Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Κάποιοι ψευτοπατριώτες Εφοπλιστές απειλούν να φύγουν και να σηκώσουν…σημαία Παναμά…


Κάποιοι ψευτοπατριώτες Εφοπλιστές απειλούν να φύγουν και να σηκώσουν…σημαία Παναμά…

Ξεκίνησαν οι γνωστές απειλές από αυτούς που σε περίοδο κρίσης λαμβάνουν (μόνο) και με το παραπάνω… Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, αρκετοί Έλληνες εφοπλιστές προειδοποιούν πως εφόσον δεν υπάρξει ένας συμβιβασμός με την κυβέρνηση στο θέμα της φορολογίας τους, είτε θα περιορίσουν τη δραστηριότητά τους, είτε θα μεταφέρουν τη δραστηριότητά τους εκτός Ελλάδας.

Όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, η ναυτιλία είναι από τους λίγους τομείς στην Ελλάδα, ο οποίος εξακολουθεί να αναπτύσσεται παρά την κρίση. Παράλληλα, συνιστά ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες, καθώς παρέχει περίπου 250.000 θέσεις εργασίας, παράγοντας το 8% του ΑΕΠ.
Πάντως, συνεχίζει η Wall Street Journal, αρκετοί Έλληνες θεωρούν πως οι εφοπλιστές τυγχάνουν μίας προνομιακής μεταχείρισης, καθώς προστατεύονται από ειδικούς νόμους. «Τέτοιες ιδέες αντανακλώνται και στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει εκφράσει την ανάγκη μεγαλύτερης συμβολής της ναυτιλίας στις φορολογικά έσοδα» εξηγεί η εφημερίδα.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος των Ελλήνων Εφοπλιστών, Θ. Βενιάμης, υπογράμμισε πως οι πλοιοκτήτες θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα, με την προϋπόθεση ωστόσο, να διατηρηθούν αμετάβλητοι οι τρέχοντες νόμοι.
Βέβαια, υπάρχουν εφοπλιστές, όπως ο Χ. Βαφειάς, ο οποίος δηλώνει πρόθυμος να αυξήσει τη συνεισφορά του στα ελληνικά δημόσια ταμεία, καθώς όπως εξηγεί «αγαπώ τη χώρα μου και έχω την τύχη να διαθέτω αρκετά πλοία και επομένως, να κάνω πολλά λεφτά».
Όμως, σημειώνει η εφημερίδα, αυτή η προσέγγιση δεν αποτυπώνεται στο σύνολο των Ελλήνων εφοπλιστών.
Άλλωστε, τουλάχιστον πέντε εφοπλιστές, μιλώντας στην Wall Street Journal, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς των δραστηριοτήτων τους εκτός Ελλάδας, σε περίπτωση αύξηση των φορολογικών βαρών.
 
hellasforce.com
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/01/blog-post_954.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters