Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Εκρηξη φτώχειας στη Γερμανία της Μέρκελ - 12,5 εκατ. πολίτες ζουν κάτω από το όριο

Στο υψηλότερο σημείο της από την επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας, το 1990, έχει φτάσει η φτώχεια στην πιο ισχυρή χώρα της Ε.Ε. Σύμφωνα με νέα μελέτη περίπου 12,5 εκατομμύρια Γερμανοί είναι πλέον
καταχωρημένοι ως «φτωχοί», δηλαδή έχουν εισόδημα 60% λιγότερο από το μέσο όρο.

Μάλιστα ο επικεφαλής του Οργανισμού για την ισότητα στην ευημερία της Γερμανίας, μιλώντας στο Βερολίνο σήμερα, προειδοποίησε ότι το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών διευρύνεται ακόμη περισσότερο.

«Η φτώχεια δεν υπηρξε ποτέ σε τόσο υψηλά επίπεδα» τόνισε ο κ. Σνάιντερ σε εκδήλωση για τα 25 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την  Deutsche Welle, μέσα σε ένα χρόνο, η φτώχεια στη Γερμανία ανέβηκε από το 15% στο 15,5% και «χτυπάει» κυρίως τη Βρέμη, το Βερολίνο και το Μεκλενμπουργκ στη Δυτική Πομερανία. Αντιθέτως, η Βάδη-Βυτεμβέργη και η Βαυαρία συγκατελέγονται στις πλουσιότερες περιοχές της χώρας.

«Συνολικά οι αριθμοί ανά κρατίδιο δείχνουν μια κουρελιασμένη δημοκρατία» είπε ο Σνάιντερ.

Τον περασμένο μήνα ο Γερμανός υπουργός Απασχόλησης Αντρέα Νάχλες, ανακοίνωσε σχέσια για την δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας αξιοποιώντας πόρους ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ESF) και επιπλέον 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ από τον γερμανικό προϋπολογισμό.

Οι ομάδες που κυρίως βρίσκονται στην ζώνη της φτώχειας είναι οι άνεργοι, οι ανύπαντρες ή χωρισμένες μητέρες και οι πολίτες που στερούνται εκπαίδευσης. Επιπλέον η φτώχεια γνωρίζει αύξηση με γοργούς ρυθμούς στους συνταξιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters