμεσο φυσικό επακόλουθο θα είναι η βουτιά στα χρηματιστήρια, η υποχώρηση του ευρώ και η εκτόξευση των spreads των ομολόγων-  ελληνικών και άλλων που παραμένουν σε επικίνδυνες ζώνες.
Το έκτακτο Eurogroup θεωρείται ήδη λήξαν, καθώς η Γερμανία θέλει μόνο να πετάξει τη μπάλα στην κερκίδα, αποφεύγοντας οποιαδήποτε συζήτηση, ενώ θεωρείται παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπλοκάρει την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος.
Σε τέτοιο κλίμα είναι αμφίβολο αν θα γίνουν δηλώσεις από οποιονδήποτε  συμμετέχοντα,  καθώς θα κινδυνεύει να θεωρηθεί εμπρηστικός και θα κατηγορηθεί ότι θέτει την Ευρώπη σε κίνδυνο.


 http://www.sofokleousin.gr/archives/213729.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters