Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ… ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ… ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Οι πενήντα Νηρηίδες, οι ευγενικές και καλοσυνάτες συνοδοί της Θαλασσοθεάς Θέτιδας, είναι νεράιδες, κόρες της Νύμ­φης Δωρίδας από τον Νηρέα, τον προφητικό θαλάσσιο γέροντα, πού έχει τη δύναμη να αλλάζει τη μορφή του (1).
β. Οι Φορκίδες, εξαδέλφια των Νηρηίδων, παιδιά της Κήτους από τον Φόρκυνα, άλλον σοφό θαλάσσιο γέροντα, είναι ο Λάδων, η ‘Έχιδνα και οι Τρεις Γοργόνες, κάτοικοι Λιβύης, οι τρεις Γραίες και, λένε μερικοί, οι τρεις Εσπερί­δες.
Οι Γοργόνες ονομάζονταν Σθενώ, Ευρυάλη και Μέδου­σα, και κάποτε ήταν όμορφες και οι τρεις. Αλλά κάποια νύχτα η Μέδουσα πλάγιασε με τον Ποσειδώνα, και η Αθηνά, έξω φρένων πού οι δύο τους είχαν ζευγαρώσει σ’ έναν από τούς ναούς της, μετέτρεψε τη Μέδουσα σε φτερωτό τέρας με άγρια μάτια, τεράστια δόντια, πεταχτή γλώσσα, χάλ­κινα χέρια και λέπια φιδιού, πού η ματιά του μετέβαλλε τούς ανθρώπους σε πέτρες. Όταν τελικά ο Περσεύς αποκεφάλισε τη Μέδουσα, και τα παιδιά του Ποσειδώνα, Ο Χρυσάωρ και ο Πήγασος, ξεπήδησαν από το νεκρό σώμα της, η Αθηνά προσάρμοσε το κεφάλι της Μέδουσας στην αιγίδα της μερικοί όμως λένε ότι η αιγίς ήταν η δορά της Μέδουσας, πού της την έγδαρε η Αθηνά (2).
γ. Οι Γραίες ήταν όμορφες στο προσωπο και έμοιαζαν με κύκνους, άλλά τα μαλλιά τους ήταν άσπρα εκ γενετής, και είχαν κι οι τρεις μαζί έvα μάτι και ένα δόντι. Τα ονόματα τους ήταν Ενυώ, Πεμφρηδώ και Δεινώ (3).
δ. Οι τρεις Εσπερίδες, πού ονομάζονταν Εσπερη, Αίγλης και Ερυθηίς, κατοικούσαν μακριά στη δύση, στο περιβόλι πού ή Μητέρα Γη χάρισε στην Ήρα. Μερικοί τις αποκαλούν κόρες της Νύχτας, άλλοι του Άτλαντα και της Εσπερίδας, κόρης του ‘Έσπερου , οι Εσπερίδες τραγουδούν γλυκά (4).
ε. Η Έχιδνα ήταν η μισή όμορφη γυναίκα, η άλλη μισή πιτσιλωτό φίδι. Ζούσε σ’ ένα βαθύ σπηλαίο, ανάμέσα στους , Αριμους, όπου έτρωγε τούς ανθρώπους ώμούς, και ανάτρεφε για το σύζυγό της Τυφώνα μια τρομερή γενιά τέρατα άλ­λά ο ‘Άργος με τα εκατό μάτια τη σκότωσε ενώ κοιμόταν (5).
ζ. Ο Λάδων ήταν ολόκληρος φίδι, αν και προικισμένος με τη δύναμη της ανθρώπινης ομιλίας, και φρουρούσε τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων ώσπου τον σκότωσε ο Ηρα­κλής (6).
η. Ο Νηρεύς, ο Φόρκυς, ο Θαύμας, η Ευρύβια και η Κητώ ήταν όλοι τους παιδιά του Πόντου από τη Μητέρα Γη· έτσι οι ΦορκΙδες και οι Νηρηίδες δικαιούνται την Ιδιότητα των εξαδέλφων των Αρπυιων. Οι Άρπυιες με τα ωραία μαλλιά και τα γρήγορα φτερά είναι κόρες του Θαύμαντα και της Ωκεανό-νύμφης Ηλέκτρας, αυτές πού πιάνουν τούς εγκληματίες για να τιμωρηθούν από τις Ερινύες, και πού ζουν σε κάποιο σπηλαίο της Κρήτης
hellasforce.com



http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/01/blog-post_639.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters