Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Η Αρκτική αποτελεί πάρα πολύ σοβαρό θέμα για το Κρεμλίνο


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 
Ο Ρώσος Πρόεδρος  όρισε τον Ρογκοζίν ,ως επικεφαλή της Επιτροπής για την Αρκτική
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο, η Επιτροπή για τον έλεγχο της ρωσικής πλευράς  της Αρκτικής θα διευθύνεται από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Ντμίτρι Ρογκοζίν , ανακοίνωσε κυβερνητική  πηγή στην προεδρία, αναφέρει η εφημερίδα της Μόσχας Vzgliad.ru .
Tο αντίστοιχο διάταγμα «για την δημιουργία της κυβερνητικής επιτροπής για την Αρκτική», ο ρώσος πρόεδρος το  υπέγραψε  στις 3 Φεβρουαρίου και έχει την ένδειξη «μόνο για επίσημη χρήση», και δεν θα δημοσιευθεί, γράφει η εφημερίδα «Kommersant».
«Ένα από τα σημεία του εγγράφου  καθοδηγεί την κυβέρνηση να καθορίσει τη σύνθεση της Επιτροπής μέσα σε ένα μήνα,  είπε η πηγή.  Ένας άλλο ορίζει ως άμεσο επικεφαλής της Επιτροπής τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Ντμίτρι Rogozin.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιλογή υπέρ της Επιτροπής οφείλεται στο γεγονός ότι, «υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, η μορφή του Υπουργείου απλά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, διότι ο υπάρχον προϋπολογισμός απλά δεν μπορεί να «σηκώσει» ένα τέτοιο φορτίο».
Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι το έγγραφο έχει ήδη αποσταλεί στο αρμόδιο κυβερνητικό γραφείο, διότι απαιτείται η συμμετοχή και άλλων   κυβερνητικών οργανισμών, όπως το Υπουργείο Φυσικών Πόρων, το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης, το Υπουργείο Ενέργειας και το Υπουργείου Άμυνας. Εκ των πραγμάτων, η Επιτροπή θα υλοποιήσει τα αναγραφόμενα στις 3 Μαρτίου 2015.
Τον Νοέμβριο, η εφημερίδα «Kommersant», επικαλούμενο πηγές της στο  στην προεδρική διοίκηση, έγραψε ότι οι ρωσικές αρχές συζητούν τη δημιουργία των οργανισμών για την ανάπτυξη της Αρκτικής, ως έναν από τους τομείς προτεραιότητας.
Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας στο pentapostagma.gr, ο Γάλλος εμπειρογνώμονας, Philippe Mego, είχε δηλώσει ότι «Να είστε σίγουροι η Ρωσία δεν έχει αρχίσει ακόμη να λαμβάνει δραστικά μέτρα στην Αρκτική». «Μέχρι τώρα, όλα περιορίζονταν σε λόγια» καταλήγει ίδιος.
Ο Philippe Mego είναι πεπεισμένος ότι ο Πούτιν θεωρεί τα πάντα ως «παράγοντα συνοχής». «Κοιτάξτε πώς κουνάει τη γροθιά του στο πρόσωπο της Δύσης και όλοι οι Ρώσοι τον ακολουθούν πρόθυμα».
Επίσης ο Mego είναι βέβαιος ότι καμία από τις μεγάλες χώρες που περιβάλουν την Αρκτική δεν επιδιώκει την σύγκρουση. Παρ “όλα αυτά, η περιοχή έχει «φαΐ» για όλους τους «παίκτες» αλλά και τεράστια στρατηγική σημασία.
«Αυτή η διαδρομή (Βόρειο παγωμένο πέρασμα) είναι σημαντική από στρατιωτική άποψη, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών υποβρυχίων αποτελεί για το ρωσικό ναυτικό το μόνο που χρειάζεται για να βρίσκεται λίγο πιο μακριά από τα λιμάνια των ΗΠΑ, πράγμα που αποτελεί ήττα για αυτές (ΗΠΑ)», καταλήγει ο Philippe Mego.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters